$
חדשות טכנולוגיה

ממשלת הודו סירבה למרבית הדרישות שהציבה אפל כתנאי לפתיחת מפעלי ייצור במדינה

לפי דיווחים בכלי התקשורת בחו"ל אפל ביקשה שורה של הקלות מרחיקות לכת ובהן פטור ממכס על יבוא מכונות ייצור ותיקון. למרות זאת, נראה שהחברה לא נסוגה מתוכניותיה להעביר חלק מייצור דגמי האייפון להודו ואף צפויה להחל בהרכבת מכשיר ה-SE בסביבות אפריל

עומר כביר 14:0923.03.17

ממשלת הודו סירבה למרבית הדרישות שהציבה אפל כתנאי לפתיחת מפעלי ייצור במדינה, כך אמרה שרת התעשייה והמסחר של המדינה, נירמאלא סיטאראמאן, לאתר The Asian Age.

 

לפי הדיווח, יצרנית האייפון ביקשה שורה של הקלות מרחיקות לכת, ובראשון פטור ממכס על יבוא מכונות ייצור ותיקון, רכיבים ועוד. בנוסף ביקשה החברה הקלה במדיניות שמחייבת חברות זרות לעשות שימוש ב-30% רכיבים מקומיים, והפחתה של המכסים. חרף הסירוב, נראה שאפל לא נסוגה מתוכניותיה להעביר חלק מייצור דגמי האייפון להודו, ולפי דיווח מאשאבל החברה צפויה להתחיל להרכיב במדינה מכשירי אייפון SE בסביבות אפריל.

 

בינואר דווח שאפל והודו כבר קרובות לסיכום על פתיחת מפעלי ייצור במדינה. המגעים בנושא החלו לקראת סוף 2016. כיום מחזיקה אפל בנתח של פחות מ-5% משוק הסמארטפונים בהודו. ב-2017 עתיד שוק הסמארטפונים ההודים לעקוף בגודלו את השוק בארה"ב, ובאפל מקווים שפתיחת מתקני ייצור במדינה תסייע לה לרכב על גל הצמיחה ולהפוך לשחקנית משמעותית בשוק המקומי.

 

המגעים הם חלק ממהלך נרחב הרבה יותר של אפל להגדלת היקף מכירותיה בהודו. במאי 2016 ביקר המנכ"ל, טים קוק, במדינה במטרה לגייס רצון טוב מצד ממשלו של נרנדרה מודי, וניצל הביקור על מנת להכריז על השקעות רחבות היקף בכלכלה המקומית, בדמות מאיץ למפתחי אפליקציות  ומרכז מו"פ.

 

מנכ"ל אפל, טים קוק מנכ"ל אפל, טים קוק צילום: צילום מסך

 

המאמצים לא זכו בשלב ראשון להצלחה, וזמן קצר אחרי שחזר קוק לארה"ב דחה הממשל את בקשת אפל לקבל פטור מתקנות שמחייבות קמעונאים זרים למכור לפחות 30% תוצרת מקומיות בחנויותיהם. זאת, אחרי שימים ספורים לפני ביקורו של קוק נדחתה בקשת אפל לאפשר לה למכור במדינה אייפונים מחודשים. ואולם, ביוני רשמה החברה הישג משמעותי לאחר שממשלת הודו החליטה לתת לחברות כמו אפל פטור מתקנת ה-30% למשך שלוש שנים.

 

כיום, מרבית הייצור וההרכבה של מכשירי אפל מתבצע במפעלי פוקסקון בסין. עם זאת, חברות כמו סמסונג ושיואומי כבר מרכיבות בהודו סמארטפונים שמיועדים לשוק המקומי.

 

במקביל, התחמקות אפל מתשלומי מסים במדינות שונות שבהן היא פעילה ממשיכה למשוך אש לעבר החברה. לפי דיווח של העיתון ניו זילנד הארלד, מאז 2007 החברה לא שילמה מסים במדינה מכיוון שפעילותיה בה מנוהלות על ידי חברה בת שרשומה באוסטרליה. בעשור האחרון עמדו מכירות החברה במדינה על 4.2 מיליארד דולר ניו זילנדי (כ-2.96 מיליארד דולר). על הכנסות אלו שילמה החברה מס בסך של 34 מיליון דולר ניו זילנדי (23.93 מיליון דולר) בלבד, כאשר גם סכום זה שולם באוסטרליה ולא בניו זילנד.

 

מאפל נמסר בתגובה לגארדיין שהחברה משלמת מסים יותר מכל גוף אחר בעולם, ושהיא מכבדת את התפקיד שיש למסים בחברה. "אנחנו מצייתים לחוק ומשלמים מס על כל מה שאנחנו מרוויחים, בכל מקום שבו אנו פועלים", נמסר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x