עובדת WeWork תובעת את החברה: "תרבות קולג'ים שמעודדת הטרדות מיניות"
לטענת העובדת, במקרה אחד היא הותקפה מינית בוועידה שקיימה ענקית החללים המשותפים ובמקרה אחר אחז בה עובד אחר מאחור "באופן מיני". "ההטרדה המינית והתקיפות לא התרחשו בחלל ריק", נטען בתביעה, "הם תוצר של תרבות קולג'ים, ושימוש באלכוהול וסמים שנהוגים בחברה"
עובדת לשעבר של ענקית חללי העבודה WeWork נפלה קורבן לתקיפה מינית על ידי שניים מעמיתיה בחברה. זאת, כחלק מאווירה משוחחרת מדי באירועים שמקיימת ענקית החללים המשותפים שמזכירה "תרבות קולג'", כך טוענת העובדת בתביעה חדשה שהגישה נגד החברה לבית המשפט העליון של מנהטן.
התובעת, רובי אניה, שמתגוררת בניו יורק סיטי, החלה לעבוד במחלקת הטכנולוגיה של WeWork בשנת 2014. בשנת 2017 היא מונתה לממונה על התרבות בחברה.
על פי התביעה, אניה בדיוק עזבה את הבמה בוועידה גדולה שערכה WeWork בינואר 2018, לאחר שהעניק פרס, כאשר החליקה על נעלי העקב שלה וניסתה "לנווט את דרכה" דרך הקהל רווי האלכוהול שהיה במקום.
לטענת העובדת, היא הציבה את היד שלה על כתפו של גבר שעבר במקום כדי לייצב את עצמה, ואז התנצלה ואמרה לו שהיא כמעט החליקה. באותו שלב, כך לטענת התובעת, אותו אדם אחז אותה במותניה, משך אותה לכיוונו ונישק אותה בחוזקה - כך נטען בתביעה.
לטענת התובעת, היא דחפה את אותו אדם מעליה וסטרה לו, אך הוא רק "חייך אליה", כך על פי התביעה. העובדת טוענת כי סיפרה לעמיתיה על מה שהתרחש מיד לאחר מכן, ודיווחה על כך למחלקת משאבי האנוש של WeWork, אך לא שמעה דבר על הטיפול בנושא לאחר יותר מחודש.
כאשר אניה ביקשה תשובות בצורה יותר נחרצת מאחד העובדים במחלקת משאבי האנוש, אמר לה האחרון כי החברה ראיינה את העובד, שכנגדו היא העלתה את הטענות, אך הוא טען כי אינו זוכר את התקרית ו"היה זוכר משהו אם היה מקבל ממנה סטירה".
עובד מחלקת משאבי האנוש אמר לעובדת כי האדם שנגדו התלוננה הוא "עובד בעל ביצועים גבוהים" ומסר כי החברה "סגרה את החקירה" - כל על פי התביעה.
התקרית שאירעה לאניה בינואר לא היתה הפעם הראשונה שבה הותקפה מינית על ידי עובד של WeWork. העובדת טוענת בתביעה כי במהלך מחנה קיץ שהתרחש באוגוסט 2017 אניה היתה בתוך קהל של עובדים כשאחד מהם אחזק בה מאחור "באופן מיני", נטען בתביעה.
לטענת העובדת, היא הורידה את ידיו של העובד ממנה ואמרה לו לא לגעת בה, אך הוא "רק חייך והלך מהמקום". אניה דיווחה על התקרית למחלקת משאבי האנוש בחברה יום לאחר מכן, אך העובד מסר למחלקה כי "יש לו בלק אאוט, מאחר שהיה שיכור והוא לא יכול לזכור מה קרה בתקרית".
מחלקת משאביהאנוש מסרה לאניה כי האיש ישתתף בקורס נגד הטרדות מיניות. על פי דיווח באתר NBC, שני העובדים עדיין מועסקים בחברה.
"ההטרדה המינית והתקיפות לא התרחשו בחלל ריק", נטען בתביעה, "הם תוצר, בין היתר, של תרבות קולג'ים שנהוגה בחברה".
על פי התביעה, מייסד WeWork אדם נוימן שאל את התובעת אם שתתה טקילה במהלך הראיון שלה בחברה, ומזג לה 'שוטים' כאשר אמרה שכך עשתה.
"החברה מגישה גם בירה חינם לעובדים, ויש happy hour חובה לעובדים כל יום שישי, שכולם חייבים להשתתף בו", כך על פי התביעה.
"הוועידות של WeWork, שגם ההשתתפות בהן היא חובה, הן מסיבות ענק הכוללות אלכוהול וסמים ומיועדות לכל עובדי החברה", נטען בתביעה.
יותר מעובד אחד במטה החברה בניו יורק אמר לתובעת כי "זה רק עניין של זמן עד שמישהו ייאנס באחד מאירועי החברה", כך על פי התביעה.
בתביעה צוין כי העובדת פוטרה מהחברה ב-3 באוגוסט, לאחר שהביעה חוסר הסכמה ביחס להחלטת WeWork לא לפטר את העובד השני, שלטענתה תקף אותה מינית והביעה חשש מכך שנשים בחברה לא מקבלות שכר שווה לגברים.
דובר מטעם WeWork מסר כי החברה תמיד היתה מחויבת לאווירה תומכת ובטוחה במקום העבודה: "בדקנו את תלונות העובדת, נקטנו בפעולות ראויות ועבודתה של העובדת הופסקה אך ורק על ביצועיה הנמוכים".
לטענת הדובר, העובדת קיבלה פדבקים שליליים על עבותה, כולל פידבק אחד שנמסר לה לפני יותר משנה. "היא דורגה כאחת העובדות הגרועות בצוות שלה, על פי פידבקים ממנהליה ומעמיתיה. לפני שעבודתה הופסקה, העובדת הכירה בביצועים הגרועים שלה ולא הופיעה לעבודה באופן קבוע", נמסר בהצהרת החברה. "היא אפילו הביעה דאגה מביצועיה בפני עמית לעבודה זמן קצר לפני סיום העסקתה".
בתביעה נטען, לעומת זאת, שאניה "קיבלה כמעט אך ורק פידבקים חיוביים על מאמציעה בעבודה וביצועיה" עד שהעסקתה הסתיימה.
עורך דינה של התובעת, סת' רפקין, מסר כי הלקוחה שלו מכחישה את ההצהרה שנמסרה מטעם דובר בלתי מזוהה של WeWork.