קח טטריס ותהיה לי בריא: משחקי וידאו יכולים לסייע בטיפול בחולים פסיכיאטרים
חוקרים של אוניברסיטת אוקספורד הציגו נתונים שמראים שחולי פוסט טראומה הראו שיפור במצבם לאחר ששיחקו בטטריס. מחקרים נוספים שנערכו כבר הראו בעבר שלמשחק יש השפעה פסיכולוגית חיובית גם על סטרס והתמכרויות
- נינטנדו ממשיכה לפתח את תחום המובייל: תשיק את סופר מריו גם לאנדרואיד
- ה-NBA עולה על המגרש הווירטואלי: תחנוך ליגת גיימינג רשמית ב-2018
- מארוול תשיק סדרת משחקי וידאו שמבוססים על דמויות הנוקמים
במסגרת המחקר, שפורסם החודש בירחון המדעי "פסיכיאטריה מולקולרית" הציעו המדענים ל-37 נפגעי תאונות דרכים קשות שהגיעו לחדר מיון להעסיק את עצמם במשחק על גבי קונסולת נינטנדו DS במשך 20 דקות. המטרה היתה למנוע מהם לעסוק בזכרונות מהתאונה, דבר שמהווה על פי התפיסה הרפואית המקובלת את אחד הגורמים לסינדרום. קבוצת ביקורת בגודל דומה השתתפה במחקר מבלי לשחק במשחק.
תוצאות המחקר הראו כי שבוע לאחר התאונה, הנפגעים ששיחקו בטטריס בשעות שאחריה סבלו פחות מפלאשבקים לתקרית. זאת לעומת קבוצת הביקורת של נפגעים שלא שיחקו במשחק - 9 פלאשבקים בממוצע בלבד לאלו ששיחקו לעומת 23 לאלו שלא, ירידה של 62 אחוז. להערכת החוקרים, משחקי וידאו וצורות דומות של פעילות מנטלית מתונה יכולים להסיח את הדעת משקיעה בזכרונות הטראומתיים. כעת מתכננים החוקרים להרחיב את היקפו ולבחון את הנבדקים לאורך תקופות זמן ארוכות יותר כדי להבין את מידת ההשפעות וטווח הזמן שלהן.
זו לא הפעם הראשונה בה מיוחסות לטטריס סגולות פסיכולוגיות חיוביות: ב-2015 ערכה קבוצת חוקרים מבריטניה ואוסטרליה מחקר במהלכו נבדקו 31 סטודנטים שסבלו מהתמכרויות שונות, לדוגמה לסמים, אלכוהול, סיגריות, אכילה וסקס. מחצית מחברי הקבוצה, ששיחקו במשחק לאורך היום כחלק מהניסוי, דיווחו על ירידה של 14 אחוז בממוצע בעוצמת התשוקה לדברים אליהם הם מכורים.