סמסונג רוצה לשתק מרחוק את הנוט 7, ורייזון מתנגדת
היצרנית הקוריאנית מבקשת להפעיל עדכון תוכנה שישתק את 113 אלף המכשירים שטרם הוחזרו אליה, אולם בוורייזון מסרבים בטענה שלקוחות לא יוכלו לבצע שיחות חירום
סמסונג הודיעה בסוף השבוע שהיא תדחוף עדכון תוכנה שמונע את טעינת מכשירי הנוט 7 - אלה שהוחזרו ואלה שלא. ההודעה היא הספיח האחרון בפרשת ההשקה הכושלת של המכשיר, שסובל מבעיית התלקחות חמורה. היצרנית - כנראה מתוך רצון לחסל סופית את הבעיה - הודיעה שהיא בחרה בפתרון הזה לאחר שנוכחה שכ-113 אלף מכשירים עדיין נמצאים בידי לקוחות ולא הוחזרו.
- התוכניות של סמסונג להשתלט מחדש על שוק הסמארטפונים: ויתור על כפתור הבית
- בית המשפט העליון בארה"ב פסק לטובת סמסונג בתביעת הפטנטים מול אפל
- דיווח בקוריאה: סמסונג שוקלת את הצעת הפיצול של קרן אליוט
ורייזון, שרבים מלקוחותיה רכשו את המכשיר הודיעה שלא תפיץ את העדכון. החברה הסבירה את המהלך בכך שהפצת העדכון תפגע בלקוחות שלה. "משתמשים עשויים למצוא את עצמם עם מכשיר לא פעיל באמצע תקופת החגים", הסבירו שם, "הסיכון שלקוחות ימצאו את עצמם ללא יכולת ליצור קשר עם משפחותיהם או עם כוחות ההצלה במקרה חירום או באמצע נסיעה היא בעייתית".
ההצהרה של ורייזון אמנם עשויה להיתפס כסוג של היתממות, הרי המכשיר מסכן את הלקוחות. אך בחברה כנראה מעוניינים להימנע ממצב בו היא תיתבע על ידי לקוחות. הבעיה של הנוט 7 נמצאת תחת האחריות של סמסונג ובוורייזון כנראה לא מעוניינים להפןך לצד בעניין. אך ההודעה של סמסונג מעלה עוד סוגיה מעניינת בנוגע לנושא הבעלות וזכות הקניין של לקוחות על מכשיר שרכשו.
הצעד של סמסונג עשוי להיתפס, במידה מסויימת של צדק, כהתערבות בזכות הקניין של מי שרכש את רכבו. זהו צעד חסר תקדים שעשוי לעורר עוד ויכוחים רבים.
בוורייזון טוענים שהם עשו את המקסימום בניסיון ליידע את הלקוחות בדבר הסכנות בנוט 7, ולכן אין שום סיבה למנוע מאלו שסירבו להחזיר את המכשיר לעשות בו כאוות נפשם. העמדה של ורייזון לא משותפת לשאר המפעילות, כגון AT&T או T-Mobile, שהודיעו שכן ידחפו את העדכון השנוי במחלוקת. אצל שתי האחרונות הסבירו שמדובר במכשיר שאסור בשימוש על פי הוראת הרשויות.