נחשף המוצר של Magic Leap: משקפי AR מיוחדים
לאחר שנים של פיתוח, הציגה החברה מערכת מציאות מוגברת בשם Magic Leap One, שתושק במהלך 2018. היא מאפשרת להציג עצמים וירטואליים בשדה הראייה בשיטה שונה משל המתחרות, ביניהם שידורי וידאו ותוכן אחר
חברת המציאות המוגברת מג'יק ליפ (Magic Leap) חשפה הצצה ראשונה למוצר עליה עבדה מאז 2010. מדובר בערכה הכוללת משקפיים, מחשב קומפקטי ובקר שליטה אלחוטי.
- למה משקיעים ממשיכים להשפריץ כסף על מג'יק ליפ?
- מג'יק ליפ גייסה 502 מיליון דולר
- מג'יק ליפ שכרה משרדים במגדל עזריאלי שרונה
החברה נחשבה לתעלומה ממושכת בשוק הטכנולוגיה, שכן פיתוחיה נשמרו בסודיות גמורה בעוד היא מושכת משקיעים גדולים ומגיעה להערכת שווי של מיליארדי דולרים.
לפי דיווח של הרולינג סטון, שיטת התצוגה של מג'יק ליפ שונה מהותית משל חברות אחרות בתחום המציאות המוגברת: במקום להישען על שתי תמונות שיוצרות אפקט תלת ממד לעצמים וירטואליים, מג'יק ליפ פשוט ממקמת את העצמים בשדה הראייה של המשתמש, אותו היא סורקת במצלמות וחיישנים. התוצאה, לדברי נסיינים, היא חוויית מציאות מוגברת טבעית ונוחה יותר, במסגרתה אפשר למשל, לצפות בשידורי וידאו מכמה ערוצים על טלוויזיות וירטואליות או להסתובב עם דמות וירטואלית במרחב האמיתי ולבקש ממנה לבצע משימות - כפי שעושים כיום עם סייעניות חכמות כגוגל אסיסטנט או אלקסה.
מג'יק ליפ תיארה את יכולות המולטימדיה המתקדמות של המוצר, אותו היא מגדירה כמהפכת AR. הפלטפורמה שלה החברה תאפשר, במידה מסוימת, להביא את האינטרנט לעולם האמיתי: פגישות פנים אל פנים ללא צורך בנוכחות פיזית, חוויית למידה והדרכה עשירה, מרחב צרכנות חדש ודרך נוחה לצריכת תוכני בידור מצולמים. בנוסף, הפלטפורמה תהיה פתוחה למפתחים, מה שיאפשר בניית יישומים חדשים לפי צורך.
הסטארט-אפ גייס עד כה 1.4 מיליארד דולר ושוויו הוערך בכ-6 מיליארד דולר עוד בטרם נחשף המוצר שלו. בין ענקיות הטכנולוגיה שבחרו לשים את כספן במג'יק ליפ, שלה גם מרכזים בחיפה ובתל אביב, נמצאות גוגל ועליבאבא.