חברת Sisense גייסה 80 מיליון דולר בהובלת קרן Insight
החברה מפעילה פלטפורמת בינה עסקית המאפשרת להפיק תובנות ארגוניות במהירות, דרך מכשירים שונים וללא הכשרה מיוחדת. סייסנס מספקת שירותים לבורסת נאסד"ק ולחברות ענק כרולס רויס, ג'נרל אלקטריק ומאזדה ולפי הערכות, עומד שוויה על כ-600 מיליון דולר
חברת הסטארט-אפ הישראלית סייסנס (Sisense) גייסה 80 מיליון דולר, בסבב שמעלה את סך גיוסי החברה לכ-200 מיליון דולר. במהלך השנה האחרונה השלימה סייסנס גיוס של כ-20 מיליון דולר שלא נחשף, ומעלה את הסבב האחרון לכ-100 מיליון דולר. את הסבב הובילה Insight Venture Partners, קרן הון עולמית מניו יורק שמנהלת נכסים ביותר מ-20 מיליארד דולר, והובילה במאי האחרון השקעה של 50 מיליון דולר בחברת מאנדיי הישראלית.
- חברת ZenCity גייסה 6 מיליון דולר מוורטקס ומיקרוסופט
- חברת הפינטק Pagaya גייסה 14 מיליון דולר
- ספוטינסט מגייסת 35 מיליון דולר
שווי הגיוס של סייסנס לא פורסם אך על פי הערכה הוא עומד על יותר מ-600 מיליון דולר. לאחרונה מספר רב של קרנות הון סיכון מנצלות את הסבבים הגדולים בכדי למכור מניות ולרשות רווחים עוד לפני האקזיט, וגם במקרה של סייסנס כ-10% מהגיוס נמכר על ידי משקיעי החברה השונים.
סייסנס פיתחה פלטפורמת בינה עסקית לניתוח אנליטי של מידע ארגוני. מדובר בפיתרון ענני היברידי, שנחשב לידידותי ומהיר במיוחד; הוא מאפשר גם למשתמשים ללא הכשרה או רקע מיוחדים לקבל תובנות עסקיות תוך שניות. הפלטפורמה מאפשרת גישה מכל מכשיר ואפליקציה דרך טקסט, דיבור טבעי, צ'ט וסנכרון למוצרי אינטרנט הדברים. החברה מעסיקה יותר מ-450 עובדים בארץ, בניו יורק, באריזונה, בקייב ובטוקיו. עד כה גייסה כסף מהקרנות בסמר, באטרי, ג'נסיס פרטנרס, אופוס ואחרות. בין לקוחות החברה נמנות ג'נרל אלקטריק, פיליפס, בורסת נאסד"ק, אקספדיה, רולס רויס, מאזדה, אייר קנדה ועוד.
עם השלמת הסבב הנוכחי החברה מתכננת להרחיב את האופרציה לשווקים גלובליים חדשים, להמשיך להשקיע בארגון תמיכת הלקוחות וכן להרחיב משמעותית את מעבדת הבינה המלאכותית במשרדיה בישראל.
בשיחה עם "כלכליסט" אמר אמיר אורעד, מנכ"ל סייסנס: "זה אחד הגיוסים המהירים שעשינו בחיים - תוך 33 יום גייסנו את הסכום עם ביקוש. אני לא רוצה להשקיע זמן בגיוס כסף אלא בפיתוח החברה, ולכן גייסנו סכום משמעותי שהולך לחזור גם לכלכלה הישראלית. אנחנו בצומת דרכים מאוד מעניין: השוק שלנו אדיר, יש עשרות מיליארדי דולרים שמושקעים בפתרונות כמו שלנו. השוק עובר שינוי והחברות הוותיקות לא יכולות לתת לו פיתרון. אנחנו כיום ממוקמים על פי גרטנר לפני כל החברות הגדולות בעולם מבחינה טכנולוגית".
הבורסה תחכה, בינתיים
אורעד לא מוכן להתחייב בנוגע לאפשרות הנפקה בבורסה, אך הסתפק ואמר שהגיוס הנוכחי מאפשר לחברה לבחור את עתידה מבלי לדאוג לתזרים מזומנים עתידי - וציין שמכירות סייסנס הן בהיקף של עשרות מיליוני דולרים בשנה, נכון לרגע זה.
"אני מעריך שבסוף 2019 נעסיק 200 אנשים נוספים, מהם 100 בישראל", אמר. "מאוד קשה לגייס היום בישראל ובעולם, השוק מאוד תחרותי אך לא נפגע באיכות החברה. יש לנו צורך אדיר בממשק מול הלקוחות ובמעבדות המחקר שלנו ובהקמה של משרדים נוספים".
קרן אינסייט היא קרן פעילה מאוד, שהשקיעה ביותר מ-300 חברות ורשמה יותר מ-40 הנפקות. בין היתר, השקיעה ב-Pluralsight, Smartsheet, Delivery Hero, HelloFresh, Yext ו-Alteryx שהונפקו. בישראל השקיעה הקרן בצ'קמרקס, וויקס ו-WalkMe.
ג'ף הונינג, דירקטור מנהל בקרן, מסר: "למדנו על סייסנס לראשונה כאשר זיהינו שרבות מהחברות בפורטפוליו שלנו השתמשו בטכנולוגיה שלה כדי לחלץ תובנות קריטיות שנועדו לניהול העסקים שלהם ומינוף מוצריהם ושירותיהם. אנחנו מצפים לעבודה המשותפת עם סייסנס, להמשיך את גדילתה המרשימה ולגלות עוד הזדמנויות כשהחברה ממשיכה לצמוח".
כחלק מהסבב הנוכחי, הודיעה סייסנס על הצטרפותו של זאק אורלוקר לדירקטוריון החברה. אורלוקר הוביל ארבע חברות בתחומי ה-SaaS, דאטה והאנליזה ששוויים מסתכם במעל ל-10 מיליארד דולר: בין תפקידיו האחרונים הוא כיהן כ-COO בחברת Zendesk, סגן נשיא בחברת MySQL, וחבר דירקטוריון בחברת הבינה עסקית Pentaho. ״אלו האנשים והתרבות שלנו שיוצרים את התשתית לצמיחה של החברה הנהדרת הזו״, סיכם אורעד, ״זהו הישג משמעותי שהשגנו כולנו ביחד. לא יכולתי להיות גאה יותר להיות חלק מהצוות המדהים הזה״.