בלעדי לכלכליסט
כאילו פילבר עוד כאן: הרפורמה בטלפון הקווי שוב תתעכב
אחרי שנים של תהפוכות, בזק היתה צריכה לאפשר בחודש הבא למתחרות שלה לשווק קווי טלפון במחיר מוזל על התשתית שלה, אלא שהחברה הודיעה שלא תהיה ערוכה לרפורמה. משרד התקשורת פתח במגעים עם החברה למציאת פתרון זמני
משרד התקשורת אמנם קבע שהחל מהחודש הבא בזקתאפשר לספקיות טלפוניה אחרות, כמו פרטנר וסלקום, לשווק על התשתית שלה קווי טלפון במחיר מוזל, אולם ל"כלכליסט" נודע שבזק הודיעה לאחרונה למשרד שאין ביכולתה לקיים את ההחלטה. עוד נודע, ששני הצדדים מנהלים עתה מגעים על מתווה זמני שיאפשר לספקים אחרים להשתמש בתשתית של בזק באופן תחרותי, אם כי לא באופן שקבע משרד התקשורת.
- משרד התקשורת הורה לבזק למכור בזול שירותי טלפוניה קווית למתחרות; מניית בזק יורדת ב-3%
- משרד התקשורת מעדכן את תעריפי בזק - יופחתו ב-12% החל מחודש יוני
- אחרי ארבע וחצי שנים של עיכובים: משרד התקשורת מודה שהרפורמה שלו כשלה
רפורמת השוק הסיטונאי נועדה ליצור תחרות למונופול התשתית של בזק בדרך שנחשבה פשוטה: לאלץ את בזק לאפשר לספקיות טלפוניה אחרות
רפורמה מתהפכת
במאי 2015 נכנס לתפקידו מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, שמונה על ידי ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו. פילבר שינה את השיטה שבה הרפורמה מבוצעת, והחליט שהספקיות לא ימכרו קווים משלהן, אלא יבצעו "מכירה חוזרת" של קווי בזק, מבלי שהן מתחברות לרשת שלה.
שיטה זו קרויה ריסייל, והיא מתבססת על התחשבנות בין ספקיות הטלפוניה לבזק ולא על התחברות שלהן לרשת. קו הריסייל מוגבל ויקר: הוא לא מציע ללקוח תא קולי, שיחה ממתינה, שיחת ועידה או שיחה מזוהה אך נקבע עבורו מחיר של 16 שקלים לחודש ו־1.6 אגורות לדקת שיחה. כמו כן, במקרה תקלה, הלקוח צריך לפנות לבזק ולא לספקית שלה הוא משלם.
במאי 2017, שנתיים וחצי אחרי שארדן הוציא את הרפורמה לדרך, נכנסה לתוקף רפורמת הריסייל של פילבר אך היא נכשלה כישלון חרוץ. ספקיות הטלפוניה לא מכרו אף קו ריסייל על תשתיות בזק - ושום תחרות בתחום לא נראתה באופק. יש לציין כי פילבר הפך לעד מדינה בתיק 4000 לאחר שהיה חשוד בכך שקידם את האינטרסים של בזק בתפקידו כמנכ"ל המשרד. באותו תיק חשוד ראש הממשלה בשל קשריו עם בעלי בזק, שאול אלוביץ'.
במאי השנה, לאחר כניסת המנכ"ל החדש נתי כהן, שינה משרד התקשורת את כיוון הרפורמה וחזר למתכונת ההול־סייל המקורית. עוד קבע המשרד, כי בזק תהיה מחויבת לאפשר לספקיות טלפוניה אחרות למכור קווים מוזלים כבר באוגוסט - כמעט ארבע שנים אחרי שארדן חתם על הרפורמה.
אלא שבבזק טוענים כי החברה לא ערוכה לכך מבחינה טכנית. בזק אמורה להתקין מרכזייה מיוחדת (מתג) שתאפשר לספקיות האחרות להתחבר אליה, אך היא טוענת היום - כפי שטענה כבר ב־2015 - שההתקנה וההפעלה של המרכזייה מורכבת ודורשת השקעה של מיליוני שקלים, כך שהיא לא תספיק להיערך בזמן הקצר שניתן לה על ידי המשרד. עם זאת, במשרד התקשורת ובבזק אין הערכה מתי המרכזייה הזאת תהיה מוכנה.
קו מוזל על תשתית ישנה
משרד התקשורת בחר להיכנס למשא ומתן עם בזק, כאשר המתווה המסתמן הוא דרך ביניים בין שתי השיטות. עד הקמת המרכזייה, לא יוכלו הספקיות להציע שירות הול־סייל אמיתי, שבו בזק לא משחקת כל תפקיד. כעת נראה שבעוד הפלטפורמה הטכנית תעבוד בשיטת הריסייל המוגבלת, הספקיות יוכלו להציע את הקווים במחיר התחרותי של ההול־סייל.
אולם בקרב המתחרות של בזק נשמעת ביקורת על המהלך. ראשית מזכירים שם כי המחיר אינו המרכיב היחיד ההכרחי לתחרות, ומדגישים שם שקו ריסייל מוגבל בשירות ללקוח ומגביל אותן במעטפת הצרכנית שביכולתן להציע ללקוח. גם אם בזק תוכל לספק את שירותי קו מלאים לקו ריסייל, עדיין לא ברור האם ייגבה עבורם תשלום נוסף והאם הם יישארו תחרותיים. עוד טוענים שם כי המשרד מנהל את המגעים עם בזק בלי לערב את ספקיות הטלפוניה שיהיו המשתמשות העיקריות במתווה. "המגעים מתנהלים בחשאי ומאחורי גבנו", טענו גורמים באותן חברות.
בתגובה אמרו במשרד התקשורת ל"כלכליסט" כי החברות מודעות לסוגיה, ומתנהלים איתם דיונים בנושא. עוד נמסר כי "המשרד נחוש שהחלטתו (לבצע מכירת הול־סייל, י"ס) תקוים, ולפיכך מתקיים הליך רציף בניהולו של מנכ"ל המשרד כדי לוודא מתן השירות ב־1 באוגוסט. המודל שהוצע על ידי בזק נבחן, אך הוא זמני ולא בא אך במקום היישום שנקבע".
עוד הוסיפו במשרד כי במקביל למגעים על מתווה מוסכם, "המשרד יבחן הליכי פיקוח ואכיפה (על בזק, י"ס), לרבות הטלת עיצומים כספיים". באוקטובר האחרון כבר הושת על בזק קנס של 11 מיליון שקל בשל אי שיתוף פעולה עם הרפורמה. אז הודו במשרד שמבחינה כלכלית, לבזק היה כדאי להפר את הרגולציה.
מבזק נמסר בתגובה: "בזק פועלת להפעלת שירות הטלפוניה על פי תיק השירות שקבע משרד התקשורת, וזאת לקראת 1 לאוגוסט".