$
המדריך

בדיקת כלכליסט

וואווי P9 פלוס: בין שדרוג לגימיק

הדגם המוגדל של מכשיר הדגל של וואווי כולל כמה שינויים אבל לא כולם לטובה: המצלמה זכתה לחיישן חדש ומצויין אבל הניסיון לתמוך בעוצמת הלחיצה הוא לא יותר מגימיק

רפאל קאהאן 17:0814.01.17

ה-P9, שוואווי השיקה כמכשיר הדגל שלה בשנה שעברה, זכה להערכה רבה ואפשר לומר שהוא סייע להפוך את היצרנית הסינית לחברה לגיטימית במועדון ענקיות הסלולר כגון סמסונג, LG ואפל. כחודשיים לאחר מכן השיקה החברה את הגרסה המוגדלת של ה-P9 שזכה לסיומת "פלוס". המכשיר הגיע לישראל לפני זמן לא רב ולאחר התנסות לא קצרה בו החלטנו שיש בו כמה חידושים ששווה להתייחס אליהם. הסקירה הנוכחית תתעלם מחלק ניכר מהתכונות שהועתקו ישירות מהדגם הרגיל (ושעליהן תוכלו לקרוא בסקירה שלו כאן) וננסה להתייחס לתכונות הייחודיות שלו ולבדוק האם שווה להתלבט בין רכישה שלו לדגם הרגיל.

 

מבנה ועיצוב: גדול, מסיבי ואיכותי 

אחת התכונות שאהבנו ב-P9 פלוס היא איכות הבנייה הגבוהה. עיצוב המכשיר הועתק אחד לאחד מהדגם הרגיל ואם תניחו אותם אחד ליד השני לא תראו שום שינוי - אפילו הפרופורציות נשמרו. עם זאת, לפלוס יש מספר יתרונות. ראשית, למרות הגדלת המסך ל-5.5 אינץ' הוא לא מרגיש מסיבי והשימוש בו נעים בזכות הפינות והשוליים העגולים. הגוף המתכתי מרגיש איכותי ויוקרתי אפילו יותר ממתחריו הישירים, כגון מכשיריה של שיאומי ו-וואן פלוס. עם זאת, כל ממשק הכפתורים הפיזי שמר על מיקומו.  

גדול יותר אך לא מגושם גדול יותר אך לא מגושם צילום: רפאל קאהאן

 

כפתורי ההפעלה ובקרת עוצמת הקול נמצאים במיקום נוח למרות הגודל. אגב, וואווי הצליחה לשמור על הפרופיל הדק שעוביו כ-7 מילימטר וממדיו הכלליים של הפלוס לא הרבה יותר מסיבים מה-P9 - שלא כמו אצל אפל, אצלה הדגם הגדול יותר מוסיף הרבה יותר נדל"ן למשתמש. המכשיר מרגיש כבד אבל משקלו גבוה רק בכ-18 גרם מהאח הקטן. בסך הכל מדובר במכשיר שקל להתפעל ממנו. קורא טביעות האצבעות עדיין ממוקם במרכז הגב, כמו גם המצלמה ששמרה על מיקומה בחלקו העליון השמאלי האחורי של המכשיר.

 

ממשק ואפליקציות: תלחצו חזק לגימיק 

ממשק המשתמש של וואווי שומר על התצורה הבסיסית של מכשירי החברה. ללא מגירת אפליקציות ועם וילון התראות קצת מוגבל. אבל וואווי החלה בשדרוג מכשיריה לאנדרואיד נוגט, כך שניתן לצפות שתכונותיה היעילות של גרסת האנדרואיד החדשה ימצאו את דרכם לממשק של ה-P9 פלוס. היתרון העיקרי של המכשיר ביחס לדגם הרגיל הוא תמיכה בעוצמת הלחיצה על גבי המסך. כמו במכשיריה של אפל, וואווי מציעה גישה לתפריט תכונות (קצת כמו קליק ימני במחשב) אליו ניתן לגשת דרך לחיצה חזקה על אייקון האפליקציה.

