$
חדשות טכנולוגיה

אינטל מוכרת 51% ממקאפי ל-TPG - לפי שווי של 4.2 מיליארד דולר בלבד

ענקית השבבים קנתה את השליטה בחברת האבטחה לפני כחמש שנים תמורת 7.7 מיליארד דולר. TPG היא אחת מקרנות ההשקעות הגדולות בעולם ובישראל היא מוכרת בעיקר בזכות ההשקעה שלה בשטראוס קפה

הראל עילם 11:0508.09.16

אחרי חודשים של מגעים מאחורי הקלעים, אינטל הודיעה אמש (ד') שהיא מוכרת את גרעין השליטה בחטיבת האבטחה שלה, מקאפי, לידי קרן ההשקעות הפרטיות TPG. העסקה משקפת לחטיבת האבטחה שווי של 4.2 מיליארד דולר – הפסד משמעותי לאינטל שרכשה את החברה רק לפני כחמש שנים עבור 7.7 מיליארד דולר.

 

בסך הכל, TPG תרכוש 51% ממקאפי – או בשמה הנוכחי אינטל סקיוריטי. העסקה עצמה היא במזומן ובחוב ובמסגרתה מקאפי תחזור להיות חברה עצמאית ונפרדת, כאשר כריס יאנג, מנהל אינטל סקיוריטי כיום, יהפוך להיות מנכ"ל החברה החדשה. העסקה צפויה לצאת לפועל ברבעון השני של 2017.

 

כריס יאנג ינהל את חטיבת האבטחה החדשה כריס יאנג ינהל את חטיבת האבטחה החדשה צילום: אינטל

 

אינטל תקבל בסך הכל כ-3.3 מיליארד דולר במזומן ותשאיר בידיה כ-49% מהחברה, כשלאחר מכן מקאפי העצמאית תגייס כ-2 מיליארד דולר בחוב. לפי ההכרזות של אינטל ו-TPG, מקאפי תמשיך לפעול בצורה אגרסיבית בתחום שירותי האבטחה וקרן ההשקעות גם צפויה להשקיע 1.1 מיליארד דולר במקאפי.

 

TPG היא אחת מקרנות ההשקעות הגדולות בעולם ומתמחה ברכישה ובפירוק של חברות טכנולוגיה, אבל בישראל היא מוכרת בעיקר בזכות ההשקעה שלה בשטראוס קפה. ב-2006 היא רכשה את פריסקייל, שנמכרה בדצמבר האחרון ל-NPX. ב-2007 היא רכשה את Avaya ואלטל, כאשר אלטל נמכרה בתוך כשנתיים לידי ורייזון ו-AT&T, ואילו לפי הדיווחים TPG נמצאת כעת במגעים למכירת Avaya.

 

אינטל רכשה את מקאפי הרבה מעל מחירה בשוק, שעמד אז על 4.8 מיליארד דולר. התוכנית השאפתנית של אינטל הייתה לשלב פתרונות אבטחה ברמת השבב. מנכ"ל אינטל דאז, פול אוטליני, קיווה כי מקאפי תאפשר לאינטל להתבדל מהמתחרות.

 

אבל רכישת מקאפי התגלתה כאכזבה בסופו של דבר. פתרונות האבטחה שאינטל פיתחה מאז, שמאפשרים לה למשל לתמוך ביותר פתרונות אבטחה כגון נעילה ביומטרית או כלים מתקדמים, כגון האפשרות לנעול מרחוק את המחשב, הם סטנדרטים למדי בעולם הטכנולוגיה המודרני. בנוסף, למרות התקווה של אוטליני כי מקאפי תבדיל את אינטל מהמתחרים, לאינטל כבר אין כיום מתחרים רבים במיוחד - יצרנית השבבים הצליחה להביס כמעט לחלוטין את AMD בשוק המעבדים למחשבים אישיים, נכנסה לשיתוף פעולה עם היריבה המרה שלה ARM ויצאה משוק מעבדי המובייל. אם לאינטל יש תחרות כיום, היא בעיקר בתחומי שבבי התקשורת, מעבדים המיועדים למוצרי אינטרנט הדברים ובתחום ה-fabbing – לא תחומים שבהם פתרונות האבטחה המשולבים וזוללי האנרגיה של מקאפי מצדיקים את הרכישה הענקית.

 

הדיווחים על כך שאינטל מעוניינת למכור את מקאפי הופיעו לראשונה ביוני האחרון. מאז גם ג'ון מקאפי, המייסד האגדי של חברת האבטחה, הביע עניין ברכישת החברה הוותיקה שלו. אינטל מצידה סירבה למכור את המותג בחזרה למקאפי בטענה שהשם משביח את ערך הנכס. בהתחשב בכך שמקאפי נמכרה לבסוף בהפסד משמעותי, לא ברור עד כמה היה מדובר בהחלטה נכונה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x