יצרנית הרכיבים האופטיים ColorChip השלימה סבב גיוס של 37 מיליון דולר
החברה המפתחת רכיבים המאפשרים תקשורת אופטית ברוחב פס גבוה עמדה ב-2009 על סף סגירה, אך הצליחה להתאושש ומעסיקה כיום 250 עובדים - מהם 100 שגויסו בשנה האחרונה
יצרנית הרכיבים האופטיים ColorChip השלימה סבב גיוס של 37 מיליון דולר. את הגיוס הובילו קרן CIRTech וקרן Scale-Up. קולורצ'יפ הכריזה על השקעה של 20 מיליון דולר ב-2016, אליה נוספו כעת 17 מיליון דולר.
ColorChip, שנוסדה בשנת 2001, מפתחת ומייצרת רכיבים המאפשרים תקשורת אופטית ברוחב פס גבוה מאוד למרכזי נתונים ברחבי העולם. החברה עמדה על סף סגירה ב-2009, אך הצליחה להתאושש והיא מעסיקה כיום כ-250 עובדים - 100 מהם גויסו בשנה האחרונה.
אחד הלקוחות הגדולים של החברה בשנה שעברה היתה פייסבוק, שמשתמשת ברכיבים האלקטרוניים במרכזי הנתונים הגדולים שלה ברחבי העולם. "ההזמנות שקיבלנו היו גדולות ממה שתכננו ובשביל לעמוד בביקוש היינו צריכים לצאת לגיוס נוסף", אומר ל"כלכליסט" יגאל עזרא, מנכ"ל ColorChip.
מרכזי הנתונים העצומים של חברות הטכנולוגיה ומחשוב הענן מצריכים כמויות גדולות מאוד של רכיבים אלקטרוניים להעברת נתונים. ColorChip פיתחה תהליך ייצור שמאפשר יכולות יצור המוניות שנחשבות יוצאות דופן בתעשיית האלקטרו-אופטיקה. המפעל הראשי שלה נמצא בוקנעם, אך פעילות ההרכבה של המוצר נעשית בתאילנד על ידי חברה חיצונית.
"הצלחנו להתאושש בזכות משקיעים מנוסים שידעו לזהות הזדמנות ולהמתין עם החברה", אומר עזרא על התחיה המחודשת של ColorChip. "היום אנחנו מובילים את הקטגוריה שלנו, הפכנו מחברה שצריכה להוכיח עצמה טכנולוגית לחברה שמשרתת שוק עצום, עם מוצר זול יותר מזה של המתחרות שחוסך 35% מצריכת האנרגיה עבור הלקוחות".
השלמת הגיוס הנוכחי מביאה את סה"כ הגיוסים של החברה ב-18 החודשים האחרונים ל-62 מיליון דולר. כספי הגיוס שימשו אותה להגדלת כושר הייצור ופריצה למדינות ושווקים נוספים.