בדיקת כלכליסט
RedMi Note 4 החדש של שיאומי: סמארטפון טוב ב-1,100 שקל
המכשיר הסיני מצויד במסך טוב, סוללה שמחזיקה יומיים ללא טעינה, יכולת שליטה בטלוויזיות, ממשק נוח ואפילו מצלמה שתיישר עבורכם תמונות עקומות; בכך, הוא מהווה בחירה טובה עבור מי שמחפש טלפון זול. ואולם, הוא אינו חף ממגרעות
שיאומי הפכה בשנים האחרונות לכוח עולה בשוק המובייל. שילוב של חומרה טובה, איכות הרכבה מעולה ומחיר נוח הפכו אותה גם לפופולרית בארץ. ואולם, היא צריכה לעשות סדר בליין המוצרים שלה: יש לה את סדרות RedMi, RedMi Note, Mi עם תתי דגמים שונים. ולפעמים, דווקא בסדרות פחות יוקרתיות יש חומרה איכותית יותר.
כוכב סקירה זו, ה-RedMi Note 4 במהדורת מעבד הסנאפדרגון, הוא דוגמה טובה לכך: טלפון מסדרה זולה יחסית, שמצויד ברכיבים מצוינים שמספקים תמורה טובה מאוד למחיר. הגרסה הראשונה של הנוט 4 הגיעה לישראל בקיץ שעבר, עם מעבד MTK ויכולות מוגבלות למדי. הדגם החדש, שנקרא RedMi Note 4x, או RedMi Note 4 סנאפדרגון (המעבד המשופר), מהווה קפיצת מדרגה משמעותית על פני קודמו.
עיצוב ומבנה: מכונת המתכת
לנוט 4 יש גוף באיכות הרכבה טובה מאוד. למעשה, הוא לא ממש משקף את מחירו ובסדרות מקבילות של יצרנים גדולים לא הייתם מוצאים השקעה שכזו. השלדה עשויה אלומיניום מוברש בצבע אפור אלגנטי. הוא אמנם לא מכשיר קטן, אך המסך זוכה לשוליים מעוגלים לאחיזה נוחה.
גב המכשיר כולל את עדשת המצלמה העיקרית ומתחתיה תמצאו את חיישן טביעות האצבעות. העדשה של המצלמה מעט בולטת, אך גם מוקפת בטבעת מתכת דקיקה שאמורה להגן עליה משריטות ומכות. בדופן העליונה, לצד שקע האוזניות, תמצאו עינית אינפרה אדום - עליה נרחיב בהמשך. משקלו של הנוט 4 עומד על 165 גרם, לא כבד במיוחד אבל גם לא קל. בסך הכל, הנוט 4 הוא מכשיר נאה שהעיצוב שלו לא מיוחד או יוצא דופן - אך נוח ותכליתי.
ממשק ומערכת הפעלה: מסך נהדר
לנוט 4 יש מסך בגודל 5.5 אינץ' בעל כיול טבעי מעולה, כך שהצבעים מאוזנים ונאים. יש לו בהירות גבוהה מאוד, מה שמאפשר צפייה נוחה גם תחת השמש הישראלית, על אף שהזכוכית רגישה להשתקפויות. רזולוציית התצוגה היא Full HD, נתון מקובל בקטגוריית מכשירי הביניים.
גרסת האנדרואיד של שיאומי, MIUI, כבר מוכרת למדי כיום. היא מציעה ממשק אייפוני למראה, בו היישומים מופיעים ישירות על מסכי הבית ללא מגירת אפליקציות. גרסת האנדרואיד שפועמת מתחתיה היא 6 הוותיקה, אך שיאומי דואגת לעדכונים בתדירות גבוהה, מה שמצמצם סיכוני אבטחה. הממשק מהיר ואינו משהק או נתקע וכל המחוות והלחיצות נקלטות בו מיידית.