 

ממשק. בקרוב אנדרואיד נוגט ממשק. בקרוב אנדרואיד נוגט צילום: רפאל קאהאן

 

התכונה הזו אומנם שימושית, אך ההטמעה של וואווי לוקה בחסר. ראשית היא פועלת רק באפליקציות הבית של המכשיר. שלא כמו אפל, וואווי לא מצאה לנכון לאפשר למפתחים חיצוניים גישה לתכונה הזו - או שהם פשוט לא הביעו בה מספיק עניין בשביל הטמיע תמיכה בה באפליקציות שלהן. זאת אומרת שאם אתם נוטים להמיר את השימוש באפליקציות של וואווי באלו של אחרים לא תוכלו להשתמש בה. בנוסף, התפריט של וואווי לא מוסיף גישה לתכונות יוצאות דופן ולרוב מספק רק אפשרויות מועטות. לטעמנו מדובר בפספוס שהופך את התכונה החדשה לגימיק בלבד.

 

 

מולטימדיה ומצלמה: תמונות משובחות, חיישן סלפי משודרג 

ביצועי המולטימדיה של המכשיר נשארו כשהיו. למרות המסך הגדול יותר, הרזולוציה שלו נותרה דומה כך שהחומרה ממשיכה להציע ביצועים טובים. החידושים העיקריים כאן הם חיישן סלפי משופר ומפתח צמצם גדול יותר שמספקים שניהם ביצועים טובים הרבה יותר מאשר בדגם הרגיל. למעשה, מדובר זוהי אחת ממצלמות הסלפי הטובות ביותר בשוק.

 

המצלמה עברה שדרוג המצלמה עברה שדרוג צילום: רפאל קאהאן

 

אפליקציית הגלריה זכתה לתמיכה בתכונת הלחיצה והיא מציעה גישה לזכוכית מגדלת וירטואלית, תכונה שימושית למדי. למרות גודלו, המכשיר לא מציע עוצמת קול מרשימה אבל איכות הצליל מצוינת גם באזניות. זאת ועוד, המעבר למסך מבוסס AMOLED מספק איכות תצוגת צבעים הרבה יותר עשירה מאשר מסך ה-LCD IPS של ה-P9. נראות המסך באור שמש ישיר הייתה יכולה להיות מעולה לולא ההשתקפויות הרבות.

 

חומרה וסוללה: אין חדש תחת השמש 

ערכת השבבים של הפלוס היא בדיוק אותה אחת שתמצאו ב-P9, קירין 955 שהיא פיתוח עצמי של וואווי ונחשבת קצת מיושנת ביחס למכשירי הדגל הנוכחיים עם הסנאפדרגון 820. עם זאת המכשיר מציע 4 גיגה-בייט זיכרון פעולה לעומת 3 באח הקטן ומרחב אחסון של 64 גיגה-בייט ביחד עם חריץ הרחבה שתומך בכרטיסי זיכרון בנפח של עד 256 גיגה-בייט. הסוללה עברה הוספת נפח והיא כעת מציעה קיבול של 3,400 מיליאמפר שעה, מה שמאפשר למכשיר להתמודד עם יום עבודה מלא, אך לא מעבר לכך.

 

 צילום: רפאל קאהאן

 

סיכום ואלטרנטיבות: יש טובים ממנו אבל לא בהרבה

המתחרים העיקריים של ה-P9 פלוס הם השיאומי מי נוט 2 והוואן פלוס 3 שמציעים את אותו מבנה כללי. השיאומי קצת יותר יקר בישראל אבל יש לו יותר זיכרון פעולה, ערכת שבבים מהירה יותר והמסך גדול יותר. הוואן פלוס, לעומת זאת, מציע מסך דומה אבל חומרה טובה יותר וגם לו יותר זיכרון פעולה. עם זאת, המצלמות של הוואווי טובות יותר - למעט מצלמת הסלפי של הוואן פלוס 3T שמציעה חיישן סלפי מרשים יותר. בסך הכל מחירו של הוואווי נע בין 2,600 ל-2,990 שקלים מה שמעמיד אותו במקום טוב באמצע ביחס למתחרים, הוא לא המכשיר המתקדם ביותר כיום אבל יש לו יבוא סדיר והפופולריות הגואה של המותג הסיני מבטיח לכם תמיכה ואחריות שאולי לא תמצאו במותגים סינים אחרים.

 

ציון כלכליסט: 8.5

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.5 אינץ' || רזולוציה: FHD || מצלמה ראשית: 12 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 8 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות ארבע במהירות 1.8 גיגה-הרץ וארבע במהירות 2.5 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 4 גיגה-בייט || נפח אחסון: 64 גיגה-בייט || עובי: 7 מ"מ || משקל: 162 גרם

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x