להיט בסין: מחשוב לביש לחתולים
הציבור הסיני לא מתעניין בשעונים וצמידים חכמים; עבורו, קטגוריית המחשוב הלביש האהובה ביותר היא רצועות חכמות, קולרים עם חיישנים ומערכות שמספרות לבעלים איך מרגיש החתול שלו. 10 מיליון פריטים שכאלה נמכרים שם בכל יום
כשחושבים על מחשוב לביש, לרוב עולות תמונות של שעונים וצמידים חכמים. בסין, המדינה בה מייצרים את רוב המוצרים הללו, פחות מתלהבים משעונים וצמידים - אך הציבור נוהר לקנות מוצרי מחשוב לביש דווקא לחיות מחמד.
- Motiv: טבעת שעושה כל מה ששעון כושר יכול
- מנכ"ל וואווי: "למה צריך שעון חכם כשיש סמארטפון"
- גוגל וליווי'ס ישיקו את הג'קט החכם שלהן בסתיו הקרוב
על פי הנתונים שפורסמו ברויטרס מדובר על שוק שמהווה כיום בסין לבדה כ-5% מהיקף גלובלי של כמיליארד דולר. הסטארט-אפ SUGA למשל מייצר קולרים חכמים לחתולים, רצועות חכמות ועוד. המייסד של SUGA מעריך שעד 2024 השוק הסיני יהווה כרבע הכל השוק העולמי למוצרים האלה שצפוי להגיע עד אז ל-2.5 מיליארד דולר. החברה מייצרת בין השאר מכשיר שאמור לספק חיווי על מצב רוחה של חיית המחמד שלכם, אם כי לא ברור עד כמה מדובר במוצר אמין.
כל יום נמכרים בסין כ-10 מיליון מוצרים חכמים לחיות כך לפי הנתונים של סמנכ"ל השיווק של חברת Guangdong Lekong IOT Technology שמפתחת תוכנות הפעלה להתקנים האלה. מדוע דווקא בסין חלה כזו התעוררות בתחום המוצרים החכמים לחיות? במשך שנים רבות, גידול חיות מחמד נחשב למנהג פסול בעיני המפלגה הקומוניסטית, שקישרה אותו עם בורגנות. ואולם, עם חדירת רעיונות מערביים ותפיסות חברתיות מודרניות יותר, חובק גם הציבור הסיני כלבים וחתולים בביתו.