חוקרי בינה מלאכותית מוותרים על פיתוח AI שתחשוב כמו אדם
לדברי חוקרים מובילים, אין טעם בלנסות לפתח תוכנות עם יכולות של מוח אנושי - ועדיף להתמקד בשיפור פיתוחים קיימים. למשל, זיהוי דיבור טבעי, ניתוח מידע, ראיית מכונה ועיבוד תמונה
עד כמה אנו קרובים לפיתוח בינה מלאכותית שתתפקד כמוח אנושי? לדברי אנדרו מור, דיקן הפקולטה למדעי המחשב של קרנגי מלון ואחד ממומחי ה-AI הגדולים בעולם, החוקרים ויתרו על כך כמעט לחלוטין. "הפסקנו לנסות לשקף את המחשבה האנושית במערכות מחשב", אמר לאתר Axios. "המיקוד כיום הוא בשיפור מה שכבר הומצא".
- חניבעל לקטר-בוט: חוקרי MIT מלמדים מחשב להפוך לרוצח סדרתי
- רובוט השמירה של הדמוקרטיה: מי רוצה עיתונאי מלאכותי?
- AI טוב, מורה לחיים: תוכנה בסין בדקה מבחנים למיליוני תלמידים
מור אינו היחיד בקהילה המדעית שחושב כך: חוקרים רבים אחרים הביעו ספקות לגבי היכולת של בינה מלאכותית לסנתז חשיבה אנושית. בספטמבר שעבר הסביר ד"ר ג'ף הינטון, מבכירי המדענים בתחום, שכמה מהטכניקות שעמדו בבסיס פיתוחי ה-AI עד אז היו שגויות, והצריכו חשיבה מחדש. זאת, לאחר שכבר הושקעו בפיתוחים זמן וממון רב.
לדברי מור, ההתמקדות בפיתוחים שנשענים על טכנולוגיות קיימות אינה דבר רע: שיפורי כלי זיהוי תמונה, זיהוי דיבור טבעי, ניתוח מסדי נתונים, ראיית מכונה ותקשורת עם אנשים הם תחומים שמועילים לקהל המשתמשים, ויש הרבה מה לשפר בהם.
מור העריך שהתחום הבא בו ייושמו כלי בינה המלאכותית יהיה ייעול אנרגטי של מחשבים ומעבדים למיניהם. הוא הסביר ששבבים רגילים מחממים את סביבתם וצורכים יותר חשמל, מה שמשפיע על ביצועי המערכות בהן הותקנו - מלפטופים ועד מכוניות חכמות. היכולת לחזות את צורכי האנרגיה של פעולת המעבדים תצמצם את צריכת החשמל שלהם, תצמצם בלאי של רכיבים סמוכים ותוכל להוזיל עלויות תפעול במערכי מחשוב גדולים.