ארה"ב: ענקית הטכנולוגיה יוצאות נגד איסוף המידע המשטרתי
גוגל, אפל, פייסבוק, טוויטר, סנאפ, ורייזון ואחרות הגישו לבית המשפט העליון מכתב בו ביקשו למנוע מהרשויות לדרוש מהן להעביר מידע אישי ללא צו. לדבריהן, איסוף המידע השרירותי פוגע בזכויות המשתמשים
ענקיות טלקום וטכנולוגיה אמריקאיות משלבות כוחות למען הגנת פרטיות המשתמשים במדינה; החברות מבקשות ממערכת המשפט בארה"ב לחייב את רשויות האכיפה לחדול מלדרוש גישה למיקומם של משתמשים ללא צו ראוי. הבקשה פורטה במסמך שהוגש לבית המשפט העליון בחתימת גוגל, אפל, דרופבוקס, סיסקו, פייסבוק, טוויטר, סנאפ, Airbnb וספקית התקשורת ורייזון.
- אובר כשלה בהגנה על מידע פרטי, תהיה תחת פיקוח 20 שנה
- תביעה ייצוגית: האפליקציות של דיסני אוספות מידע על ילדים
- מנהל פייסבוק מסנג'ר: "שיחות בין משתמשים צריכות להישאר פרטיות"
"המשתמשים נסמכים על חברות טכנולוגיה כי אלו יעבדו את הנתונים שלהם למטרות מוגבלות, אין פירוש הדבר שהם מצפים שהמידע הפרטי שלהם ינוטר על ידי הממשלה ללא צו", נכתב.
נושא זה עלה לסדר היום בעקבות עצירתו והרשעתו של טימוטי קרפנטר ב-2011. קרפנטר נתפס באמצעות שימוש בנתונים הסלולריים שלו במהלך 127 ימים שהוצלבו עם מעשי שוד שונים בדטרויט. קרפנטר טען בערעורו כי היה אסור למשטרה להשתמש בנתוני הסלולר שלו בלי שהשיגו צו לשם כך, וכי הדבר מפר את התיקון הרביעי לחוקת ארה"ב (הזכות להיות מוגן מחיפוש על ידי השלטון).
באפריל האחרון הכריע בית המשפט כי נתונים אלו אינם נופלים תחת ההגנה של התיקון הרביעי מפני חיפוש בלתי סביר וההרשעה נותרה בעינה. עכשיו קמו חברות הטכנולוגיה במטרה למנוע מקרים דומים מלהתרחש. אפל, גוגל, פייסבוק, סנאפ ודומות להן טוענות במסמך כי על בית המשפט להדביק את הפער שנוצר בין הטכנולוגיה המתקדמת לרגולטור האיטי ולחייב את רשויות החוק והשלטון להשיג צו שימנע חיפושים שרירותיים במידע מקוון.
אף שהפער אכן קיים, עדיין מדובר במהלך נועז עבור חברות הטכנולוגיה. אף שמטרת החברות היא להבטיח רמות אבטחה גבוהות עבור המשתמשים שלהן, הרי שהמסמך, אף שמפרט ביעילות את ההצדקה החוקתית להגן על המשתמשים, סותר בחלקו את המודלים העסקיים של כמה מהן. אותן ענקיות טכנולוגיה שאוספות מידע פרטי רגיש על המשתמשים שלהן ומנצלות אותו לתועלתן. במקרים רבים מבלי שהמשתמשים מבינים לחלוטין את מידת החדירה לפרטיות והניצול הכלכלי המרחש על גבם.