שניים מהיתרונות העיקריים של MIUI הם האפשרות לכפל חשבונות וכפל סביבות עבודה. כפל החשבונות מאפשר לכם להחזיק שני העתקים מאותה אפליקציה. למשל, תוכלו להתקין את ווטסאפ פעמיים עבור שני מספרי טלפון שונים (אם אתם משתמשים בשני כרטיסי סים). זה שימושי מאוד אם אתם מחזיקים חשבונות שונים של פייסבוק, טוויטר או כל מדיה חברתית אחרת. כפל סביבות עבודה מאפשר לכם להחזיק שתי גרסאות של מסכי הבית עם התאמות אישיות. כך למשל ניתן להתאים סביבה אחת לעבודה ואחת לשימוש יומיומי או אחת עבור הילדים.
מעבר לכך, אפשרויות ההתאמה האישית כוללות כפתור צף שניתן להוסיף לו קיצורי דרך לאפליקציות או פעולות שוטפות כגון חזרה למסך הבית. הוא שימושי מאוד עבור בעלי ידיים קטנות. ניתן לבחור את עיצוב הממשק בהתאם להעדפות שלכם מתוך מאות אפשרויות שונות. מסך האפליקציות מזכיר מאוד את זה של האייפון וזה לא דבר רע. במקום גלגלת האפליקציות הפתוחות מופיעות כחלוניות שניתן לסגור בהינף אצבע. עוד נקודה טובה הוא חיישן טביעות האצבעות שעושה עבודה מצוינת ומאפשר פתיחה של המכשיר במהירות.
מצלמה: מקום טוב באמצע
צילום מעולם לא היה הפורטה של שיאומי, במיוחד במכשירי הסדרות המוזלות. המצלמה העיקרית של ה-4 מצוידת בחיישן 13 מגה-פיקסל שמספק תוצאות טובות באור יום וסבירות מינוס בלילה, בדומה למכשירים המקבילים לו. למצלמת הסלפי חיישן בן 5 מגה-פיקסל.
אפליקציית הצילום יעילה למדי ועולה מהר מאוד, מה שמאפשר לצלם גם סצנה בתנועה. זאת ועוד, מהירות הפוקוס מצוינת בזכות תכונת Phase Detection שמופיעה בדרך כלל במכשירים יקרים יותר. הפלאש מציע שני גוונים כדי לאפשר צילומים באור רך יותר וצילום הווידאו מציע רזולוציה של עד 1080p באיכות טובה למדי.
אחת התכונות השימושיות היישום הצילום היא האיזון האוטומטי, שמאפשר ליישר תמונות עקומות. קחו בחשבון שזה מתבצע ע"י חיתוך והגדלה, כך שהתמונה תאבד חלק מהפריים. ליישום יש גם יכולת החלקת תווי פנים, יכולת זיהוי פנים (שגם מנסה לנחש את המין והגיל של המצולם, תכונה חמודה אם כי מיותרת) ומצב ידני שמאפשר שליטה ברמות התמונה השונות. בסך הכל הנוט מציע חבילת צילום טובה שמתאימה לשימוש סביר ויומיומי.
מולטימדיה ואפליקציות: שליט הטלוויזיות
אפליקציות המדיה של שיאומי מעולם לא התבלטו בתכונות יוצאות דופן ואין להן יתרון אמיתי על יישומי גוגל שתמצאו ב-4, מה שיוצר כפל אפליקציות. שיאומי מציעה חשבון גיבוי ענני, שתומך רק באפליקציות המובנות שלה. ביניהן תוכלו למצוא יישום גלריה סטנדרטי, נגן מדיה בסיסי, אפליקציית רדיו שכוללת יכולת הקלטה ועוד. יכולות האודיו של הטלפון מפתיעות בהתחשב בקטגוריה אליה משתייך: יש לו מעבד צליל בשם MiSound שעובד רק עם אזניות, ומיועד לפעול עם אזניות של שיאומי - אך פועל גם עם אזניות של יצרניות אחרות. נגן הווידאו חביב אך הוא לא תומך בכתוביות. הוא כולל עורך סרטונים מובנה שבאופן מפתיע גם מאפשר הוספה של פילטרים ואפילו התאמה של פסקול.
