$
ועידת לונדון

ועידת לונדון

"כאשר הממשלות הן אלו שמובילות בחדשנות זה הזמן לשאול - מה לא בסדר אצלנו?"

כך אמר סול קליין, שותף בקרן ההשקעות הבריטית לוקאל גלוב. ג'וני קומב, מנהל מוצר ופיתוח ערוצים ב-BMW שירותים פיננסיים: "הדרך ליצור חדשנות בתאגיד היא לדבוק בצדדים החזקים שלך, ולזכור שיש דברים שתאגידים גדולים יכולים לעשות טוב יותר מסטארט-אפים"

נמרוד צוק, לונדון 22:0917.11.16
"צריך להסתכל על השקעה במיזוגים ורכישות שמטרתה לקדם חדשנות כמו על השקעת הון סיכון – תאגיד שרוכש סטארט-אפ יכול לקנות חברה עבור 20-30 מיליון דולר שתיצור לך הכנסות של מיליארדים, אבל אתה עלול גם להוציא 1-2 מיליארד דולר על חברה ולגלות אחרי כמה שנים שצריך למחוק את ההשקעה מהספרים. תאגידים צריכים להיות מוכנים לסיכונים הללו", אמר סול קליין, שותף בקרן ההשקעות הבריטית לוקאל גלוב, בפאנל על חדשנות תאגידית ב-Mind The Tech, ועידת לונדון לחדשנות וטכנולוגיה של "כלכליסט", שנערכת במתחם Market Tech בקמדן מרקט. את הפאנל הנחה דניאל סונדרס, מנהל ההשקעות הראשי של L-Marks.

 

"תאגידים שרוצים לקדם חדשנות צריכים ליצור תהליך שבו חברות קטנות וסטארט-אפים יכולים להפוך לספקיות של התאגיד. יש בבריטניה מכניזם במסגרתו 25% מההוצאות הממשלתיות הולכים לסטארט-אפים ועסקים קטנים. כאשר הממשלות הן אלו שמובילות בחדשנות זה הזמן לשאול - מה לא בסדר אצלנו?", הוא הוסיף. לדבריו, אחד המפתחות להצלחת תהליכי חדשנות נעוצים במחויבות של מנכ"ל החברה לתת לה לכך גיבוי, ובהבנה שמדובר בפעילות שחיונית לעסקי הליבה שלה.

 

 


 

פול ווילקינסון, מנהל המחקר של טסקו לאבס, דיבר על חשיבות של ביצוע ניסויים בהיקף מצומצם לפני שפונים ליישום מסחרי ונרחב של טכנולוגיות חדשות. "אנשים רבים בעולם התאגידי לא ניחנים בדמיון מספיק מפותח, ולכן חשוב ליצור סביבה בה ניתן לנסות דברים חדשים בהיקף קטן וללא לחצים מיותרים", הוא אמר. "גם כאשר החברה היתה נתונה בקשיים לא מיהרו אצלנו להיפטר מצוות החדשנות כי בהנהלה הבינו את החשיבות שלו בטווח הארוך. אבל כדי להבטיח שיסתכלו עליך בצורה כזו צריך לפתח לפחות פעם בשנה משהו שהוא גיים-צ'יינג'ר עבור העסק".

 

מימין לשמאל: דניאל סאונדרס, כריס אוון, ג'וני קומב, הנרי חן ויינשטיין, פול ווילקינסון, סול קליין, מייק הודג'סון מימין לשמאל: דניאל סאונדרס, כריס אוון, ג'וני קומב, הנרי חן ויינשטיין, פול ווילקינסון, סול קליין, מייק הודג'סון צילום: אוראל כהן

 

הנרי חן ויינשטיין, מנכ"ל מאיץ החברות קוקפיט אינוביישן האב של אל על, סיפר כי הם ביצעו כבר חמש השקעות מתחילת השנה, ויבצעו עוד חמש עד סוף 2016. "היתה לנו תמיכה של ההנהלה מתחילת הדרך. צריך ליצור אצל המנהלים סט נכון של ציפיות - הם לא מגיעים מהעולם הטכנולוגי ולא מבינים את כמות העבודה והסיכון שכרוכים בפיתוח טכנולוגי, דבר שלפעמים לוקח שנים".

 

"השקנו לא מזמן מוצר של סטארט-אפ שהתחלנו לעבוד איתו לפני שנה. מנכ"ל אל על אינו חבר דירקטוריון במאיץ אבל הוא הגיע כל שבוע לפגישות איתם. זה חיוני כדי להגיע לתוצאות כשעובדים עם חברות גדולות שנוטות להיות שמרניות יותר".

 

ג'וני קומב, מנהל מוצר ופיתוח ערוצים ב-BMW שירותים פיננסיים, אמר כי "הדרך ליצור חדשנות בתאגיד היא לדבוק בצדדים החזקים שלך, ולזכור שיש דברים שתאגידים גדולים יכולים לעשות טוב יותר מסטארט-אפים. זה נכון שבסטארט-אפים אפשר למצוא חשיבה מגוונת ומקורית יותר שיכולה להיות בעלת ערך רב לתאגידים, אבל בתאגידים מבינים את העסק שלהם טוב יותר מסטארט-אפים וצריך לשלב בין שני הדברים בצורה הנכונה".

 

לדברי כריס אוון, מומחה החדשנות הדיגיטלית של קפיטל וואן, "אתה צריך להיות אמיץ מספיק כדי לעצור את המרוץ האינסופי אחר המטלות היומיומיות ולבחון איך אפשר לשנות בצורה מהותית תהליכים. חדשנות ויצירתיות הם המנדט שלנו וכולם בחברה מבינים את זה, אלו הפרמטרים בהם אתה נשפט".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x