$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

וויקיליקס הופכת לאתר קונספירציות

אסאנג' רומז שמקור של וויקיליקס נרצח, דונלד טראמפ והצוות שלו מנהלים מאבק על השליטה בחשבון הטוויטר, ולשחק פוקימון גו בוונצואלה זו סכנת חיים

יוסי גורביץ 14:4811.08.16

מתחפר והולך

מאז 2011 בערך, וויקיליקס היא האתר הפרטי של ג'וליאן אסאנג', ויש שיאמרו הכת הפרטית שלו. הארגון שהיה בעבר אמון על הדלפות, יהיו אשר יהיו, הפך לכלי שמשרת את האג'נדה הפרטית של אסאנג', שמזה כמה שנים כלוא בפועל בשגרירות האקוודורית בלונדון, חשוד באונס כפול בשוודיה. השבר בוויקיליקס הרחיק ממנו כמה ממייסדיו ותומכיו החשובים. האתר נקלע שוב למחלוקת בחודש האחרון, אחרי שנטען שההדלפה של מסמכי המפלגה הדמוקרטית הגיעה מהאקרים רוסים; אסאנג' עצמו אמר במפורש שהוא מתכוון לפגוע בהילרי קלינטון, משום שלתפיסתו היא רדפה אותו כמזכירת מדינה.

 

ג'וליאן אסאנג'. הסחת דעת או קונספירציה? ג'וליאן אסאנג'. הסחת דעת או קונספירציה? צילום: איי פי

 

ואז, שלשום, וויקיליקס הודיעה שהיא מציבה פרס של 20 אלף דולר למי שיביא מידע שקשור לרציחתו של סת' ריץ'. הלסת של האנשים שעוקבים אחרי הימין הפסיכי בארה"ב נשמטה. סת' ריץ' היה עובד זוטר במטה הלאומי של המפלגה הדמוקרטית. הוא נרצח לפני כחודש, ובאתרי הימין הסהרורי טוענים שהוא נרצח על ידי "חוליות החיסול" של קלינטון. המשטרה, מצידה, טוענת שמדובר ככל הנראה בשוד שהשתבש.

 

אמש (ד') רמז אסאנג' בגסות שריץ' היה המקור של וויקיליקס בפרשת המיילים של ה-DNC, ושבשל כך הוא נרצח, ובכך הפך את פרשת הרצח הזו להתנקשות.

 

יכול להיות, למרות שזה סותר הצהרות קודמות של אסאנג' על פיהן האתר קיבל את המידע מהאקרים. לא ברור גם איך זוטר במפלגה הצליח לשים יד על מיילים של בכירים ממנו. כך או כך, אסאנג' הציב את וויקליקס אתמול רשמית לצד אתרי הקונספירציה הימניים.

 

מותר רק לתהות האם זה קשור לעובדה שאחרי סחבת של שנים, הוא נאלץ אתמול להסכים לכך שהחוקרים השוודים יחקרו אותו בשגרירות בפרשת האונס ההיא, והיה צריך להסיח את דעת התקשורת איכשהו.

 

שני גויים בבטנך

לא ברור אם היה קמפיין משונה יותר מזה של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב; וכלי מרכזי של הקמפיין הזה הוא חשבון הטוויטר של המועמד. אלא שכעת מגלה החוקר דיוויד רובינסון שלחשבון הזה יש שני מפעילים שונים במובהק. הוא בחן כאלף ציוצים, והמסקנה שלו היא שהציוצים שמגיעים מהאייפון והציוצים שמגיעים מהאנדרואיד נכתבים על ידי שני אנשים שונים לגמרי.

 

חשבון טוויטר עם פיצול אישיות חשבון טוויטר עם פיצול אישיות צילום: רויטרס

 

הציוצים באייפון, שהם רוב הציוצים, נכתבים בשפה שקולה יחסית. הציוצים באנדרואיד, מצד שני, משתמשים בסגנון הייחודי לטראמפ ובאוצר המילים שלו. הם גם מביעים הרבה יותר כעס ורגשות שליליים מציוצי האייפון, והם נכתבים בשעות אחרות מציוצי האנדרואיד.

 

המסקנה שלו היא שציוצי האנדרואיד מייצגים את דונלד טראמפ עצמו, בעוד שציוצי האייפון הם הניסיונות מכמירי הלב של צוות הקמפיין שלו לשוות ארשת של נורמליות ומכובדות לקמפיין. הספרים שייכתבו על הקמפיין הזה הולכים להיות מרתקים.

 

"החיים שווים יותר מפוקימון"

בשקט, בשולי החדשות, ונצואלה מתפרקת. היא חווה אינפלציה של מאות אחוזים, הכסף חסר ערך, הפשיעה גואה – וזו מדינה עם אחד משיעורי הרצח הגבוהים בעולם. החיים זולים למדי, אבל סמארטפון שווה לא מעט.

 

פוקימון גו. בוונצואלה עדיף להישאר בבית פוקימון גו. בוונצואלה עדיף להישאר בבית צילום: אי פי איי

 

בתוך הכאוס הזה, מנסים שחקני פוקימון גו לשרוד איכשהו ובכל זאת לשחק. אחד מהם אומר שהוא חושש לחייו, ועל כן הוא מסתיר את הסמארטפון שלו בתוך רומן חלול של בלזק – את זה אף אחד לא יגנוב – ואף על פי כן הוא רוצה להיות מאמן פוקימונים.

