$
ועידת לונדון

ועידת לונדון

"בריטניה חייבת להשקיע בחדשנות כדי לשמר את מעמדה וזו הזדמנות לחברות ישראליות"

כך סבור עו"ד אשוק ג'. צ'נדרשיקר מפירמת עורכי הדין גולדפרב זליגמן. בפאנל בוועידת לונדון של "כלכליסט", אמר חיים שני, שותף מייסד בקרן IGP, כי בשנים האחרונות שיתופי הפעולה בין חברות בריטיות התרחב משמעותית

מאיר אורבך, לונדון 14:1017.11.16

הברקזיט יוצר אי בהירות אבל מצד שני הוא הזדמנות רבה מאוד בתחום הטנכולוגיה. על כך הסכימו דוברי הפאנל שהונחה על ידי נעמי קריגר כרמי, בוועידת לונדון לחדשנות של "כלכליסט".

 

בפאנל השתתפו חיים שני שותף מייסד בקרן IGP, עו"ד אשוק ג'. צ'נדרשיקר מפירמת עורכי הדין גולדפרב זליגמן, שון מקי מחברת SCUUH וטל ברנר סמנכ"ל הכספים הגלובלי של אפליקציית GETT.

 

מקי אמר שקיימת אי בהירות רבה כיום לגבי עתיד ההשקעות בחדשנות אבל ההזדמנות שנוצרת לעתיד היא עצומה. עו"ד צ'נדרשיקר אמר שממשלת בריטניה תהיה חייבת להשקיע בתחום החדשנות והטכנולוגיה כדי לשמר את מעמדה בעולם וזו הזדמנות לחברות הישראליות.

 


 

 

עו"ד אשוק ג'. צ'נדרשיקר עו"ד אשוק ג'. צ'נדרשיקר צילום: אוראל כהן

 

ברנר רואה בשוק הבריטי את השוק החשוב ביותר לחברה. "בריטניה היא השותף העסקי הגדול שלנו ושוק התחבורה המפותח ביותר. אנחנו חלק מרכזי מהתחבורה כאן וחלק מסצינת הטכנולוגיה בעיר. יש לנו כאן 200 עובדים ועשינו כאן את הרכישה הראשונה שלנו וזו השותפות הראשונה שלנו", אמר טל כאשר התייחס לחשיבות השוק הבריטי לחברה.

 

ועידת לונדון לחדשנות. מימין: נעמי קריגר כרמי, חיים שני, שון מקי, אשוק ג'. צ'נדרשיקר וטל ברנר ועידת לונדון לחדשנות. מימין: נעמי קריגר כרמי, חיים שני, שון מקי, אשוק ג'. צ'נדרשיקר וטל ברנר צילום: אוראל כהן

 

צ'נדרשיקר אמר שהוא רואה הרבה עסקאות בין ישראל לבריטניה כאשר באופן מפתיע העסקאות הגדולות בין שתי המדינות הן דו-כיווניות - "חברות ישראליות רכשו חברות בריטיות וגם להיפך, רכישות רבות של חברות בריטיות בישראל".

 

מקי אמר כי "בזכות שיתוף הפעולה שלנו עם חברות סטארט-אפ ישראליות הצלחנו לשפר משמעותית את השימוש והאינטראקציה עם האתר שלנו. פנינו ל-UK טק האב וקיבלנו מספר רב של חברות שיכולות לסייע לנו והתחברנו לחמש מהן".

 

שני, שעומד בראש ה-UK טק האב, אמר שכשהיה מנכ"ל משרד האוצר הוא זה שאישר את תחילת הפעילות ושיתוף הפעולה הטכנולוגי בין ישראל לבריטניה בעקבות הפניה של ראש ממשלת בריטניה דאז דיוויד קמרון לראש הממשלה בנימין נתניהו. בנוסף ציין, שבעת היותו מנכ"ל חברת נייס הוא בחר למזג בין החברה שלו למתחרה הבריטית וזו היתה לדעתו ההחלטה החשובה ביותר שלו בתפקידו שם. החלטה שהפכה את נייס לחברה גדולה.

 

 חיים שני, שותף מייסד בקרן IGP, ולשעבר מנכ"ל משרד האוצר חיים שני, שותף מייסד בקרן IGP, ולשעבר מנכ"ל משרד האוצר צילום: אוראל כהן

 

ברנר ציין כי לונדון היא השוק הגדול ביותר למוניות באירופה שמבוסס על מורשת מאוד ותיקה. "מצאנו שהשוק מאוד פנוי לקבל את ההצעה שלנו. אפילו המוניות השחורות קיבלו אותנו בשמחה והיו מוכנים לחבור לשירות שלנו. כל מגע שלנו עם הממשלה הבריטית או הבורסה בלונדון מצא  סביבה מאוד אוהדת. כאן קל מאוד להגיע לאנשים הנכונים".

 

צ'נדרשיקר אמר בפאנל שהוא רואה פעילות רבה של קרנות פרייבט אקוויטי אשר יוצאות מבריטניה להשקעה בישראל. עסקאות רבות של רכישות גדולות החלו בלונדון לדבריו.

 

שני ציין שבשנים האחרונות שיתופי הפעולה בין חברות בריטיות דוגמת דייסון וGSK לישראליות התרחב משמעותית והביא את הדוגמה של אחד הבנקים הגדולים בבריטניה RBS. לדבריו RBS פגש 15 חברות ישראליות שבאו ללונדון לעבוד על הזדמוניות והצרכים של הבנק וכתוצאה מכך 6 חברות קיבלו הצעות לשיתופי פעולה טכנולוגיים ועסקיים עם הבנק RBS.

 

שני מאמין שישראל ובריטניה הן דוגמה מצוינת לאפשר לשיתוף פעולה למרות התחרות שקיימת לעתים בין חברות. " יש תחרות ברמת המיקרו בין חברות שונות אבל ישראל היא כלכלה קטנה לעומת בריטניה וההזדמנות לשת"פ בין שני הגופים היא גדולה מאוד. יש הרבה חברות ישראליות שעובדות כיום בשת"פ עם חברות ובנקים בריטיים, ברקליס מעסיק מאות עובדים בישראל.

 

ברנר אמר בהתייחסו לקשר בין שתי הכלכלות: "מניסיוני יש לנו תחרות באנגליה אבל גם יש לנו כאן הרבה מאוד מעבר לכך. יש לנו מאגר כשרונות עצום שאנחנו פונים אליו. יש כשרונות שקל מאוד למצא בישראל ויש כאלה שעדיף למצא בבריטניה. אנחנו כחברה מתקדמים בלהשתמש בטוב שיש בכל מדינה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x