קוואלקום הציגה טכנולוגיה שמאפשרת לרחפנים ללמוד את סביבתם בזמן אמת
מערכת הפיקוח האווירית שחשפה ענקית השבבים מבוססת על בינה מלאכותית ומסוגלת ללמוד את המכשולים בהם נתקל הרחפן ולבנות תוכנית טיסה חדשה
ענקית השבבים קוואלקום חשפה בתערוכת CES שנערכה בלאס וגאס במהלך סוף השבוע את הגרסה האחרונה של מערכת הפיקוח האווירית לרחפנים שפיתחה, המתבססת על בינה מלאכותית. המערכת היא חלק מפלטורמת סנאפדרגון לרחפנים שכוללת מספר חלקים. ערכת השבבים שמותקנת על הרחפן מאפשרת לשלוט בנתיב הטיסה מרחוק כאשר בנוסף יכול הרחפן לנהל את הטיסה באופן עצמאי.
- קוואלקום הציגה את הסנאפדרגון 835 שיצרוך פחות חשמל וישפר את חוויית ה-VR
- "קוואלקום פגעה בתחרות" - נקנסה ב-853 מיליון דולר בדרום קוריאה
- המשלוח הראשון של אמזון עם רחפן: החבילה הגיעה ב-13 דקות
הצגת היכולות החדשות נעשתה בחדר מיוחד בו הקימה החברה סדרה של מכשולים. הרחפן היה צריך לעוף מנקודה לנקודה תוך התחמקות מהמכשולים, ומכיוון שמדובר בחלל פנימי גם בלי יכולת להשתמש ב-GPS. ייתור הצורך במערכת הניווט מאפשר לרחפנים לפעול בתוך חללים סגורים - כגון מחסנים, אתרי בנייה, מפעלים או מבני מסחר או משרדים.
שבב הניווט סנאפדרגון שוקל רק כ-12 גרם, קצת פחות מסוללת אצבע בפורמט AAA. לדברי מהנדסת בכירה בקוואלקום, כל החישובים, פיקוח הטיסה וכן למידת המכונה מתבצע על השבב ללא צורך בתקשורת עם גורם חיצוני. הצורך במערכת שתדע להתמודד עם המשתנים של טיסה ללא שליטה מרחוק מתגברים אם היצרנים מעוניינים שהרשויות יאשרו שימוש ברחפנים עצמאיים גם באזורים ציבוריים.
קוואלקום אינה היחידה שמנסה את כוחה במערכת טיסה אוטונומית לרחפנים. גם אינטל השיקה לאחרונה פלטפורמה דומה ורחפן תעשייתי נלווה. יותר ויותר חברות חומרה מגלות את שוק הרחפנים, והשילוב בין כליי טייס עם יכולות תוכנה מתקדמות הופך את התחום לאחד הצומחים כיום. רשות התעופה האמריקאיות (FAA) סיפקה רישיונות טיס לכ-670 אלף רחפנים מאז התקינה את נהלי הרישום בשלהי 2015. לשם השוואה, בכל 100 השנה האחרונות היא רשמה כ-320 אלף כלי טיס מאוישים.