 

אחרים מזהירים ש"החיים שלך, והסמארטפון שלך, שווים יותר מפוקימון". מם פופולרי בטוויטר הוונצואלי מראה דמות גבר עם אקדח מופנה כלפי הצופה, עם הכיתוב "זה הפוקימון הראשון שתראה. לא תצטרך ללכת רחוק".

 

בינתיים נשיא ונצואלה תקף את שחקני הפוקימון ואמר שהם בורחים למציאות וירטואלית. תשמע, חבר, אם זו המציאות שאתה מארגן להם, אתה לא במצב להאשים אותם.

 

קצרצרים

 

1.האינטרנט של החפצים מתיימר להפוך כל מוצר לחכם, ובדרך חושף את המשתמשים לכל האקר בסביבה. לפני כשנתיים מישהו עלה על הרעיון של ויברטור חכם – הוא מחובר לסמארטפון כך שבני זוג יכולים להפעיל אותו מרחוק כמחווה של חיבה. זה, על כל פנים, היה הרעיון. האקרים פרצו אותו (אלא מה) וגילו כמה דברים. קודם כל, שאין בעיה להשתלט עליו ולהפעיל אותו מרחוק, מה שיכול להיות הפתעה מאוד לא נעימה. שנית, הם גילו שהחברה שמייצרת את המכשיר דואגת שהוא יעדכן אותה בכל פעם שהוא מופעל. מה שאומר שהיא אוספת מידע אינטימי במיוחד על המשתמשים שלה, כמובן בלי לעדכן אותם או לבקש את הסכמתם. בחברה אומרים שהם אוספים את המידע "לצרכי מחקר שוק." המממ.

 

אולי הפעם ההאקרים עשו שירות לציבור אולי הפעם ההאקרים עשו שירות לציבור צילום: שאטרסטוק

 

2. דיווחנו במהלך השבוע על הבלגן סביב מפקד האוכלוסין באוסטרליה. לאחר שהתעורר זעם ציבורי בשל איסוף מידע שלא נאסף קודם לכן, ולאחר שפוליטיקאים יצאו נגד המפקד וקראו להפר את החוק ולא למלא את הפרטים החדשים, הושבת בפועל האתר של המפקד על ידי שורה של תקלות – ממשלת אוסטרליה טוענת שמדובר בהתקפה של האקרים זרים, וטוענת כי המידע של המפקד עצמו לא נחשף. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של אוסטרליה, שאחראית על המפקד, נפלה קורבן למספר רב של תקיפות בשנים האחרונות. נעדכן.

 

3. בסנאפצ'ט עשו זאת שוב: חודשים ספורים אחרי שהיא הציעה למשתמשים פילטר של blackface, כלומר כזה שהופך את המצולם לקריקטורה של אדם שחור, היא הציעה כעת פילטר שמדמה קריקטורה של אסייאתים. היא חטפה תגובת נגד חזקה מאד בפעם שעברה, וגם עכשיו כמובן, כך שלא ממש ברור מאיפה זה הגיע. אולי הגיע הזמן שהחבורה המיוחסת שמנהלת את האפליקציה תתחיל לגלות קצת יותר רגישות.

 

4. בהתחשב במצב הפנסיה שלנו, עבור רובנו, הזקנה שלנו הולכת להיות משהו שינוע בין מביך לאומלל. הזקנה מפחידה את בני האדם יותר מאשר המוות; המוות סופי, הזקנה היא דעיכה איטית. על כן אנחנו מפקידים את זקנינו בבתי אבות, גרסה נוחה יותר לבתי חולים לחולי רוח, כדי שזרים מוחלטים יצטרכו לעשות את מה שאנחנו לא מוכנים – לראות מישהו שהיה פעם חי ושמח ומבריק ומרכז חיינו דועך לאיטו. זו לא עבודה טובה, והיא לא קלה למטפלים, חלק מהם שופכים את מררתם בהערות במדיה החברתית שלעתים קרובות הן משפילות למטופלים; לעתים הן כוללות תמונות לא סימפטיות. בממשלה האמריקאית שוקלים עכשיו לאסור על שיתוף כזה במדיה חברתית. כי כנראה שזה יותר קל לביצוע מאשר לשפר את התנאים, הן של המטפלים והן של המטופלים.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

5. כנסייה אוונגלית בשוודיה רוצה להשתמש במל"טים צבאיים כדי להוביל תנ"כים. אתם יודעים, הגרסה המלאה, עם הברית החדשה. זו שהפכה לרב מכר הגדול בהיסטוריה. נשמע לגיטימי, אני מניח, עד שמתברר היעד: הנוצרים הטובים האלה מתכוונים להפציץ את סוריה בתנ"כים. הם משוכנעים שמה שאסופת המיליציות הפסיכית שם צריכה הוא הדרשה על ההר. נקווה שיתנו להם את קבלת הפנים החלבית המפורסמת. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x