ועידת לונדון
"אנשים מחכים לתרופות והן לא מגיעות"
"הניסויים הקליניים שנערכים כיום בעולם צריכים 125 מיליון משתתפים, אבל רק מעטים יודעים עליהם", אמר איזי וידרה, סמנכ"ל החדשנות של חברת אנטידוט בוועידת לונדון של "כלכליסט"; "המוצר שלנו מגשר על פער המידע בין עורכי הניסוי לבין אלו שרוצים להשתתף בו"
"הניסויים הקליניים שנערכים כיום בעולם צריכים 125 מיליון משתתפים, אבל אין מספיק חולים שיודעים על כך, או יודעים אם הם מתאימים להשתתף בהם. זה עניין של חיים ומוות, אנשים מחכים לתרופות והן לא מגיעות", כך אמר היום איזי וידרה, סמנכ"ל החדשנות של חברת אנטידוט, בוועידת לונדון Mind the Tech לחדשנות וטכנולוגיה של "כלכליסט" שנערכת במתחם Market-Tech בקמדן מרקט.
- האם הטכנולוגיה תנצח את הטראמפיזם?
- "בריטניה חייבת להשקיע בחדשנות כדי לשמר את מעמדה וזו הזדמנות לחברות ישראליות"
- לא רק השקעות: בבריטניה מתלהבים מפעילות חברות ישראליות במדינה
"הטכנולוגיה שלנו לוקחת את המידע על כל הניסויים שנערכים ועושה בהם סדר. בארה"ב יש לנו כיום 800 ניסויים קליניים שאנחנו עוקבים אחריהם והמספר הולך וגדל בקצב מהיר", הוא הסביר. "הטכנולוגיה שלנו לוקחת את המידע ומרכיבה שאלונים פשוטים שלפיהם חולים יכולים לדעת אם הם מתאימים לניסוי קליני מסויים.
"אנחנו עובדים עם 600 ארגוני חולים עם השאלונים האלה. מהצד השני אנחנו לוקחים את החולים במאגר ובונים לכל אחד מהם פרופיל שעורכי הניסויים יכולים לראות. המוצר שלנו מגשר על פער המידע בין עורכי הניסוי לבין אלו שרוצים להשתתף בו", אמר וידרה.
"עוד בעיה שהמוצר פותר נמצאת אצל הרופאים. כיום רופא יכול להמליץ לחולה רק על ניסויים קליניים שנערכים בבית החולים שלו, הטכנולוגיה שלנו מאפשר לרופאים להתאים ניסויים לחולים שלהם גם אם הם נערכים בבתי חולים אחרים"