$
חדשות טכנולוגיה

הקרב על השבב: הצעה לרכישת החטיבה של טושיבה ב-17.5 מיליארד דולר

הפעם מדובר בקבוצה בהובלת ווסטרן דיגיטל; ממשלת יפן, שאינה מעוניינת שהחטיבה תיפול לידיים שאינן מקומיות, מערימה קשיים על הצעות מצד חברות זרות

ויקי אוסלנדר 09:2225.08.17
מלחמת המחירים על חטיבת השבבים של טושיבה ממשיכה: קבוצת רכישה בהובלת ווסטרן דיגיטל הגישה הצעה לרכישת החטיבה תמורת 17.4 מיליארד דולר (1.9 טריליון ין יפני), כך דווח אתמול (ה'). הקונצריום כולל את קרן ההשקעות KKR, חברת השקעות של ממשלת יפן וחברות מקומיות שונות שיבטיחו כי ווסטרן דיגיטל עצמה לא תשלוט ביותר מ-40% מהחטיבה, כך לפי מקורות ברויטרס והניקיי היפני.

 

 

 

ביוני הודיעה טושיבה כי היא תמכור את החטיבה לידי קבוצה בהובלתה של ממשלת יפן שכללה את ביין קפיטל ויצרנית השבבים הדרום קוריאנית SK Hynix תמורת 18 מיליארד דולר. טושיבה בחרה בהצעה זו משום שהיא היתה בעלת הוודאות הגדולה ביותר להשלמתה מבחינת הרגולציה. ממשלת יפן, שלא היתה מעוניינת כי עסקי השבבים יפלו לידיים שאינן מקומיות, הציבה קשיים על הליך מכירת החטיבה, ובין היתר פסלה הממשלה הצעות מפוקסקון הסינית וברודקום האמריקאית.

 

 

 צילום: יצרן

 

ווסטרן דיגיטל מנהלת עם טושיבה מפעל לשבבי זיכרון פלאש והיא נמצאת בהתמחרות לרכישת החטיבה מראשית התהליך. בשלב מסוים הגישה ווסטרן דיגיטל תביעה בכדי למנוע מטושיבה את מכירת החטיבה לגורם אחר משום שהליך זה לטענתה הפר את החוזה בין השתיים. טושיבה אף תבעה ביוני האחרון את ווסטרן דיגיטל בדרישה לפיצויים בגובה מיליארד דולר על שסיכלה את המכירה.

 

בתוך כך טושיבה דיווחה כי מכרה מניות בקבוצת מיצובישי בשווי של כ-58 מיליון דולר. מהלך זה, כמו מהלך מכירת חטיבת השבבים נועדו להשיב את החברה היפנית לפסי הווחיות. החברה כבר סובלת מהערת עסק חי, רשמה הפסד של 4.8 מיליארד דולר כתוצאה מפעילות החברה הבת Westinghouse שמפעילה פרויקטים גרעיניים בארה"ב. חטיבת השבבים אחראית על כ-25% מהכנסותיה של טושיבה ב-2016.

 

 

 

מקורות המצוטטים ברויטרס ציינו כי בטושיבה רוצים להגיע להסכם עד סוף החודש ולהשלים את מכירת החטיבה עד סוף השנה הפיסקאלית שנגמרת במרץ 2018. אם טושיבה תצליח לעשות זאת היא תוכל לדווח על מאזן חיובי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x