בני זוג של עובדי הייטק זרים יוכלו לקבל ויזת עבודה באופן אוטומטי
הממשלה צפויה לאשר מחר הצעת חוק שלפיה בני זוג של מומחים מחו"ל יקבלו אשרת עבודה מיידית, במטרה לענות על המחסור בעובדי הייטק מיומנים; הם יוכלו לעבוד בכל עבודה בישראל
היוזמה של משרד ראש הממשלה ליבוא עובדי הייטק זרים לישראל תזכה מחר לעידוד - ההצעה להעניק ויזות באופן אוטומטי לבני זוג של עובדי הייטק זרים תונח על שולחן הממשלה.
- הממשלה תאשר: ויזה לסין - למשך עשר שנים
- משרד הכלכלה אישר הענקת ויזות עבודה ליזמי הייטק מחו"ל
- מייסד אאוטבריין תומך בייבוא עובדי הייטק זרים: "אני בטוח שנלמד מהם המון"
על פי ההצעה, בני הזוג של עובדי הייטק זרים או מנהלים זרים בחברות רב־לאומיות יוכלו לקבל באופן מיידי ויזת שהות ועבודה בישראל.
בעוד שוויזת העבודה למומחים זרים תדרוש מהם להוכיח כי ירוויחו שכר כפול מהשכר הממוצע במשק, כ־20 אלף שקל ברוטו, בני הזוג לא יידרשו להוכחה שכזו ויוכלו לעבוד בכל עבודה בישראל.
ויזות המומחים תופעל אך ורק ביחס לחברות שנקבעו ברשימה שגובשה בממשלה לפני כחודש. הרשימה מחריגה את רוב חברות הסטארט־אפ הישראליות ונותנת עדיפות לחברות בינלאומיות וסטארט־אפים גדולים.
על הקריטריונים שגיבשה הממשלה עונות חברות ישראליות הפעלות גם באמצעות סנפים אחרים בעולם ומעסיקות מעל 100 עובדים, או חברות זרות בינלאומיות שזכו בעבר באישורים להעסקת מומחים זרים בישראל.
יוצאות מן הכלל הן חברות סטארט־אפ קטנות יותר הנתמכות על ידי המדען הראשי, או כאלה שהוכרו על ידי המדען הראשי כחברת סטארט־אפ הזכאית להטבות מס במסגרת חוק האנג'לים.
במשרד ראש הממשלה מדגישים כי הם מודעים למצוקת כוח האדם בענף הסטארט־אפים ומבטיחים להקל בעתיד על חלק מהדרישות הקיימות כיום בחוק.
אלא שכדי להשיג את הוויזה לבני הזוג ישנן מגבלות לא מעטות: לעובד ההייטק אסור להביע כוונה להשתקע בישראל בעתיד; תוקף הוויזה יהיה לשנה אחת ובכדי להאריכה יצטרך שר הפנים אריה דרעי יחד עם משרד האוצר והכלכלה לקבל החלטה נוספת בנושא; ובנוסף, על חברת ההייטק המזמינה את העובד הזר ואת משפחתו תחול החובה לספק ביטוח רפואי ומגורים הולמים לשני בני הזוג.
משרד ראש הממשלה אמנם מקל בהצעה הזו על אחד הקשיים בהבאת מומחים זרים לישראל, אך הוא אינו מספק מענה לדרך המפרכת להשגת ויזת מומחים כפי שהיא מתנהלת כיום. עלות כל ויזה נאמדת בכ־12 אלף שקל לחברה, הליך האישור רצוף בירוקרטיה מורכבת שאורכת שלושה חודשים וחצי והוויזה ניתנת לתקופה של שנה בלבד, שאחריה העובד נדרש להאריך אותה בכל שנה, עד מקסימום של 63 חודשים.