לידיעת המפתחים: אפל אוסרת על העברת רשימות אנשי קשר לצד ג'
עד כה, יכלו בוני אפליקציות לשאוב מידע מהרשימות האמורות, שכוללות לפעמים גם תמונות, כתובות מייל, כתובות פיזיות ועוד. המדיניות החדשה תחייב כל מפתח לקבל אישור מפורש לכל שימוש שירצה לעשות במידע הפרטי שהשיגה האפליקציה שלו
- טיולים, VR וקצת תרבות: 10 אפליקציות של גוגל שלא הכרתם
- חדש בווטסאפ: תקנון לקבוצות, כדי שלא יציקו לכם בהודעות
- טינדר רוצה לחשוף את המקומות בהם את נוהגת להסתובב
אפליקציות רבות מבקשות ממשתמשים גישה לאנשי הקשר שלהם, כאשר לא פעם המטרות לגיטימיות, כמו זיהוי אנשי קשר שכבר פעילים באפלקיציה בשירותי מסרים מידיים כמו ווטסאפ. במקרים אחרים המטרה לגיטימית למחצה, כמו הזמנת אנשי קשר שאינם חברים בשירות להצטרף אליו.
ואולם, מפתחים רבים ניצלו את הגישה שסיפקו להם משתמשים כדי לצרף את רשימת אנשי הקשר למאגר מידע ולעתים גם למכור אותו לגורמים אחרים. זאת, לרוב מבלי שהמשתמש עצמו מודע לכך ומבלי קבלת אישור מאנשי הקשר שלו. רשימת אנשי הקשר באייפון יכולה לכלול לא רק מספרי טלפון אלא גם כתובות מייל, כתובות פיזיות, מקום עבודה ותפקיד, תאריך לידה, תמונה ועוד.
"רשימת אנשי הקשר היא מערב פרוע של מידע", אמר מפתח iOS לבלומברג. "אני יכול להעביר מידע את כל המידע לשרת רנדומלי או להעלות אותו לדרופבוקס אם אני רוצה, ברגע שהמשתמש מאשר לי לגשת לאנשי הקשר. אפל לא מנטרת את זה, ולא יודעת לאן המידע הולך". ואולם, מפתח אחר אמר שהוא מכיר רק מקרה אחד שבו אפליקציה ניצלה גישה זו לשימוש לא ישר.
אין אישור? אין שיתוף
מעתה שימושים בעייתים אלו ייחסמו; לפי בלומברג, החל משבוע שעבר אפל אוסרת על מפתחי אפליקציות להפוך את רשימת אנשי הקשר למאגר מידע או למכור אותה לגורמים אחרים. כן נאסר עליהם ליצור מהמידע פרופיל משתמש או ליצור קשר עם אנשים מרשימת אנשי הקשר שלו, "אלא באמצעות פעולה מפורשת של המשתמש, על בסיס פרטני". האפליקציה גם חייבת להציג למשתמש את ההודעה שתשלח לאיש הקשר.
מפתחים עדיין יכולים לבקש את רשימת אנשי הקשר לשימוש בתוך האפליקציה, אבל הם מחוייבים להגיד למשתמש במפורש מה בכוונתם לעשות עם המידע. ואם יש להם יותר משימוש אחד, הם יידרשו לבקש אישור נוסף.