אובר משנה את המחיר, על חשבון הנהגים והנוסעים
חברת שירותי הנסיעות נטשה את המודל לפיו נקבע המחיר לפי מרחק, זמן הנסיעה והביקוש באזור. מעתה, תקבע תוכנה מהו המחיר הגבוה ביותר שיסכים המשתמש לשלם, בין היתר על פי השכונה ממנה מגיע. בתוך כך השיקה החברה שירות שליחויות לנהגי משאיות
חברת שיתוף הנסיעות אובר משנה את מודל המחירים שלה ותגבה מנוסעים את המחיר הגבוה ביותר שיהיו מוכנים לשלם. עד כה המחיר היה שקלול של כמה גורמים כמו מרחק, זמן הנסיעה וביקוש.
אובר הודיעה על הצעד במכתב ששלחה לנהגי החברה, אחרי שהוצפה בתלונות מנהגים בבקשות ל"הבהרות בנוגע לחישובי התשלום". את הפער בין שיטות התשלום מכניס אובר, מטבע הדברים, לכיסה - כך שבפועל הפער בין המחיר שגובים מהנוסע לתמורה שמגיעה לידי נהגי אובר הולך וגדל.
"אנחנו מעדכנים את תנאי השירות שלנו" נכתב בהודעה של אובר, "שינויים אלו משקפים פעמים שבהם מה שנוסע משלם גבוה או נמוך לעומת מה שהנהג מקבל בפועל". המהלך נעשה על רקע הפסדים עצומים שסופגת החברה מאז הקמתה, וחוסר יכולתה להוון פעילות שאולי שבשה את שוק המוניות בעולם, אך לא מניבה לה רווח.
נהגי אובר שונים החלו לשים לב לפער המתרחב לפני יותר משנה, אז למעשה השיקה אובר פיילוט לשיטת חישוב זו מבלי להסביר להם את השינוי. באפריל האחרון אף הוגשה תביעה על ידי נהג אובר בבית המשפט בקליפורניה בטענה כי החברה מחשבת שני מחירים: לנהג ולנוסע, ומציגה לכל צד מחיר שונה באופן שאינו שקוף ונוגד את ההסכם בין הנהגים לחברה.
כיום פועלת שיטת התמחור לפי מסלול ב-14 ערים ברחבי ארה"ב והיא צפויה להתרחב ולהוות את הדרך החמקמקה של אובר לשורת רווח חיובית. כל נהגי אובר חייבים להסכים לתנאי השירות החדשים באפליקציה עד ליום ב' הקרוב, אם הם רוצים להמשיך להיות חלק מנהגי החברה.
דניאל גראף, מנהל המוצר באובר, אמר לסוכנות בלומברג כי החברה תיעזר בתוכנת בינה מלאכותית כדי להעריך מה הוא המחיר המקסימלי שנוסעים יהיו מוכנים לשלם. בין היתר, תתייחס התוכנה לשכונה ממנה מגיע הנוסע וליעד הנסיעה; ככל שזו תהיה יותר טובה, מחיר הנסיעה יהיה גבוה יותר. עם זאת, אובר ציינה כי מחיר הנסיעות לא נגזר באופן ישיר מרמת העושר של הנוסע, אלא נועד להעניק הנחות באזורים שבהם החברה מפעילה את שירותי Uber Pool (איסוף נוסעים בדרך כדי להוזיל את מחיר הנסיעה לכל נוסע) ו-UberX (שבו כל בעל רכב יכול להסיע נוסעים בתשלום).
תביעות, שערוריות ותלונות
בתוך כך, דווח כי אובר חשפה שירות חדש: הובלת מטענים כבדים. החברה פיתחה שירות חדש לנהגי משאיות לתיאום הובלות גדולות לאורכה ורוחבה של ארה"ב. השירות החדש, Uber Freight, יאפשר לנהגי משאיות לחסוך את עלויות המתווך הנהוגות היום בעסקי התובלה הכבדה ותייצר תקשורת ישירה בין הנהגים לאלו הזקוקים להובלה. השירות פעל כפיילוט בחודשים האחרונים במדינת טקסס וכעת הוא נפתח ליתר המדינות בארה"ב.
אובר נחשבת לאחת החברות הפרטיות הגדולות בעולם, עם שווי שוק שעמד על 68 מיליארד דולר לפי סבב הגיוסים האחרון שביצעה החברה בספטמבר 2016. עם זאת, החברה מתקשה לרשום רווח ורק ב-2016 הפסידה כ-2.8 מיליארד דולר. אובר סובלת מרצף של שערוריות כמו תלונות על הטרדות מיניות, שימוש במניפולציות על הרגולטורים ואף חנויות האפליקציות כדי לקדם את עסקיה. רק בשבוע שעבר פסק בית משפט בגרמניה כי שירות UberBlack (שירות מכוניות הפרימיום) הפר את חוקי התחרות במדינה, והפנה את התיק לבית המשפט של האיחוד לבדיקה מקיפה. החברה אף נמצאת במרכזה של תביעה פלילית על גניבת פיתוחים הקשורים לפרויקט הרכב האוטונומי של וויימו מבית אלפאבית.