"הנזק המצטבר בעקבות מתקפת הסייבר אמש עשוי להגיע למאות מיליוני דולרים אם לא למעלה מזה"
לפי הערכות של חברת אקספריס סייבר, 115 אלף מחשבים נפגעו במתקפת הסייבר העולמית שהחלה אמש. עד כה, 10% מנפגעי נוזקת הכופר שילמו את 300 הדולרים שדרשו ההאקרים. "מערכת הבריאות באנגליה נחשפה במערומיה, נקווה שנפיק את הלקחים בארץ"
על פי הערכות שבוצעו על ידי חברת אקספריס סייבר מקבוצת מנפאואר, עולה שעד כה כ-10% בממוצע מנפגעי נוזקת הכופר WannaCry שילמו את דרישות ההאקרים שעמדו על כ-300 דולר בתחילת הקמפיין. במקרים מסויימים ההאקרים הכפילו את דרישת הכופר ל-600 דולר לאחר שהנפגעים לא השכילו לשלם את הכסף בזמן.
בסך הכול, מאמין כהן, ההתקפה תסתיים בנזקים עקיפים שעשויים להגיע למאות מיליוני דולרים. העלויות כוללות: "אובדן הכנסות לארגונים שלא מתפקדים, מוניטין, צוותים שעובדים על התיקונים, הקמת מערכות דיווח ללקוחות וכו׳".
קראו עוד בכלכליסט:
- מתקפת סייבר עולמית: האקרים עשו שימוש בנוזקות כופר - בתי חולים בבריטניה שותקו
- סייבר ארק הודיעה על רכישת חברה ב-42 מיליון דולר - ופרסמה תחזית מאכזבת
- העסק מצליח? אתם חשופים לאיומי סייבר
חישוב מהיר מעלה שההכנסות של ההאקרים מהמתקפה עשויות לעמוד עד כה על כמה מיליוני דולרים בפחות מ-24 שעות מאז תחילת הקמפיין. עד כה ההערכות על כמות הנפגעים נעות בין 80 אלף וכ-115 אלף מחשבים. עדכון האבטחה של מיקרוסופט שהועמד לרשות אנשי המחשוב זמין וחוסם במקרים רבים את הגישה לפרצה, כך שהסיכוי שהמתקפה תמשיך להניב רווחים יורד ככל שעובר הזמן.
אלי כהן, מנכ"ל אקספריס סייבר הסביר ל"כלכליסט" ש"ההתקפה הזאת פגעה בבטן הרכה של ארגונים גדולים שמתקשים לזוז במהירות ולעדכן את המערכות שלהם בעדכוני התוכנה האחרונים שאמורים לתת פתרון לחולשות שהתגלו לפני מספר חודשים".
עוד הוסיף כהן ש"מדובר בהתקפה סטטיסטית ולא ממוקדת של כ-5 מיליון מיילים בשעה שחיפשו את החולשות הללו. בעקרון מערכת הבריאות באנגליה ובמקומות אחרים בעולם כולל ישראל נמצאות בבעיה הקשורה לכמות המערכות והטכנולוגיות השונות שמקשות על ניהול גרסאות וחולשות מסודר. מערכת הבריאות האנגלית נחשפה במערומיה ואני מקווה שנפיק את הלקחים בארץ ולא נגיע למצבים דומים".
"הנפגעים העיקריים הם ארגונים גדולים"
לא ברור עדיין מי הגורם שעומד מאחורי המתקפה, אך רוב המומחים בעולם מסכימים שמדובר בארגון פשיעה ולא בגורם מדיני. עם זאת יש לציין שלאחרונה החלו להפציע דיווחים שממשלת צפון קוריאה לא בוחלת בהפעלה של האקרים על מנת להכניס כסף זר למדינה. לאחרונה עלו טענות על כך שהמתקפה על מערכות SWIFT שהתבצעה בשנה שעברה ושהניבה להאקרים 81 מיליון דולר שנגנבו מהבנק המרכזי של בנגלדש מקורה בצפון קוריאה.