$
הייטק והון סיכון

ויה מתחילה לפעול בפריז

החברה הישראלית שמפעילה תשתית למוניות שירות שיתופיות תפעיל לראשונה את שירותיה גם באירופה במסגרת שיתוף פעולה עם קאוליס הבינלאומית

מאיר אורבך 16:2831.01.17

חברת ויה (Via) הישראלית המפעילה שירותי תחבורה ציבורית שיתופית תתחיל להציע את שירותיה בפריז החל מהיום (ג'). עד כה התמקדה ויה בעיקר בארצות הברית וזו הגיחה הראשונה שלה לאירופה. השירות יפעל במסגרת שיתף פעולה של החברה עם קאוליס (Keolis) - מפעילה גלובלית של תחבורה ציבורית. החברות הקימו שותפות להשקת שירות חדש לנסיעות שיתופיות בפריז, בשם PLUS. השירות יופעל על ידי זרוע LeCab של Keolis. הטכנולוגיה של ויה תאפשר לנוסעים לחלוק מכונית, שאותה יסיע נהג מקצועי, באמצעות האפליקציה של LeCab.

 

ויה מספקת את התשתית הטכנולוגית, שמתחברת למערכות Keolis אשר תפעיל את השירות. ויה מספקת תשתיות טכנולוגיות שמאפשרות לחברות תחבורה ציבורית להפעיל שירות דינמי ויעיל אשר מתאים את עצמו בזמן אמת לביקוש, הפקקים ומצב הרכבים.

 

אורן שובל. ממייסדי ויה אורן שובל. ממייסדי ויה צילום: אוראל כהן

 

"בארצות הברית אנחנו בניו יורק, שיקגו ו-וושינגטון, שם חברנו לחברת מקומית שנתנו לה את התשתית הטכנולוגית. אנחנו רוצים להיות מערכת הפעלה של תחבורת העתידית, לעשות את התנועה יעילה יותר, אם זה בעצמנו או עם חברת תפעול שתשתמש במערכת ההפעלה שלנו", אומר ל"כלכליסט" אורן שובל, מייסד החברה.

 

"בחרנו בחברת הסעות עם אפליקציה הם יחתברו אלינו ויציעו נסיעות שיתופיות במקביל". החברה הצרפתית היא אחת המשקיעות בסבב הקודם של החברה בו גייסה 100 מיליון דולר. "אנחנו חושבים על מקומות נוספים ביחד". אומר שובל. "הפוטנציאל מבחינתנו משמעותי מאוד. פריז היא אחת הערים הגדולות והעמוסות בעולם ולכן אנחנו מאוד רוצים להצליח במקום כמקרה בוחן לערים נוספות".

 

הטכנולוגיה של ויה מאפשרת לנוסעים לחלוק נסיעות עם נוסעים אחרים שפניהם מועדות לאותו כיוון. הניתוב החכם של האלגוריתם מאפשר לאסוף נוסעים ולהוריד אותם, מבלי לסטות מהמסלול. הדבר מאפשר למערכת של ויה להעביר נוסעים רבים ממקום למקום, תוך שימוש בשבריר ממספר כלי הרכב המשמשים שירותי מוניות או שירותי הסעות לפי דרישה.

 

עד היום גייסה החברה הישראלית 137 מיליון דולר משורה של קרנות היניהן פיטנגו, קרן הון הסיכון North83 הקרנות של רומן אברמוביץ ועוד. החברה הוקמה על ידי ד"ר דניאל רמות וד"ר אורן שובל ומחזיקה מרכז פיתוח בישראל והנהלה בארצות הברית.

 

חמי פרס, מייסד ושותף מנהל בקרן פיטנגו שמשקיעה בויה אמר: "הצוות של ויה מוכיח ששיתופי פעולה ייחודיים עם חברות תחבורה מובילות ברחבי העולם מאפשרים יישום רחב ונגישות לפתרון המהפכני שלה. החברה ממשיכה להרחיב את פעילותה ואת לקוחותיה על בסיס טכנולוגיה ייחודית שנותנת מענה לבעיות של התחבורה הציבורית".

 

ארנון דינור, שותף בקרן 83North שמשקיעה ב Via אמר: "הטכנולוגיה והשרות של ויה, שמאפשרים להסיע כמות גדולה של אנשים בסגנון 'מונית שרות', הם הפתרון התחבורתי הטוב ביותר, והצצה לאיך ייראה העתיד. ויה בנתה את עצמה מהתחלה כמערכת שמאפשרת לא רק לעצמה להשיק שרותים כאלה, אלא גם לאחרים. רשימת השותפויות עם חברות מהשורה הראשונה מעידה על הצורך החזק שיש בשוק לפתרונות תחבורה מתקדמים". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x