טראמפ הורה על תקיפות סייבר נגד צפון קוריאה
ההוראה ניתנה בראשית כהונתו של הנשיא דונלד טראמפ. התוצאות של המבצע העלו תוצאות לא ברורות ולא גרמו לנזק רציני לדיקטטורה של קים ז'ונג און
- מאסק: צפ' קוריאה אינה הבעיה, AI היא שתתחיל במלחמת העולם הבאה
- הערכה: מערכות אקוויפקס נפרצו בידי האקרים סיניים
- ארה"ב: אלו הן המדינות שהותקפו ע"י האקרים רוסים במהלך הבחירות לנשיאות
לדברי הגורמים, פעולות הסייבר נגד המדינה כללו מתקפה של פיקוד הסייבר של ארה"ב נגד סוכנות הריגול הצבאי של קוראיה הצפונית, Reconnaissance General Bureau, שהתבססה על מתקפת מניעת שירות פשוטה (DDoS). לא ברור מה היה היקף הנזק שנגרם לסוכנות הקוריאנית אם בכלל.
על פי הדיווחים ההשפעות של המהלך, שהגיע לסיומו בסוף השבוע, היו זמניות ולא הרסניות. עם זאת, לדברי אחד הגורמים כמה האקרים מקוריאה הצפונית התלוננו שחוסר הגישה לאינטרנט משבש את עבודתם. "קוריאה הצפונית עצמה אשמה במתקפות סייבר, וננקוט בצעדים הנחוצים כדי להגן על הרשתות ועל המערכות שלנו", אמר בכיר בממשל.
בכיר בממשל אמר עוד לוושינגטון פוסט שהצו של טראמפ כלל הוראות לדיפלומטים וגורמים רשמיים אחרים להזכיר את קוריאה הצפונית בכל שיחה עם גורמים זרים ולדחוק בהם לנתק את כל הקשרים עם המדינה. לדבריו, לשיחות אלו היתה הצלחה משמעותית, במיוחד בשבועות האחרונים שבמהלכם ביצעה המדינה ניסויים בטילים בליסטיים ובנשק גרעיני.
באחד המקרים, בעת ביקור במדינה זרה סגן הנשיא מייק פנס ביקש מנציגיה לנתק את קשריהם עם קוריאה הצפונית. כשנטען בתגובה שלמדינה מעולם לא היו קשרים עמה, הפתיע פנס הנציגים וסיפר להם שיש להם הסכם סחר בשווי 2 מיליון דולר עם קוריאה הצפונית.
עוד הורה הצו למשרד האוצר לגבש סנקציות הדרגתיות נגד ייישויות ופרטים שקשורים לקוריאה הצפונית, וכן של אזרחים זרים שפעלו מולם. הוראה זו התבטאה בשורת סנקציות שהופעלו נגד המדינה בחודשים האחרונים. הבית הלבן לא הגיב לדיווח.