אמזון עוזרת למשטרה בארה"ב לרגל אחר אנשים ברחוב
החברה פיתחה טכנולוגיית זיהוי פנים המונית, שנבחנת בוושינגטון ובפלורידה. ארגוני הגנת פרטיות דורשים מהחברה לעצור את שיתופי הפעולה, שפוגעים בפרטיות הציבור
- אמזון משלמת לעובדי המחסנים שלה 5,000 דולר - כדי שיעזבו
- אמזון חוסמת את אתרה בפני מחזירים סדרתיים של מוצרים
- מי המודלים לחיקוי של האיש העשיר בעולם?
החברה בנתה טכנולוגיה לאיתור, ניטור ומעקב אחר אנשים, שיכולה להתבסס על מצלמות רחוב סטנדרטיות ונבחנה באורלנדו שבפלורידה ובוושינגטון הבירה. הטכנולוגיה, שדומות לה מיושמות בסין באופן נרחב ביותר, מהווה פגיעה בפרטיות הציבור.
קואליציית ארגוני הגנת הפרטיות בארה"ב טענה שאמזון הציעה לוושינגטון שירותים משלימים לכלי זיהוי הפנים, ביניהם חיבור למצלמות גוף שנושאים שוטרים במדינות אחרות בארה"ב. ההצעה בעייתית, שכן מצלמות שכאלה אינן חוקיות במדינת אורגון, למשל. אמזון, לדברי הקואליציה, מחקה כל אזכור לאותו שימוש בלתי חוקי.
טכנולוגיות זיהוי פנים נמצאות בשימוש גורמי אכיפה רבים בעולם, ותפוצתם צפויה לצמוח בעתיד הקרוב. מדובר בתוכנות חכמות שמסוגלות לנתח פני אנשים רבים בו זמנית מכל מצלמה מתאימה שחוברה אליהן, לעקוב אחר תנועתם ועוד. המערכות המתקדמות ביותר מסוגלות לזהות אדם גם כשהוא מוסתר חלקית בהמון, שינה את מראהו (למשל, גילח זקן או הסתפר) ועוד.
עם זאת, מערכות של ניטור המוני, שיכולות לספק לרשויות מידע אישי על אורח חיי הציבור, מעניקות לממשלה כוח חסר תקדים: בעזרתן, יכולה לאיים על גורמים שנתפסים בעיניה כשליליים - גם אם מדובר במוחים ומתנגדים לגיטימיים. למשל, משטרת ניו יורק נתפסה כשהיא מצלמת מפגינים כאקט של הפחדה - מהלך פסול במשטר דמוקרטי.