מפנדורה ועד Hulu: אילו שירותים מגניבים עדיין לא זמינים בארץ?
כניסת ספוטיפיי לישראל מדגישה את העניין שמגלות חברות טכנולוגיה בארץ, אך רבות מהן עדיין לא נחתו כאן - מהזמנת המנות של בלו אפרון, דרך המוזיקה של פנדורה ועד למוניות ליפט, המלצות Yelp ומלוא יכולות אמזון וגוגל
ספוטיפיי תכריז מחר על תחילת פעולתה בישראל. שירות המוזיקה בסטרימינג הוא אחד השירותים שישראלים ייחלו לו - אחרי שהתנסו בו בחו"ל (או אצל חברים שגולשים עם VPN) - אך עדיין נותרו בגולה לא מעטים כמותו: אפליקציות נהדרות, תכונות ושירותים שמבוששים לבוא. "כלכליסט" מציג: הצצה חטופה בשירותים הללו, מי יתן ויגיעו ארצה במהרה.
- מדוע נכנסת ספוטיפיי לישראל?
- ראש בראש: ספוטיפיי מול אפל מיוזיק
- ספוטיפיי יתחיל לפעול בישראל ביום שני הקרוב
מוזיקה: פנדורה
אפליקציית פנדורה מחזיקה בקהל עצום של משתמשים ברחבי העולם. בדומה לספוטיפיי, גם היא יודעת להמליץ לכם על שירים ולהקות חדשות בהתאם לטעמכם המוזיקלי - ופנדורה קולעת בול במקרים רבים. באמצעות אותו פלייליסט בתפירה אישית יכול המשתמש לעדכן את אוסף המוזיקה שלו, להכיר שירים ישנים שלא הייתה לו גישה תרבותית אליהם ופשוט לשים את האוזניות ולתת לתוכנה לעשות את שלה. שירות פנדורה, אגב, היה זמין בארץ לפני כמה וכמה שנים, וקנה לו אוהדים מקומיים.
תחבורה: Via, אובר X וליפט
תחום התחבורה ידע לא מעט אקשן בשנים האחרונות בישראל כשמשרד התחבורה חסם את אובר בארץ ואף הביא אותה להליך פלילי. כיום גט היא השחקן המרכזי בשוק, אבל בחו"ל שירותים כמו אובר, ליפט ו-וויה (שמקורה בישראל) מעניקים לצרכנים תחרות וכמה יתרונות ברורים.
ויה מאפשרת לאזרחים במדינות המערב לחלוק מוניות עבור יעד זהה או מספר יעדים קרובים באמצעות ניתוח מסלול הנסיעה ובכך לחסוך עשרות אחוזים מעלות הנסיעה. במקרה של השתיים האחרות אלו מאפשרות תחרות לחברות המוניות הקיימות, כך שניתן להפוך רכב פרטי לשירות הסעים באמצעות רישומם של המכונית והנהג בחברה והזמנתם בעזרת האפליקציה.
אוכל: Blue Apron
בלו אפרון השכילה להבין מזה זמן את הטרנד הקולינרי שאוחז בעולם המערבי, כשהיום אוכל הוא לא רק צורך אלא בידור ואפילו סיבה לגיטימית לטיסה לחו"ל. החברה מציעה ערכה מיוחדת של מצרכים וכלים המגיעה עד לדלת הלקוח, בה יש את כל שנדרש להכנת מתכון ברמה גבוהה ומוצרים באיכות של מסעדת שף.
אל הכלים המיוחדים והמצרכים הטריים מצורפות גם הוראות הכנה מפורטות כדי שכל אחד יוכל לעשות גורמה גם בבית. השירות אף ניתן במנוי וכך ניתן ללמוד עוד שיטות בישול וטעמים שונים לאורך הזמן.
