משבר השבבים העולמי: אותר ליקוי נוסף במעבדים
חברת F-Secure חשפה באג אבטחה נוסף שמשפיע על 100 מיליון מכשירים בעולם; האקרים יכולים לנצל אותו כדי לקבל גישה למידע חשאי תוך עקיפה של מערכות אבטחה
משבר השבבים העולמי מחריף: לאחר שנחשפו שתי פרצות אבטחה המשפיעות על כל המעבדים שיוצרו בעשור האחרון - ושתיקונן משפיע לרעה על ביצועי המכשירים - נחשפה פרצה נוספת; חוקרי חברת האבטחה F-Secure זיהו חולשה מובנית במעבדים, שמאפשרת להאקרים להשתלט בקלות גם על מחשבים מאובטחים.
- משבר השבבים העולמי עוזר למיקרוסופט לקדם את ווינדוס 10
- משבר השבבים העולמי: ממציא לינוקס מתנפל על אינטל
- הבאג במעבדים: אינטל הפיצה עדכוני תוכנה, "ההשפעה על הביצועים זניחה"
הפרצה החדשה נשענת על ליקוי ב-AMT, מנגנון ניהול התקנים של המעבדים, שמאפשר גישה מרוחקת דרך ה-BIOS במחשב. הפרצה הזו מאפשרת לעקוף מערכות הגנה במחשב - הצפנת כוננים קשיחים, סיסמאות מבוססות PIN ועוד. השימוש בה אינו פשוט במיוחד או נגיש להאקר הממוצע ומחייב גישה פיזית למחשב - אם כי עדיין חושף ממשלות וארגונים למבצעי גניבת קבצים והדלפות מידע.
לטענת אינטל, שפרסמה המלצות לטיפול בפרצה, הליקוי נוצר משום שיצרני מכשירים לא דאגו לאבטח את הרכיב כהלכה. בנוסף, ישנה גם סוגיית אחריות המשתמש: בדרך כלל, השליטה ב-AMT מנוהלת בידי צוותי ה-IT הארגוניים, שלעיתים קרובות לא טורחים לשנות את הגדרות ברירת המחדל.
לא סוד הוא שרשתות ארגוניות רבות נשארות חשופות לאיומי רשת בגלל מחסור בזמן ובכוח אדם; דו"ח עדכני של סיסקו מצא שכמחצית מפרצות האבטחה לא מטופלות ומאלה שמתגלות רק כמחצית נחסמות.