$
ועידת לונדון

ועידת לונדון

"באמצעות הביג דאטה ניתן היה לחזות את הברקזיט"

מנכ"ל חברת בייט-סומו, אנדרו מורגן, הסביר למשתתפי הסיור בדאטה אובזרבטורי של KPMG על היישומים העסקיים של ביג דאטה: "תאגידים יכולים לחסוך הרבה הוצאות"

נמרוד צוק 08:2521.11.16

"השימוש בביג דאטה בשילוב מיפוי גאוגרפי של הנתונים מאפשר להבחין בדברים שאחרת לא היינו יודעים עליהם כלל. למשל, גילינו כי סוגיית המהגרים היתה נושא חם בבריטניה חודשים לפני הברקזיט". כך אמר אנדרו מורגן, מנכ"ל חברת בייט-סומו ואחד השותפים בהפעלת הדאטה אובזרבטורי, פרויקט ויזואליזציית נתונים של KPMG והקולג' האימפריאלי בלונדון, במהלך ביקור במתקן בוועידת לונדון לטכנולוגיה וחדשנות. לדברי מורגן, הנחשב לאחד המומחים המובילים בעולם לביג דאטה, את העניין בסוגיית המהגרים במדינה הוא גילה באמצעות ניתוח סנטימנטים העולים מכותרות עיתונים, שחולקו לכאלו עם יחס חיובי ושלילי למהגרים, והצבתן על מפת בריטניה.

 

"לטכניקות כאלו יש יישומים עסקיים מגוונים - אתה יכול למשל למקם הפרעות בפעילויות השיווק או בשרשרת האספקה. יש לדוגמה יצרן מזון שוויצרי גדול שעבדתי איתו. הם שאלו אותי מה ניתן לעשות עם הטכנולוגיה הזו, אז סרקתי עבורם 1.5 טרהבייט של נתונים עסקיים וכותרות שעוסקות בחברה ופרשתי את התוצאות על גבי מפת העולם. אחד הדברים שמיד ראינו זה שמשהו מוזר קורה באינדונזיה - התברר שבאחד המתקנים של החברה נפל גג והרג ארבעה מהעובדים, ושיש הרבה כותרות בעיתונות המקומית סביב העניין. בהנהלה הראשית אפילו לא ידעו שזה קרה".

 

"בענף ביטוחי הבריאות, אם להביא דוגמה ליישום שונה, מישהו שחלה בסרטן מחכה לרוב 4–8 שבועות עד לקבלת הכסף - פרק זמן שיכול להיות בעייתי לאנשים עם תשלומי שכר דירה או משכנתא לוחצים. כשעבדתי עם אחת החברות בענף התברר שתהליך בירור התביעה כרוך במספר גדול של שאלות שהתובעים צריכים לענות עליהן, דבר שסרבל אותו מאוד.

אנדרו מורגן מרצה בפני המשתתפים בסיור. "חברות הביטוח מתעניינות" אנדרו מורגן מרצה בפני המשתתפים בסיור. "חברות הביטוח מתעניינות" צילום: עמית שעל

 

"באמצעות אלגוריתם מבוסס בינה מלאכותית הצלחתי לבודד את השאלות המשמעותיות ביותר כדי לקבוע עם תביעה תיענה או לא, והצלחתי לקצר עבור החברה את משך הזמן שנדרש כדי לברר 85% מהתביעות ל־15 דקות בלבד", הוא סיפר.

 

לדבריו, עם זאת, התחום עדיין סובל מקושי לגרום לתאגידים להבין את הערך של טכנולוגיות ביג דאטה. "התועלות מתחלקות לשלושה חלקים עיקריים – הן יכולות לעזור לחברות להרוויח יותר כסף, לעזור להן לצמצם הוצאות, למשל על ידי ויתור על אנשים שונים שעושים אותה עבודה, ואפשרות שלישית היא שיפור תהליכי קבלת החלטות. בענפים מסוימים הן יכולות לחסוך לתאגידים 10%–15% מהוצאות הבק-אנד, בקיצור וייעול תהליכים עסקיים מורכבים, אבל זה עדיין לא פשוט להסביר לאנשים לא טכניים למה כדאי לחברות שלהם להיכנס לזה".

 

הוא הוסיף כי "בין שליש לחצי מחברות הביטוח בעולם כבר מתעניינות בביג דאטה. כשהן לוקחות מידע ממקורות שונים והופכות אותו למפה הן יכולות לעשות דברים כמו לדעת שסופה נמצאת בדרך לאיזור כלשהו ולהעלות את הפרמיות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x