וידאו: Hulu, יוטיוב Red
נטפליקס הגיעה לארץ והביאה מעט אושר לצרכנים רבים בישראל שציפו להגעתה של חברת הסטרימינג, אבל גם במקרה שלה הישראלים זכו לקבל רק טעימה קטנה מכל הסדרות והסרטים שהיא מספקת בארצות הברית. מלבדה, גם אמזון פריים שהוזכרה קודם ומציעה אף היא שירות וידאו, וגם השירותים של הולו ויוטיוב רד נותרו רחוקים מהמשתמשים בישראל.
באמצעות הולו נהנים גולשים מגישה לכל מגוון הערוצים והתכנים שהם מקבלים בממיר הביתי ובנוסף גם מספר ערוצים נוספים ותכני וידאו שפתוחים בשירות. כיום אמנם יש בישראל ניסיונות דומים מצידה של YES עם ה-GO והוט עם NEXT אבל אלו לא קולעים לפתיחות של הולו ומוגבלים ביחס אליה.
יוטיוב רד, שירות הפרימיום של ענקית הווידאו הגדולה בעולם, שמור כיום לתושבי צפון אמריקה בלבד. באמצעות ההתחברות למנוי הרד ניתן להשתמש ביוטיוב בכל פלטפורמה ללא פרסומות כלל ואף ישנם סרטונים ותוכניות של ממש השמורים למנויים בלבד.
המלצות, שירותים ואטרקציות: Yelp
האתר והאפליקציה של Yelp מהווים עבור מיליוני אנשים זירה המרכזית לחיפוש פעילויות ובתי עסק. עם קהילת גולשים פעילה מאוד, מנגישה Yelp המלצות, תמונות, ביקורות ופרטים חשובים כמו שעות פעילות דרכי התקשרות והגעה ואפילו טיפים סודיים אישיים שיכולים להפוך ביקור בעיר למוצלח בהרבה. חיי לילה, אירועים, פסטיבלים, מסעדות, בארים, הופעות, תערוכות, סרטים, אופנה, ספורט, טיולים ועוד כל אלו מדורגים, מומלצים לטובה ולרעה ומונגשים בשירות.
שופינג: אמזון פריים
לא מעט ישראלים מחכים לשמוע האם אמזון תכנס רשמית לארץ. הצרכנים מצידם ישמחו מאוד לקבל שירות משלוחים מהיר במיוחד שיכול להגיע עד לכדי שעתיים ממועד ההזמנה, במקום ההמתנה המייגעת להגעת החבילה בדואר. עם זאת, בקרב הקמעונאים הישראלים ניכרים בעיקר פחד ואימה מפני ענקית הסחר המקוון שדרסה כמעט כל מתחרה בכל שוק בו דרכה בארצות הברית.
עם זאת, גם כאשר אמזון מאפשרת כיום משלוחים של מוצרים מסוימים לארץ, שירות האמזון פריים נשאר מחוץ לגבולות המדינה. באמצעות חברות המועדון שמציעה החברה ניתן להאיץ את ההזמנות שיגיעו בתוך שעות בודדות אל כתובת הבית, לצפות במגוון סרטים וסדרות בסטרימינג ובארצות הברית יש גם מי שעורכים באמצעותו את קניית המזון השבועית ישירות את הדלת הבית.
הפעלה קולית: אלקסה, גוגל אסיסטנט
בעשרות מדינות נהנים המשתמשים בסמארטפונים, רמקולים חכמים, מחשבים, רכבים וטלוויזיות מביטול הצורך לעשות הכל בעצמם. בעוד שהישראלים מכירים בעיקר את סירי, הסייעת הקולית של אפל, ברחבי העולם ישנם מספר חברון בהן גוגל, אמזון, מיקרוסופט, סמסונג ועוד המפתחות תוכנות דומות בעלות יכולות אף גדולות בהרבה משלה.
כך, האסיסטנט של גוגל מאפשרת לאמריקאים בין היתר להזמין אוכל, לכתוב הודעות, לשמור מקום במסעדה, לתאם תור לרופא או המספרה ואף להזמין כרטיס טיסה בלי ללחוץ על כפתור. הכל נעשה בשיחה עם העוזרת הקולית באנגלית או בשפות אחרות בהן יש לתוכנה שליטה ויכולת התקשרות עם העסקים השונים באזור.