$
הייטק והון סיכון

חברת Intuition Robotics גייסה 6 מיליון דולר

החברה, שפיתחה את הרובוט החכם ElliQ שנועד להפיג את בדידותם של קשישים, תשתמש בהון שגויס כדי להשיק אותו כבר השנה בארצות הברית. בסבב הגיוס השתתפו סמסונג נקסט, ספרקס היפנית וגלורי ונצ'רס הסינית

יואב סטולר 20:3607.01.18
חברת אינטואישן רובוטיקס (Intuition Robotics), המפתחת רובוט חברתי עבור בני הגיל השלישי והרביעי, גייסה 6 מיליון דולר נוספים במסגרת סבב A המסתכם ב-20 מיליון דולר - כך נודע ל"כלכליסט". סמסונג נקסט, ספרקס גרופ היפנית וגלורי ונצ'רס הסינית המתמחה בשוק הישראלי הן שתי המשקיעות החדשות שהצטרפו למכון המחקר של טויטה, קרן OurCrowd ו-iRobot.  

 

 

הרובוט, שנועד להפיג את בדידותה של האוכלוסייה המתבגרת, מכונה ElliQ. דור סקולר, מנכ"ל ומייסד אינטואישן, הסביר בשיחה עם "כלכליסט": "באמצעות ElliQ ביכולתה של אינטואישן לגשר על הפערים התרבותיים טכנולוגיים בין הילדים, הנכדים, הנינים והחברים לבין משתמשיה".

 

הרובוט של אינטואישן הרובוט של אינטואישן צילום: עמית שעל

 

 

הרובוט מצוייד במיקרופונים, מצלמות, ומערכות נוספות שנועדו להקנות לו יכולת לזיהוי המשתמשים בחלל, תחושותיהם ושגרת יומם, כשעיקר התפעול שלו מתבצע באמצעות פקודות קוליות. סקולר מסביר כי הייחודיות של ElliQ היא בכך שמדובר במערכת שמתקשרת אקטיבית עם המשתמשים: ביכולתה לספר בדיחה, להציע לשמוע מוזיקה, לקרוא בקול הודעות מהמשפחה והחברים ואף לעודד שליחת תמונות או הודעות לקרובים.

 

בשיחה אמר סקולר כי הסבב המוצלח נועד להקנות לחברה את היכולת להתכונן לייצור ושיווק המוצר המוגמר, אחרי שהצליחו להציג דגם ראשון בתחילת 2017. "המטרה שלנו לצאת לשוק עם מוצר מסחרי במהלך 2018, מדובר במוצר מורכב חומרתית ותוכנתית בקטגוריה שלא קיימת עד כה. בעקבות כך יצאנו בסבב הגיוס שאותו גם השלמנו", פירט סקולר. "השוק הראשון יהיה האמריקאי כשהרובוט יתקשר בינתיים בשפה האנגלית בלבד".

 

דור סקולר, מנכ"ל החברה דור סקולר, מנכ"ל החברה צילום: עמית שעל

 

 

בנוסף הצהיר המנכ"ל על התקדמות משמעותית בהליכי הפיתוח והבדיקה של הרובוט, צעד שעתיד לצאת לפועל כבר בחודשים הקרובים. על אף שמדובר ביכולות השמורות בינתיים רק לשפה האנגלית, המנכ"ל התייחס להתעניינות המשמעותית שהביעו משקיעים משווקי אסיה: "אלו גופים בעלי פעילות והסתכלות גלובלית כמו גם דריסת רגל משמעותית בארה"ב, אבל לצד זאת אחוז האנשים המבוגרים ביותר באוכלוסייה ביחס לעולם נמצא ביפן. זהו מצב מאוד מסובך שכולל בתוכו גם מצוקה קשה מאוד של בדידות", סיפר סקולר. "רקע שהוביל גם לסדר עדיפויות לאומי שמנהיג ראש הממשלה אבה שמדבר על הצורך למצוא פתרונות טכנולוגיים כדי להתמודד עם השינוי הדמוגרפי שהמדינה הזו עוברת". לדבריו, גם הפתיחות הטכנולוגית והראשוניות באימוצן באסיה עבדה לטובת החברה בעניין.

 

 

חברת אינטואישן רובוטיקס נוסדה ב-2016 בידי סקולר, יחד עם רועי אמיר ואיתי מנדלסון. כיום מעסיקה אינטואישן 27 עובדים ויועצים חיצוניים, הפיתוח נעשה בישראל וצוות שיווק פועל בארצות הברית. בסבב הסיד שלה השתתפו משקיעים בולטים כבלומברג בטא של מייקל בלומברג, מניב מוביליטי, טרה ונצ'ר פרטנרס ועוד.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x