$
הייטק והון סיכון

סופטבנק משקיעה 100 מיליון דולר בחברת האבטחה סייבריזן

חברת הסייבר הישראלית, שמפתחת מערכת אבטחה עבור ארגונים, רשמה את הגיוס הבודד הגבוה ביותר בסייבר המקומי. זאת ההשקעה השנייה של התאגיד היפני סופטבנק בחברה, לאחר שהשקיע בה 59 מיליון דולר ב־2015. המנכ"ל: "אנחנו בונים חברה גדולה"

מאיר אורבך 07:1321.06.17

התאגיד היפני סופטבנק משקיע 100 מיליון דולר בחברת הסייבר הישראלית סייבריזן (Cybereason). מדובר בגיוס הבודד הגבוה ביותר שרשמה אי פעם חברת סייבר ישראלית.

 

החברה - שנוסדה ב־2012 על ידי ליאור דיב, יונתן שטרים־עמית ויוסי נער - מפתחת פלטפורמת אבטחה עבור ארגונים. הפלטפורמה שלה מאפשרת לארגונים לפקח באופן רציף אחר המערכות השונות בארגון, וכן לזהות, לחקור, לבודד ולעצור התקפות בזמן אמת. לחברה לקוחות אסטרטגיים הנמצאים ברשימת ה־Fortune 1000, בהם בנקים ותאגידים פיננסים בינלאומיים, יצרני תרופות, חברות תוכנה, חברות מזון ועוד.

 

סבב הגיוס הנוכחי הוא הרביעי של החברה, והוא מצטרף לגיוסים בסכום של כ־90 מיליון דולר שנעשו עד כה. בין המשקיעים האחרים בחברה נמצאות לוקהיד מרטין, ספארק קפיטל וקרן צ'רלס ריבר, וכן סופטבנק עצמה שכבר השקיעה באוקטובר 2015 59 מיליון דולר בחברה. עם ההשקעה הקודמת של סופטבנק, פתחה החברה סניף בטוקיו והחלה להיכנס לשוק האסייתי. מלבד הסניף בטוקיו, לחברה משרדים בבוסטון ובלונדון ומרכז פיתוח בתל אביב. היא מעסיקה בכלל משרדיה ברחבי העולם כ־300 עובדים, 100 מהם במרכז הפיתוח הישראלי.

 

מימין: יוסי נער, ליאור דיב ויונתן שטרים־עמית מימין: יוסי נער, ליאור דיב ויונתן שטרים־עמית צילום: cybereason

 

מחפשים שותף לחזון ולא רק משקיע

 

מדובר, כאמור, בגיוס הגדול ביותר שביצעה חברת סייבר ישראלית. כן מדובר בגיוס הבודד הגבוה ביותר של חברת סטארט־אפ ישראלית מאז מאי 2016, אז גייסה אפליקציית המוניות גט 300 מיליון דולר מפולקסווגן. במחצית הראשונה של 2017 לא נרשמו גיוסים גדולים לחברות ישראליות, כשהגיוס הבולט עד כה היה של חברת השבבים ואלנס שהשלימה באפריל גיוס של 60 מיליון דולר.

 

גיוסים בולטים נוספים שנרשמו השנה היו של חברת הטכנולוגיה לתחום הרכב האוטונומי אוטוטוקס שגייסה במרץ 30 מיליון דולר; וכן של פרייטוס, העוסקת בטכנולוגיה לשילוח מטענים, שגייסה גם כן במרץ 25 מיליון דולר.

 

"יש לנו מערכת יחסים ענפה עם סופטבנק", אמר אתמול דיב, המשמש גם כמנכ"ל סייבריזן, ל"כלכליסט". "בסבב הזה רצינו להיות מאוד אגרסיביים בגישה שלנו לשוק, ולכן פנינו לסופטבנק עם ההצעה להשקיע בנו והם הסכימו. מדובר בגיוס הבודד הגדול ביותר בסייבר הישראלי, כשעד כה גייסנו הכי הרבה מכל חברות הסייבר הישראליות ואנחנו בין שלוש חברות הסייבר שגייסו הכי הרבה בעולם. זה נדיר שמשקיע שם סכום כזה במכה אחת, וזה מראה שסופטבנק מאמינים בחזון שלנו".

 

עוד הוסיף דיב כי "להבדיל משחקנים ישראליים אחרים שמשחקים משחק מקומי של להרים חברה ולמכור אותה, אנחנו בסייבריזן בונים חברה גדולה. כדי לעשות זאת בחרנו שלא לחפש משקיע חיצוני, אלא למצוא מבין משקיעינו שותף לחזון".

 

דיב גם התייחס בדבריו לחשיבות מרכז הפיתוח הישראלי ואמר: "הצד הישראלי שלנו הוא חלק חשוב ממי שאנחנו, אנחנו לא רק מגייסים פה עובדים. אנחנו מאמינים שיש לנו גישה שונה מהגישה של חברות אחרות בעולם בזכות היותנו ישראלים".

 

"אנחנו מציעים כיפת ברזל לסייבר הארגוני"

 

פלטפורמת האבטחה של סייבריזן משלבת בין מנוע למידת מכונה (Machine Learning) לבין מנוע לניתוח ביג דאטה, במטרה לחפש אחר חתימות ועקבות המסגירות פעולות זדוניות שונות או פעולות שלא מתאימות לפרופיל המשתמש

במכשירי הקצה הארגוניים. הטכנולוגיה הזאת מאפשרת איסוף מידע ועיבוד נתונים בקצב של עד 8 מיליון אירועים בשנייה, כשלאחר מכן המערכת מציגה את רצף האירועים באופן פשוט ואינטואיטיבי. כמו כן, המערכת מציעה לארגון הצעות פעולה נגד המתקפה.

 

"ישנה אבטחת המידע המסורתית וישנו הסייבר", מסביר דיב. "במסגרת אבטחת המידע המסורתית, חברות דוגמת צ'ק פוינט מציעות פתרון לבעיה מוכרת מראש. הן יודעות לעצור איום ספציפי, אבל כאשר תוקף רוצה לחדור למערכת, הוא יכול להצליח בכך. אנחנו, בסייבר, מניחים שתוקף עיקש יצליח להכנס. עם ההנחה הזאת, אנחנו יודעים לזהות את הכניסה ולנקוט בגישה התקפית מבלי לחכות למשהו רע שיקרה. אנחנו למעשה מציעים כיפת ברזל לסייבר ומאתרים את הפגיעה לפני שהיא עושה נזק לארגון".

 

נשיא ומנכ"ל סופטבנק קן מייאוצ'י הוסיף כי "המוצרים של סייבריזן הם ללא ספק יוצאי דופן באיכותם. בחנו מוצרי סייבר סקיוריטי מכל העולם, אך הפתרון של סייבריזן הוא משמעותית טוב יותר משל שאר המתחרים. אנו מאמינים שסייבריזן תהיה אחת מחברות הסייבר סקיוריטי המובילות בעולם".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x