בריטניה הכריזה מלחמה על גנבי התוכן ב-Kodi
חוק חדש שעבר בממלכה המאוחדת יאפשר הטלת עונשי מאסר של עד 10 שנים על משתמשים שמעלים סרטים וסדרות לשירות הסטרימינג הפופולרי. צופי ומורידי התכנים, לעומתם, לא צפויים להיפגע
ממשלת בריטניה יוצאת להילחם בגניבת הקניין הרוחני בפלטפורמת Kodi. חוק חדש שלה משקף גישה רעננה למלחמה בהפרת זכויות יוצרים: במסגרתו, יוכלו גנבי תוכן להיענש בעד 10 שנות מאסר.
- מחקר ישראלי: כך האקר יכול לדעת באיזה סרט אתם צופים בלי לפרוץ למחשב
- ספוטיפיי לא מתכוונת לוותר בקלות
- טוויטר ובלומברג יקימו במשותף ערוץ חדשות בשירותי סטרימינג
נוסח החוק מאפשר גם תביעת משתמשים ארעיים אשר שיתפו תוכן ללא תמורה כספית או מטרת רווח, בשל הנזק הפיננסי שיכול השיתוף לגרום לבעלי התוכן. ואולם, לא זו מטרת החוק; לפי דיווח של הדיילי מייל, משרד התוכן הרוחני בבריטניה הדגיש כי החוק יתמקד במשתמשים שהעלו את התוכן לרשת ולא במי שהוריד או צרך אותו – וקרא לבעלי זכויות יוצרים לנצל את זכותם ולהגן על התוכן שלהם.
ישנם גורמים נוספים באירופה הפועלים להגבלת הפצת תוכן בפלטפורמת קודי: לאחרונה נודע כי בית הדין של האיחוד האירופי אסר על מכירת סטרימרים שכוללים את קודי בהתקנה מראש. מספר יצרניות סטרימרים, ביניהן אמזון, הודיעו כי יחדלו מהפצת מוצרים שאינם עונים להגדרות החדשות.
מדובר בגישה אקטיבית יותר מבעבר, אך עדיין הוגנת למדי: בארה"ב, למשל, נתבעו בעשור האחרון משתמשים פרטיים רבים, על שהורידו שירים וסרטים למחשבים שלהם – ונדרשו לשלם עשרות אלפי דולרים בחלק מהמקרים. החקיקה הבריטית נאורה יותר ומתמקדת בגורמים המעלים את התוכן במקור לשירות השיתוף – במטרה לצמצם את גניבות התוכן מבלי לפגוע במשתמשים שנהנים מהן.