אחרי 3 רבעונים אפל חוזרת לצמוח; הכנסותיה ברבעון הרביעי עלו ב-3.3%
עלייה של 5.5% במכירות האייפון אפשרה לענקית הטכנולוגיה להכות את התחזיות עם הכנסות שהסתכמו ברבעון הרביעי ב-78.35 מיליארד דולר - ההכנסות הרבעוניות הגבוהות בהיסטוריה לחברה ציבורית. במקביל הרווח הנקי ירד ב-2.6% ל-17.9 מיליארד דולר - יותר מהתחזיות המוקדמות
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
זהו הרבעון הטוב ביותר בהיסטוריה של חברות ציבוריות, שמדיח מהמקום הראשון את הרבעון המקביל מ-2015. מדובר ברבעון הראשון שבו חוזרת החברה לצמיחה בהכנסות, אחרי שלושה רבעונים רצופים של ירידות, על רקע מכירות אייפון חלשות.
למרות העלייה בהכנסות, הרווח הנקי דווקא רשם ירידה של 2.6% ל-17.89 מיליארד דולר. ואולם גם כאן ניצחה אפל את התחזיות: הרווח למניה עמד על 3.36 דולר, לעומת תחזיות אנליסטים לרווח של 3.22 דולר למניה.
עלייה נאה במכירות האייפון הובילה את הצמיחה הכנסות. מכירות המכשיר עלו ב-5.5% והגיעו ל-78.29 מיליון יחידות. היה בכך די והותר כדי לפצות על הירידה של 19% במכירות האייפד שהסתכמו ב-13.08 מיליון יחידות. חרף השקת דגמי המקבוק פרו החדשים והמדוברים לקראת עונת הקניות שלפני חג המולד, מכירות המקים של אפל שמרו על קיפאון יחסי עם צמיחה של 1% בלבד ומכירה של 5.37 מיליון יחידות.
אפל לא מפרסמת נתוני מכירות של האפל ווטש, ומצרפת אותם לקטגוריית "מוצרים אחרים" שכוללת גם את אפל TV, אוזניות ביטס ואייפוד. לכאורה, הנתונים של קטגוריה זו לא מבשרים טובות לשעון החכם של החברה: היקף ההכנסות שלה ירד ב-8% והסתכם ב-4.02 מיליארד דולר. ואולם, בהודעה לעיתונות אמר מנכ"ל אפל, טים קוק, שההכנסות מאפל ווטש דווקא רשמו ברבעון שחלף את שיא כל הזמנים.
מנגד, קטגוריית השירותים, שכולל הכנסות ממכירות באייטיונז, אפסטור ושירותים מקוונים אחרים, ממשיכה לבסס את מעמדה כמנוע צמיחה מרכזי, עם עלייה של 18% להכנסות של 7.17 מיליארד דולר – גבוה יותר מההכנסות ממכירות האייפד (5.53 מיליארד), קרוב להכנסות ממכירות המק (7.24 מיליארד) אך עדיין רחוק מאוד מההכנסות מהאייפון (54.38 מיליארד).
הביצועים המאכזבים בסין לא פגעו בחגיגה
הצמיחה בהכנסות התאפשרה חרף ביצועים מאכזבים מאוד בסין, שם ירדו הכנסות החברה ב-12% ל-16.23 מיליארד דולר. ואולם, סין היתה האזור הגיאוגרפי היחיד שבו רשמה אפל ירידה בהכנסות: ההכנסות באירופה עלו ב-3% ל-18.52 מיליארד דולר, ההכנסות באסיה-פסיפיק טיפסו ב-8% ל-5.86 מיליארד דולר, ההכנסות באמריקה עלו ב-9% ל-31.97 מיליארד דולר, וההכנסות ביפן זינקו ב-20% ל-5.77 מיליארד דולר.
אפל צופה גם שהצמיחה תימשך ברבעון הקלנדרי הראשון של 2017, ומעריכה שהכנסותיה בו יעמדו על בין 51.5 מיליארד ל-53.5 מיליארד דולר. זאת, לעומת הכנסות של 50.6 מיליארד דולר ברבעון המקביל ב-2016.
"אנחנו נרגשים לדווח שברבעון החגים רשמה אפל את הרווח הרבעוני הגדול ביותר שלה אי-פעם, וגם שברה כמה שיאים בדרך", אמר קוק בהודעה לעיתונות. "מכרנו יותר אייפונים מאי-פעם ורשמנו שיאי הכנסות במכירות אייפון, שירותים, מק ואפל ווטש. ההכנסות משירותים גדלו בצורה חזקה במהלך השנה שעברה, הודות לפעילות שיא של לקוחות באפסטור, ואנחנו מאוד נרגשים מהמוצרים שבקנה שלנו".