מאקרו טכנולוגי
עניין של זמן: מערכת הפעלה שתפתח סווטש עשויה לסמן את עתיד השעונים החכמים
אחרי טאג הויר שהשיקה לאחרונה שעון חכם, סווטש רוצה דריסת רגל בעולם המחשוב הלביש. הבעיה היא שההימור שהיא לוקחת עשוי להתברר כטעות דומה לזו שביצעו חברות הטכנולוגיה
הודעתה של ענקית השעונים השוויצרית סווטש (Swatch) על כוונתה לפתח בעצמה מערכת הפעלה לשעונים חכמים לא זכתה ליותר מדי כותרות.
- גוגל וליווי'ס ישיקו את הג'קט החכם שלהן בסתיו הקרוב
- האפליקציות מוכיחות: צמידי הכושר של פיטביט ואמזון אקו היו שתי מתנות פופולריות בחג
- דיווח: אינטל מצמצמת את פעילותה בתחום המחשוב הלביש
מאז הצילה סווטש את תעשיית השעונים השוויצרית מהפלישה היפנית בשנות השמונים, והפכה את השעון למוצר עיצובי נחשק בידי צעירים, עבר זמן רב. כעת היא מכריזה על מלחמה בחברות טכנולוגיה מבוססות כאפל, סמסונג, LG וגוגל, שבעצמן מתקשות להגדיר את תחום השעונים החכמים כהצלחה.
על פניו, כניסתה של שחקנית שעונים מבוססת למשחק עשויה לסמן תקווה לתחום המחשוב הלביש המנומנם. אחרי מכירות מאכזבות מנסות כעת ענקיות הטכנולוגיה לשווק את השעונים החכמים כאביזרי ספורט או למשוגעים לשעונים. ענקיות הטכנולוגיות משוועת לראות חברות שעונים, אופנה או ספורט משלבות את הפיתוחים שלהן במוצריהן, אך עד כה ההיענות היתה דלה וספורדית.
הבחירה של סווטש לפתח מערכת הפעלה עצמאית נובעת ככל הנראה מחוסר רצון להיות תלויה בשותפה טכנולוגית. אך הבחירה של החברה בפיתוח עצמאי מעלה סימני שאלה רבים. בדיוק כמו ייצור שעונים אמינים, גם פיתוח מערכות הפעלה דורש ידע, מיומנות, ניסיון ולא מעט כסף.
טאג הויר, המתחרה של סווטש מבית קבוצת היוקרה LVMH, העדיפה לבסס את השעון החכם שלה על אנדרואיד ולהתמקד בעיצוב ובחוויית המשתמש, תחומים שבהם היא מתמחה. הדגם הקודם והפשוט יותר של השעון החכם שלה נחשב להצלחה ומכר פי שלושה מהציפיות המוקדמות. תוצאות ההימור ההפוך של סווטש עשויות לסמן סופית את הכיוון שאליו ילך תחום המחשוב הלביש.