אפל ואמזון רוצות לקנות את עסקי השבבים של טושיבה
שתי הענקיות האמריקאיות חברו לפוקסקון הסינית - וביחד הן מנסות לקנות את פעילות שבבי הפלאש של טושיבה בסכום שטרם נחשף. ממשלות יפן וארה"ב התנגדו בעבר לרכישת הפעילות בידי שחקנית סינית, מה שעשוי עתה להשתנות
- טושיבה: ההפסד השנתי הגדול ביותר של חברת ייצור מיפן - 8.4 מיליארד דולר
- מלחמת השבבים: עליהום של אהבה
- אינטל וסמסונג טוענות: קוואלקום היא בריון תעשיית השבבים
עם זאת לא ברור האם החברות יספקו מימון לעסקה עבור פוקסקון או יצטרפו אליה כשותפות. פוקסקון תשתמש בחטיבה היפנית שלה שנרכשה משארפ לביצוע המהלך. אמזון ואפל לא הגיבו לדיווח.
עבור טושיבה מכירת חטיבת השבבים (המתמחה בייצור של רכיבי פלאש) היא כורח; החברה בונה על העסקה כדי לממן את קריסת חטיבת האנרגיה הגרעינית שלה - ווסטינגהאוז - שנכנסה להליך פשיטת רגל.
ההודעה של גו מגיעה בעיתוי מעניין: פוקסקון לא נחשבת למועמדת מובילה לזכייה בחטיבה בגלל הקשרים ההדוקים של החברה הטייוואנית עם סין. ממשלת יפן כבר הודיעה שתחסום כל ניסיון למכור את החטיבה כדי למנווע זליגה של טכנולוגיות שבבים מחוץ למדינה.
גם ממשלת ארה"ב לא רואה בעין יפה מעבר של טכנולוגיות שבבים מערביות לידיים סיניות. היא אף חסמה בעבר ניסיונות השתלטות של חברות סיניות על חטיבות שבבים של חברות מערביות בגרמניה למשל. שילובן של אמזון ואפל בעסקה יספק לפוקסקון סוג של לגיטימיות. עבור שתי ענקיות הטכנולוגיה, היא תקנה גישה ישירה לטכנולוגיות אחסון מבוסס פלאש ורכיבים במחיר מועדף. מדובר ברכיבים שנמצאים בשימוש נרחב בכל מוצרי החומרה שלהן - החל מאייפונים ומקים וכלה ברמקולי אקו וטאבלטי הפייר של אמזון.