$
חדשות טכנולוגיה

מסתערת על הכביש: אינטל רוצה לבנות מוח שבבי למכוניות אוטונומיות

ענקית השבבים חשפה באירוע מיוחד מרכז פיתוח בו תבנה מעבדים לאוטו, ביחד עם שותפות מתחום הרכב. במסגרת האירוע, הוצגה מכונית חכמה חדשה של BMW, כלי רכב ניסיוניים ועוד. האם מכוניות העתיד יסתובבו עם מדבקות "intel inside"?

ליאור באקאלו, סן חוזה 14:2304.05.17

יצרנית השבבים אינטל מסתערת על מהפכת הרכב האוטונומי וחולמת שבעוד שנים ספורות יסעו בכבישי העולם כלי רכב שיישאו בגאון מדבקות intel inside. אתמול (ד') ביצעה החברה צעד הצהרתי משמעותי עבורה בתחום וחנכה במרכז החדשנות שלה בסן חוזה, בבניין המשרדים ששימש בעבר את חברת אלטרה שאותה רכשה ב-2015, את מה שבאינטל מכנים "מוסך הנהיגה האוטונומית".

המיקום סמוך למטה החברה ובלב עמק הסיליקון נועד לאותת לשותפותיה ושכנותיה של החברה כי היא מעוניינת בשיתופי פעולה כדי להפוך את חזון הרכב האוטונומי למציאות. במסגרת אותם שיתופי פעולה, חשפה BMW חשפה מכונית ראשונה בעלת אוטומציית שליטה גבוהה, שמבוססת על שיתוף הפעולה שלה עם אינטל ומובילאיי - אם כי בשלב זה עדיין לא מדובר ברכב אוטונומי לחלוטין. המכונית היא הראשונה בצי של 40 כלים ניסיוניים שתייצר החברה הגרמנית.

 

המכונית החכמה של BMW, שהוצגה באירוע המכונית החכמה של BMW, שהוצגה באירוע צילום: אינטל

 

מי יבנה מוח למכונית החכמה?

 

אף שנראה כאילו כמעט כל חברות הטכנולוגיה הגדולות פועלות בתחום הרכב האוטונומי המתפתח, בשלב זה התחרות העיקרית של אינטל היא בעיקר מול Nvidia, ענקית העיבוד הגרפי. בעוד שנראה שמתחרות כ-Waymo של אלפאבית ואפל נסוגו מהחזון של פיתוח רכב אוטונומי מלא, אם בכלל אי פעם אחזו בו, כעת עושה רושם שהן מתמקדות בפיתוח תוכנה לקטגוריה זו. לעומתן, אינטל ואנווידיה שואפות לשווק ליצרניות הרכב הוותיקות מעבדים שיהוו את המוח המרכזי של הרכב האוטונומי.

 

ממשק הרכב האוטונומי ממשק הרכב האוטונומי צילום: אינטל

 

באינטל הולכים אף צעד רחוק יותר ומבקשים להציע מה שבחברה מכנים סטנדרטיזציה של פלטפורמת הרכב האוטונומי, באופן שיציב את מוח הרכב של אינטל במרכז ויאפשר לשותפותיה וליצרניות המכוניות להתאים עצמן אליה. הארכיטקטורה כוללת שורה של שלבים, החל משבבי אינטל שמהווים את מוח הרכב, דרך חיישנים שמפותחים בשיתוף פעולה עם דלפי ומובילאיי (שרכישתה טרם הושלמה), עבור בשירותי תקשורת 5G שנועדו להעביר את כמות הנתונים העצומה שמחשבי הרכב האוטונומיים מייצרים וכלה בשירותי דאטה סנטר שקולטים ומעבדים את הנתונים האמורים.

 

ג'ק וויסט, מהנדס פתרונות הנהיגה האוטונומית של אינטל ג'ק וויסט, מהנדס פתרונות הנהיגה האוטונומית של אינטל צילום: אינטל

 

בעוד אנווידיה מציעה מוח לרכב המבוסס על מעבדים גרפיים, באינטל מנסים לשכנע את השוק שחבילת השבבים שלה יעילה יותר; היא משלבת בין מעבדי Xeon, i7 ומעבדי FPGA שניתנים להתאמה למשימות ייעודיות. לדברי ג׳ק וויסט, המהנדס הראשי של תחום פתרונות הנהיגה האוטונומית של אינטל, השילוב בין המעבדים השונים נובע מהצורך לספק כלים שונים שיתאימו לשלל המשימות השונות שנדרשות ממחשב הרכב האוטונומי. באינטל מאמינים שהשילוב בין מעבדים אלה לבין יכולות מחשוב הענן ותקשורת ה-5G של החברה יאפשר לה להציע לשחקניות בשוק הרכב האוטונומי המתפתח פלטפורמה נוחה ומשתלמת יותר.

 

הכותב הוא אורח אינטל באירוע

בטל שלח
    לכל התגובות
    x