$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

הבטחות אינטל לפורשים לא תואמו עם המדינה

בסוף חודש יולי הסתיים הליך הפרישה מרצון בענקית הטכנולוגיה. לעובדים שבחרו לקבל את הפיצויים בתשלומים הובטח תשלום מס מופחת. רשות המסים מתנגדת לכך ובינתיים כספי הפורשים תקועים

מאיר אורבך 06:5222.08.16

חלק גדול מעובדי אינטל ישראל שבחרו לפרוש מהחברה מרצון טרם קיבלו את כספי הפיצויים שמגיעים להם על פי חוק בעקבות מחלוקת בין החברה לרשות המסים על היקף המס שישלמו על כספי הפיצויים האלו.

 

בחודש אפריל האחרון החלה החברה בהליך קיצוץ שכולל את פיטוריהם של מאות עובדים שבמסגרתו הציעה לעובדים גם לפרוש מרצון. בסך הכל פרשו ופוטרו מהחברה כ־300 עובדים.

 

לפורשים מרצון הציעה אינטל מענק בגובה כמה משכורות, בהתאם לוותק של כל עובד, וזכאות לקבלת דמי אבטלה מהיום הראשון. את החבילה הזאת הציעה החברה לפורשים מרצון לקבל בשני מסלולים.

 

במסגרת המסלול הראשון הפורשים יכולים לקבל את כל הכסף בפעם אחת ולשלם עליו מס מלא, ובמסגרת המסלול השני הם יכולים לקבל את הסכום בתשלומים ולשלם עליו מס מופחת.

 

 צילומים: אלעד גרשגורן, אלכס קולומויסקי, אוראל כהן

 

אך כעת רשות המסים אינה מוכנה לכך ודורשת להחיל מיסוי מלא גם על המסלול הזה. כתוצאה מכך מעוכבים כספי הפיצויים של הפורשים מרצון שבחרו לפרוש במסלול זה.

במכתב שהוציאה אינטל לאחרונה לכל הפורשים הודיעה החברה כי היא מקיימת דיונים מול רשות המסים במטרה להסדיר את העניין שעדיין לא נפתר ושגורם למרמור רב בקרב הפורשים. המרמור אף מועצם נוכח העובדה שבמקביל לפיטורים ולהליכי הפרישה מרצון, החברה ממשיכה לגייס מפתחים לתחומי הפעילות החדשים של החברה, שכוללים גם את האינטרנט של הדברים.

 

קיצוצים ברחבי העולם

 

הקיצוצים באינטל אינם מתרחשים רק בישראל. בחודש אפריל השנה הודיעה החברה העולמית שבכוונתה לפטר כ־11 אלף עובדים ברחבי העולם במסגרת ארגון מחדש של החברה. בדיווח הראשון של החברה על פיטורי הענק נכתב כי הפיטורים הם צעד ב"האצת המהפך" של אינטל.

 

אינטל מקווה שתוכניות הפיטורים יביאו להתייעלות בחברה ולחיסכון שנתי של 1.4 מיליארד דולר בעלויות התפעוליות, וכן שתאיץ את המעבר של אינטל מחברת שבבים המתמקדת בשוק המחשבים האישיים לחברה ששמה דגש על פעילות בשוק המובייל ובשוק האינטרנט של הדברים.

 

 

הקיצוץ של אינטל העולמית הגיע גם לאינטל ישראל, שנחשבת למעסיק הפרטי הגדול ביותר בארץ. לאינטל יש כ־11.2 אלף עובדים בישראל שמועסקים בחמישה מרכזי פעילות. כ־3,200 עובדים מועסקי במפעלי הייצור של החברה בקריית גת וכ־7,800 מועסקים במרכזי הפיתוח שבחיפה, ירושלים, יקום ופתח תקווה.

 

החברה מעסיקה גם 170 עובדים במרכז הזיווד שלה שנמצא בירושלים, אך בחודש מאי האחרון החליטה החברה על סגירת המפעל עד לסוף השנה. אינטל הציעה לכל העובדים בו לעבור לתפקידים אחרים בחברה, בעיקר בקריית גת, או לפרוש מרצון. סגירת המפעל בירושלים היתה הצעד המשמעותי ביותר שעשתה החברה במסגרת הליך הפיטורים הגדול בארץ. לפי ההערכות, סגירת המפעל בירושלים היא חלק מהשלב השני בצמצומים של החברה העולמית שסוגרת פרויקטים שלמים ופעילויות שלמות.

 

מאחדים מרכזי מו”פ

 

כחלק ממאמצי ההתייעלות אינטל מתכוונת לאחד את כל מרכזי הפיתוח שלה באזור המרכז במטה חדש שאותו החברה מקימה בפתח תקווה. אינטל משקיעה כ־440 מיליון שקל בהקמתו של המבנה שבו ירוכזו גם כל העובדים שגייסה במסגרת הרכישות שביצעה בישראל. אינטל בחרה להקים את המרכז בפתח תקווה לאחר שקיבלה כמה הצעות מכמה ערים לבנות את המטה שלה בשטחן.

מימין: מנהל רשות המסים משה אשר ומנכ"לית אינטל ישראל מקסין פסברג מימין: מנהל רשות המסים משה אשר ומנכ"לית אינטל ישראל מקסין פסברג צילום: אוראל כהן, אבי רוקח

 

המבנה מיועד לספק לעובדים את כל השירותים שמקובלים כיום בקרב חברות ההייטק במקום אחד ולהקל את שיתוף הפעולה בין אגפי הפיתוח השונים של החברה.

הרכישות הרבות שביצעה אינטל בעשור האחרון בישראל הביאו לכך שמאות מעובדי החברה מפוזרים ברחבי הארץ. פיזור זה הקשה על מנהלי הפיתוח של החברה ויצר לחברה עומס רב, הן מבחינה ניהולית והן מבחינת תהליך ההתייעלות הכלכלי.

 

העובדים במרכזים שבחיפה, קריית גת וירושלים לא יושפעו מהמהלך הזה, ובהתאם לכך ההערכות הן שעם אכלוסו יועסקו במרכז החדש של אינטל בפתח תקווה כ־2,000 עובדים.

 

מאינטל ישראל נמסר בתגובה כי "במסגרת תהליך סיום העסקה בחברה, סוכנויות הביטוח יוצרות קשר עם העובדים הפורשים כדי לקבל עמם החלטה כיצד לייעד את כספי הפרישה באופן המיטבי עבורם. אינטל אינה צד לשיח שבין העובדים לסוכנויות הביטוח ואינה מעניקה ייעוץ בנושא".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x