חדש מגוגל: Android Things, מערכת הפעלה לאינטרנט הדברים
ענקית הטכנולוגיה הציגה את התשובה שלה למערכות ההפעלה המקבילות מבית אמזון ומיקרוסופט: פלטפורמה מאובטחת שתוכל לשלוט בחיישנים ומוצרי חשמל. ואולם, גוגל תתקשה לנצל את שירותיה המקוונים בשוק, בשל היעדר שירות הזמנת מוצרים
גוגל חשפה אמש (ב') גרסה חדשה של אנדרואיד שמיועדת לתחום אינטרנט הדברים. הגרסה, אנדרואיד Things, מקבילה ל-Greengrass של אמזון ו-Windows IoT של מיקרוסופט. היא נועדה לשלוט בהתקנים כחיישנים, מוצרי חשמל ביתיים וציוד תעשייתי.
- מיקרוסופט מציגה: חיזוק סביבת מחשוב הענן שלה
- כמה כסף מכניסה פעילות הבית החכם של Nest לגוגל?
- האקרים פרצו למחשבי קזינו דרך תרמוסטט חכם באקווריום שלו
אנדרואיד Things מיועדת לספק אלטרנטיבה זולה, מהירה ומאובטחת לשלל המערכות בשוק, אמר מנהל המוצר של גוגל לתחום. עוד יתרון של מערכת ההפעלה נעוץ במודל העסקי של גוגל; היא מספקת בחינם את הפלטפורמה מתוך שאיפה שהמשתמשים הסופיים ינצלו את השירותים המובנים בה כגון ג'ימייל, יוטיוב או פלטפורמת הענן של החברה.
החברה מבטיחה שלוש שנים של תמיכה ועדכוני אבטחה שוטפים - נקודה כאובה בתחום אינטרנט הדברים, שנחשב כחוליה החלשה בעולם הסייבר. גוגל גם שוקלת להציע סריקת אבטחה של אפליקציות שמיועדות להתקנים.
למעט אנדרואיד למובייל, כל הגרסאות האחרות של מערכת ההפעלה - למחשוב לביש, מכוניות וטלוויזיות חכמות - לא זכו להצלחה יתרה: אפל מובילה על גוגל בתחום המחשוב הלביש ביתרון עצום, כשעל כל שעון Wear OS שנמכר אפל מוכרת 5 שעוני iWatch; בתחום הטלוויזיות החכמות, אף אחת משותפות גוגל בזירת הסמארטפונים לא בחרה באנדרואיד TV למעט סוני; ובשוק הרכב ההערכות מדברות על כ-40 מיליון מכוניות עד 2020. מה שנותר לגוגל הוא תחום אינטרנט הדברים, שם יש לה סיכוי לא רע להצליח לשכנע את היצרנים לאמץ את המערכת שלה.
באופן אירוני, אחד השווקים הפופולריים עבור אנדרואיד הוא סין, בה שירותי החברה אינם זמינים. אבל בגוגל מביעים אופטימיות: סוכנות רויטרס דיווחה שבכירים בחברה מסרו שהיקף ההפעלות של מוצרי מחשוב לביש למשל עלו בשנה שעברה בכ-70% ביחס לשנה הקודמת לה. הפעלות אנדרואיד TV הוכפלו ויש גם ציפיה לראות סוף כל סוף את המכוניות הראשונות עם אנדרואיד מובנה כבר בשנה הבאה.
לא ברור מה יעלה בגורל המערכת בעולם הדברים המחוברים. מדובר בשוק גדול אך יריבותיה של גוגל כבר הצליחו להציע אלטרנטיבות יעילות. בנוסף, שלא כמו בעולם הסמארטפונים, שירותיה של גוגל לא ממש רלוונטיים למשתמשים של מקררים למשל - היא לא יכולה לספק להם הרי משלוחי מזון אם היא מזהה חוסרים כמו שאמזון יכולה. היא גם לא יכולה להציע יתרון בעולם המקצועי שם מיקרוסופט שולטת ביד רמה ביחס אליה.