$
מכשירים ומדריכים

פרשנות

אירוע WWDC של אפל: שמונה תובנות מהיציע

טים קוק טען שוועידת המפתחים השנתית של החברה חשובה מכל קודמותיה; הושם בה דגש על טכנולוגיות "כבדות", שבאות לביטוי בכל מוצר ושירות שאפל מציעה. ואכן, נחשפו בה כמה מוצרים ופיתוחים שיכולים לשנות את המפה הטכנולוגית

מאיר אורבך, סן חוזה 09:5806.06.17

 


 

1. בשעה 10 בבוקר (זמן מקומי) עלה טים קוק לבמה באולם בסן חוזה והכריז - ככל הנראה כמו שהכריז בכל וועידה של אפל - ש"2017 WWDC היא החשובה מכולן". אפל סיפקה לנו שש הכרזות עם שלל בכירים והדגמות משכנעות, שנתנו לאנשים את התחושה שהם אכן נמצאים בליבו של לא פחות מאירוע היסטורי. ולמען האמת, עבור מפתחי הדור החדש של אפל, הכרזה על גרסה חדשה של מערכת הפעלה או רמקול חכם היא באמת אירוע כזה, חשוב אף יותר מאירועים היסטוריים אמיתיים.

אירוע המפתחים של אפל אירוע המפתחים של אפל צילום: engadget

 

2. אפל יודעת שהיא נמצאת במירוץ אכזרי, שבעבר היא רצה בו כמעט לבדה וכיום היא תלויה באקוסיסטם ענק שמפתח, בונה ומרים טכנולוגיות חדשות. האירוע השנתי נועד להדגיש שהיא אינה רק חברה של אייפון אלא בעיקר חברה של טכנולוגיה "כבדה" ומתקדמת אשר נמצאת בכל אחד ממכשיריה. כל אחד מהדוברים הדגיש את העומק הטכנולוגי של המוצרים, את היכולות הרבות שנותנת הטכנולוגיה שהחברה מפתחת. לישראלים שבקהל היתה תחושה שחלק גדול מהפיתוחים שהיו על הבמה באו מהרצליה וחיפה.

 

מנכ"ל אפל טים קוק באירוע מנכ"ל אפל טים קוק באירוע צילום: the Verge

 

3. הנציגות הישראלית בוועידה כללה גם אורח מיוחד. אנטוניו זייתון, סטודנט בן 19 מאוניברסיטת חיפה הגיע לוועידה עם עוד 350 סטודנטים שזכו בתחרות שאפל עורכת מדי שנה. התחרות שהחלה במרץ האחרון הציגה בפני המפתחים אתגר פיתוח בכלי הנקרא פלייגראונד ו-350 המצטיינים מבין אלפי המועמדים זכו באירוח מלא על חשבון אפל בוועידה. בשיחה עם "כלכליסט" מספר אנטוניו על הרעיון המקורי שהיה לו: לדמות בפיתוח שלו את מערכת ההפעלה הראשונה של אפל MacOS. הפיתוח שלו זיכה אותה בטיסה לסן חוזה ובשורה רבה של צפיות ביוטיוב. זייתון לומד במקביל לעבודה בחברת הייטק חיפאית בו הוא אחראי על הפיתוח בסביבת iOS, על אף גילו הצעיר.

 

שדרוגים לשעון אפל, שנחשפו באירוע שדרוגים לשעון אפל, שנחשפו באירוע צילום: the Verge

 

4. טים קוק אמר בפתח דבריו שיש לו שישה חידושים בוועידה. כולם חיכו לבונבון שהגיע בסוף והיה הפתעה גמורה. ההדלפות הרבות כיוונו את השומעים למוצר שהוא חיקוי של האקו של אמזון או המקבילה של גוגל, אבל הכותבים שכחו שאפל לא אוהבת "להיות כמו" ואם כבר לעשות משהו שעשו אחרים - אז לעשות אותו אחרת. HomePod, הרמקול החכם שלה, אינו אקו של אמזון: הוא רמקול איכותי בעלות סבירה לחלוטין של 349 דולר וכולל בו את סירי, שמאפשרת לא רק לבנות פורטפוליו מוזיקלי אלא להשתמש בה כסייעת אישית. הרמקול החכם צפוי להגיע לשוק במהלך 2017 ולהשפיע רבות על מוצרי המתחרים.

 

5. אפל לא התייאשה מהאייפד: אפל מאוד מאמינה בטאבלט שלה, אבל הבינה שהוא צריך לעבור שינוי משמעותי. לא עוד מוצר שילדים רואים בו סדרות אנימציה חביבות אלא מכשיר רב עוצמה שכולל בתוכו יכולות מתקדמות, תמיכה ב-AR ויכולות המקבילות למחשב אישי. האייפד פרו החדש שיגיע בגודל 10.5 אינץ' נועד להפיח חיים בקטגוריית הטאבלטים, שנמצאת בירידה לאור הצמיחה המתמדת בפופולריות הפאבלטים.

 

האייפד פרו החדש האייפד פרו החדש צילום: the Verge

 

6. אפל חושבת הרבה על מערכות תומכות AR. כדי להוכיח שהיא רצינית, הדגימה שילוב של מערכות מבוססות AR בגרסה הבאה של iOS. השילוב של יכולות AR יהפוך אותה משחקנית שלא קיימת בתחום לשחקנית מרכזית בו: כשיופץ העדכון של iOS, כל בעל אייפון יחזיק בידו מכשיר תומך AR. 

 

7. היה קשה שלא לשים לב כמה שאפל מוטרדת מאנדרואיד: כל אחד מבכירי החברה שעלה לבמה ניצל את ההזדמנות בכדי לעקוץ את המתחרה מבית גוגל ולהראות עד כמה חנות היישומים של אפל, דפדפן הספארי ושאר מוצריה הם הפיתרון העדיף. אפל החליטה שצריך להילחם ולא להתעלם; אם טים קוק עצמו מסביר על הבמה עד כמה שביעות הרצון מגרסה 10 של iOS גדולה משביעות הרצון מגרסה 7 של אנדרואיד, כנראה שהמלחמה קפצה רמה.

 

8. אפל בחרה לחזור לסן חוזה, עיר מנומנמת בלב עמק הסיליקון, ולברוח מסן פרנסיסקו. הבחירה בסן חוזה היתה לדברי קוק חזרה למקום הנכון מבחינתו - שקרוב למטה החברה החדש וקרוב למטה החברה הוותיק. אפל חזרה לסן חוזה אחרי 15 שנה שלא היתה כאן וככל הנראה תמשיך להגיע לכאן גם בעתיד.

 

הכותב הוא אורח אפל באירוע

בטל שלח
    לכל התגובות
    x