סופית: בינת היא שתספק שירותי תקשורת למשרדי הממשלה
בזק בינלאומי ותדיראן טלקום משכו את ערעוריהן נגד זכיית בינת תקשורת מחשבים במכרז החשכ"ל לאספקת שירותי תקשורת, טלפוניה ומוקדים למשרדי הממשלה. ההיקף המכרז מוערך ב-100 מיליון שקל
ביולי 2014 פרסם מינהל הרכש הממשלתי מכרז מרכזי לאספקה של ציוד ושירותי תקשורת טלפונית מנוהלים עבור משרדי הממשלה (מכרז "שירלי"). המערכת החדשה שנדונה במכרז נועדה להחליף את המערכת האנלוגית הקיימת בכלל משרדי הממשלה במערכת המבוססת על טכנולוגיה מתקדמת במטרה לשפר את רמת השירות לאזרח ומוכנות המשק לשעת חירום.
בדצמבר 2015 זכתה בינת במכרז הממשלתי שבו השתתפו גם בזק בינלאומי, הספק הנוכחי, ותדיראן טלקום. כחודש לאחר מכן נחתם הסכם בין בינת לבין המדינה ל-5 שנים עם אופציה להארכה ב-5 שנים נוספות. ההיקף הכספי של המכרז מוערך בכ-100 מיליון שקל.
שתי עתירות של בזק בינלאומי ותדיראן טלקום נגד זכיית בינת הוגשו ביוני 2016 לבית המשפט המחוזי בבקשה לבטל את החלטת ועדת המכרזים, ולבצע הליך תמחור מחדש ללא בינת, וכן בקשה למתן צו ביניים שיאסור על מינהל הרכש הממשלתי לבצע כול פעולה לקידום הליכי המכרז.
בית המשפט המחוזי דחה את העתירות ואלו החליטו לערער לבית המשפט העליון, אולם לאור הסדר שנקבע בין בינת ופרקליטות המדינה אל מול בזק בינלאומי ותדיראן טלקום החליטו האחרונות למשוך את עתירתן, כאמור.
את בינת ייצגו עוה"ד תומר רייף ותום אפלשטיין ממשרד זיסמן אהרוני גייר ושות'.
אלון בן צור, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים: "זהו יום חשוב בדרך למימוש של חזון טכנולוגי מתקדם המביא בשורה אמיתית למשרדי הממשלה ויחידות הסמך. המימוש של ישראל דיגיטלית מתחיל מכאן בטכנולוגיה מתקדמת שתביא שיפור הנגישות והממשק של האזרח לגופי הממשל ולהפך. היתרון הטכנולוגי שיתקבל בפתרון של בינת מביא ערך גבוה ומיידי לאחר שנים רבות של שימוש בטכנולוגיה מיושנת שעבר זמנה. לסיכום, אנו גאים להיות חלק מההתפתחות הטכנולוגית בעשור הקרוב שתעניק שרות טוב יותר ומתקדם יותר לכולנו כאזרחים וכמשרתי ציבור כאחד".