האפליקציות האחרות כוללות יישום אבטחה להגנה מנוזקות, כלי אופטימיזציה של הזיכרון וניהול הרשאות וסוללה. יומן האפליקציה המעניינת ביותר בהיצע של שיאומי היא דווקא זו שעושה שימוש בעינית האינפרה אדום: שלט רחוק אוניברסלי. היא עונה על צורך אמיתי - במקום לחפש את השלט המתאים למכשיר פשוט משתמשים בטלפון. היתרון שלה הוא בתמיכה המובנית במאות יצרנים ובעשרות סוגים שונים של מכשירי חשמל - מטלוויזיות ועד מזגנים. ניתן גם לשתף את השלטים עם בעלי מכשירי שיאומי אחרים ובתנאי שיש להם מכשיר עם עינית.
ביצועים וזמן סוללה: מהיר, חזק ועם סוללה ענקית
הרדמי נוט 4 הסטנדרטי מצויד במעבד של MTK, בעוד גרסה 4 החדשה צוידה במעבד הסנאפדרגון 625 המצוין. היתרון שלו הוא במהירות העבודה שמתבססת על שמונה ליבות במהירות 2 גיגה הרץ. המכשיר מוצע בשתי גרסאות, אחת עם 4 גיגה-בייט זיכרון פעולה ואחת עם 3. אנחנו קיבלנו לסקירה את הבכירה יותר, אך קחו בחשבון שבחנויות אתם גם עשויים להיתקל בשנייה. מרחב האחסון הוא בהתאמה, 64 גיגה-בייט ו-32 גיגה-בייט. יש גם מיקום לחריץ זיכרון שתופס את המקום של הסים השני. בסך הכל, החבילה שתקבלו תאפשר לכם להתמודד עם כל משימה שנדרשת כיום מסמארטפון ממוצע.
שיאומי ציידה את הנוט 4 בסוללה חזקה מאוד בעוצמה של 4,100 מיליאמפר-שעה. היא מחזיקה בקלות יומיים בשימוש ממוצע של שעה מכל דבר (אפליקציות, משחקים, מוזיקה, ניווט, שיחה וגלישה). הסנאפדרגון גם מאפשר ניהול צריכת חשמל יעיל יותר מגרסת ה-MTK הרגילה. בסך הכל אתם יכולים בכיף להשאיר את המטען בבית. ביצועי הניווט, הקישוריות והשיחה טובים מאוד, צליל השיחה צלול וחזק גם דרך הרמקול שיכול להחליף דיבורית בקלות, איכון ה-GPS מהיר והבלוטות' יציב.
סיכום ואלטרנטיבות: מלך המוזלים
השיאומי נמכר במחוזותינו במחיר שנע בין 850 ל-1,100 שקל בממוצע ומציע תמורה מצוינת למחיר. עם זאת, הוא ייאלץ להתמודד עם תחרות קשה דווקא מבית בדמות מכשירי הדגל הקודמים של שיאומי שנמכרים כיום כמעט באותו מחיר ומציעים חומרה עדיפה, כמו המי 5 שניתן להשיג ב-1,100 שקל בחנויות מסוימות. בנוסף, הוא מתחרה במכשירי דגל משנים קודמות כגון ה-LG G4, המייזו MX6 או ה-MX5. ייאמר לזכות הנוט 4 שמדובר במכשיר מודרני יותר שיצא בינואר השנה ושהתמיכה בו כוללת שדרוג לאנדרואיד 7 שצפויה בזמן הקרוב - ובעיקר חבילה מהודקת שתחזיק בקלות גם לעוד שנתיים-שלוש. הקהל שלו הוא צעירים או כל מי שלא רוצה להוציא חצי משכורת מינימום על סמארטפון.
ציון כלכליסט: 8
מערכת הפעלה: אנדרואיד 6 || גודל מסך: 5.5 אינץ' || רזולוציה: FHD || מצלמה ראשית: 13מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 5 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות, 2 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 4 גיגה-בייט || נפח אחסון: 64 גיגה-בייט || עובי: 8.5 מ"מ || 1,100 שקל || משקל: 165 גרם