מקסין פסברג פורשת מתפקיד מנכ"לית אינטל ישראל
אחת הנשים החזקות בתעשייה הישראלית הודיעה הבוקר במפתיע על פרישתה; יניב גרטי, סמנכ"ל קבוצת התקשורת האלחוטית והחיבוריות באינטל, מונה למחליפה
- יו"ר הוועד המנהל החדש של אונ' חיפה: נשיא אינטל ישראל לשעבר
- שיתוף הפעולה בין מיקרוסופט לקוואלקום הוא בשורה רעה לאינטל
- הטבות המס לענקיות ההייטק בישראל יובטחו לעשור
פסברג, שעלתה לישראל ב-1970 מדרום-אפריקה, החלה את הקריירה המקצועית שלה דווקא כמורה למדעים בירושלים. היא הצטרפה לאינטל ב-1983, כמהנדסת במפעל של החברה בירושלים – שבאותם שנים עדיין עסק ביצור שבבים. ב-1995, היא הפכה להיות חלק מהצוות שבחן את ההתרחבות הדרומית של אינטל – הקמת המפעל החדש של אינטל בקריית גת, Fab 18. בשנת 2000, אחרי הקמת המפעל, פסברג גם מונתה להיות מנהלת המפעל. שש שנים לאחר מכן, היא קודמה לנהל את המפעל המרכזי והגדול ביותר שאינטל הקימה בארץ – Fab 28, שייצר שבבים ב-22 ננומטר, ובסופו של דבר גם את מעבדי Ivy Bridge וברודוול, שחלקים משמעותיים מהם פותחו גם בארץ.
ב-2007, פסברג מונתה למנכ"לית אינטל ישראל, תפקיד אותו מילאה כמעט ברציפות בתשע השנים האחרונות. ב-2011, מולי אדן, דאז סמנכ"ל קבוצת הפיסי באינטל ואחד הישראלים החזקים בחברה באותם שנים, בחר לחזור ארצה. אדן הפך להיות נשיא אינטל ישראל, תפקיד חדש עם חלק מהסמכויות של פסברג. פסברג מצידה המשיכה לתפקד כמנכ"לית וכמנהלת כל פעילות הייצור והמפעלים בקריית גת. עם פרישתו של אדן לפני כשנה, פסברג העבירה חלק מהאחריות על מפעלי היצור לדניאל בן עטר.
כפי שנחשף הבוקר (ג') ב"כלכליסט", אחרי שנה של יעוץ למספר מוסדות אקדמאיים, קרנות הון סיכון וחברות סטארט-אפ, אדן מונה ליו"ר הועד המנהל של אוניברסיטת חיפה. גם אדן וגם פסברג פרשו אחרי אותה תקופה כעובדי אינטל – 33 שנים.
תחת הנהגתה של פסברג, אינטל ישראל הפכה למעסיקה הגדולה ביותר בארץ, ומעסיקה כיום בצורה ישירה למעלה מ-10,000 עובדים. פסברג ואדן היו אחראיים על ניהול משא ומתן על מענקים והטבות מס שאפשרו להם לייצר מעבדים ב-10 ננומטר, טכנולוגיית היצור ניהול המתקדמת ביותר כיום. השבבים הראשונים של אינטל ב-10 ננומטר צפויים לצאת לשוק באמצע 2017.
פסברג גם הובילה את השילוב של עובדי מיקרון לשעבר באינטל, ולאחרונה, בעקבות גל הפיטורים העולמי של אינטל, גם את הרה-ארגון של פעילות אינטל באזור מרכז הארץ. עד כה לאינטל היו עובדים בהרצליה, יקום, תל אביב, רעננה וכפר סבא, בנוסף למטה מרכזי בפתח תקווה, בעיקר כתוצאה מרכישות של חברות מקומיות. פסברג הורתה על הקמה של מרכז חדש ל-2000 עובדי אינטל, שישב בפתח תקווה.
פסברג נחשבת גם למובילה בתחום של קידום שילוב נשים, חרדים וערבים בשוק העבודה. ב-2009 היא הוגדרה כאחת הנשים החזקות בעולם בתעשיית הטכנולוגיה ונכללה בהיכל התהילה של ארגדון WITI. לפני כשנתיים הייתה אחת ממדליקות המשואה ביום העצמאות.
"הדבר הכי חשוב שלמדתי ב-33 שנים באינטל הוא שאין גבול ליכולת האנושית", אמרה פסברג בהודעה הרשמית לעיתונות. "הוכחנו באינטל פעם אחר פעם שאין אתגר שלא ניתן לפיצוח, שאין מכשול גבוה מדי. אני עוזבת חברה מדהימה, עם אנשים מדהימים, שנמצאת בחוד החנית של הטכנולוגיה, התעשייה והעשייה החברתית-קהילתית בישראל".
גרטי, מחליפה של פסברג, הצטרף לאינטל ב-2004 לאחר שחברת האם שלו, אנוורה, נרכשה על ידי יצרנית השבבים האמריקאית. גרטי היה ראש מרכז המחקר והפיתוח של אינטל בתחום החיבוריות, מרכז שישב בפתח תקווה, ולפני כשנתיים מונה לסמנכ"ל.