$
אינטרנט

פרשנות מאקרו

הדרת נשים בפורטנייט: כשכוכבי הגיימינג נוהגים כחסידי גור

אחד השחקנים המפורסמים בכותר הפופולרי הודיע שיפסיק לשחק מול נשים, מסיבות תמוהות. התגובה הרפה לחרם הזה היא בגדר איתות מסוכן להיווצרות תקרת זכוכית בגיימינג

הגר רבט 20:0417.08.18
1. חרם נינג'ה. קהילת הגיימרים סוערת בשבוע האחרון סביב נושא שב-2018 אפשר היה לצפות שכבר מזמן יפסיק לעורר מחלוקת: נשים בגיימינג. הכל החל כשטיילר "נינג'ה" בלווין, מכוכבי העל של שחקני פורטנייט, הודיע שהוא מפסיק להתחרות עם נשים בערוץ שלו בטוויץ', פלטפורמת הווידאו הפופולרית של אמזון לשידור חי של משחקי וידאו.

 

 

2. דוגמה שלילית. זה לא שיש לו חלילה משהו נשים גיימריות, טען נינג'ה. הוא פשוט רוצה לשים קץ לחרושת השמועות לפיהן הוא מנהל רומנים מחוץ לנישואים, שמתעוררת בכל פעם שהוא משדר משחק יחד עם אישה שאינה אשתו. הפתרון שהוא מצא: להפסיק לעשות את זה. לנינג'ה יש כ-10 מיליון עוקבים בטוויץ', רבים מהם מתחת לגיל 20 וחלקם הגדול בכלל לא מודע לבעייתיות בהחלטה להדיר באופן גורף אוכלוסיה שלמה.

 

טיילר בלווין טיילר בלווין צילום: גטי אימג'ס

 

 

3. חלוקה מגדרית. בהתחשב בכך שהוא בחור בן 27 עם שיער ורוד קצת מפתיע שהפתרון הראשון שעלה במוחו של נינג'ה זהה לפרקטיקה הנהוגה בחסידות גור, למשל. ההחלטה משקפת הטמעה של ראיית האישה קודם כל כאובייקט עבור הגבר, וככזו האפשרות ליחסים מקצועיים או ידידותיים בין גבר לאישה הם בלתי אפשריים. לא בדיוק המסר האידיאלי להעביר לחבורה של ילדים בגיל ההתבגרות.

 

דמויות המשחק פורטנייט דמויות המשחק פורטנייט צילום: יחצ

 

 

4. שתיקה מביכה. התגובה הראויה להצהרה של נינג'ה היתה צריכה להיות התנערות מצד נותני החסות, התקוממות מצד מיליוני העוקבים והתערבות מצד טוויץ' בנימוק של הפרת כללי הפלטפורמה האוסרים על אפליה. אך נכון לכתיבת שורות אלו, דבר לא קרה.

 

 

 

5. שבירת שיוויון. גיימינג הוא מענפי הספורט היחידים שבהם היתרון הגופני לא משחק תפקיד ושאין בו חלוקה בין תחרויות נשים לגברים. תוצאת החרם הזה, ובעיקר של השתיקה הרועמת של הספונסרים, הגיימרים ומעניקי הפלטפורמה היא הפיכת הגיימינג לספורט מגדרי. הגיימריות קיבלו (שוב) מסר לפיו הן שוות פחות ושלעולם לא יוכלו להגיע לרמה הגבוהה ביותר, כי כל גיימר יכול לסרב לשחק מולן רק כי הן נשים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x