דיווח: אפל בוחנת פתיחת מפעלי ייצור בהודו
יצרנית האייפון מנהלת מגעים עם ממשלת הודו להעברת חלק מפס הייצור שלה למדינה. ב-2017 עתיד שוק הסמארטפונים ההודים לעקוף בגודלו את השוק בארה"ב
אפל וממשלת הודו דנות באפשרות שהחברה תעביר הייצור של חלק ממכשיריה למדינה – כך אומרים גורמים בכירים בממשל ל"וול סטריט ג'ורנל". אפל לא הגיבה לדיווח.
- טים קוק לעובדים: "עוד לא סיימנו עם הדסקטופים"
- אפל תערער על החלטת האיחוד האירופי לחייב אותה בתשלום מס של 13 מיליארד יורו
- אפל בוחנת אפשרות להשקיע בקרן 100 מיליארד הדולר של סופטבנק
לפי הדיווח, בחודש שעבר שלחה אפל לממשלת הודו מכתב שבו הציגה את תוכניותיה וביקשה תמריצים כלכליים על מנת ליישם אותן. בשבועות שחלפו מאז בכירים במשרד הסחר ההודי נפגשו עם נציגי אפל על מנת לדון בנושא.
כיום מחזיקה אפל בנתח של פחות מ-5% משוק הסמארטפונים בהודו. ב-2017 עתיד שוק הסמארטפונים ההודים לעקוף בגודלו את השוק בארה"ב, ובאפל מקווים שפתיחת מתקני ייצור במדינה תסייע לה לרכב על גל הצמיחה ולהפוך לשחקנית משמעותית שם. "אפל רוצה ליישם בהודו את המודל הסיני", אמר ל"וול סטריט ג'ורנל" גורם רשמי בעל ידע בנושא. "החברה מעוניינת בתמריצים כלכליים, והמשרדים הממשלתיים הרלוונטיים בוחנים את זה".
כיום, מרבית הייצור וההרכבה של מכשירי אפל מתבצע במפעלי פוקסקון בסין. עם זאת, חברות כמו סמסונג ושיואומי כבר מרכיבות בהודו סמארטפונים שמיועדים לשוק המקומי.
המגעים הם חלק ממהלך נרחב הרבה יותר של אפל להגדלת היקף מכירותיה בהודו. במאי השנה ביקר המנכ"ל, טים קוק, במדינה במטרה לגייס רצון טוב מצד ממשלו של נרנדרה מודי, וניצל את הביקור על מנת להכריז על השקעות רחבות היקף בכלכלה המקומית, בדמות מאיץ למפתחי אפליקציות ו מרכז מו"פ.
המאמצים לא זכו בשלב ראשון להצלחה, וזמן קצר אחרי שחזר קוק לארה"ב דחה הממשל את בקשת אפל לקבל פטור מתקנות שמחייבות קמעונאים זרים למכור לפחות 30% תוצרת מקומיות בחנויותיהם. זאת, אחרי שימים ספורים לפני ביקורו של קוק נדחתה בקשת אפל לאפשר לה למכור במדינה אייפונים מחודשים. ואולם, ביוני רשמה החברה הישג משמעותי לאחר שממשלת הודו החליטה לתת לחברות כמו אפל פטור מתקנת ה-30% למשך שלוש שנים.