$
הייטק והון סיכון

מתחילת השנה השקיעו תאגידים 807 מיליון דולר בהייטק הישראלי

ניתוח של IVC מראה שבתשעת החודשים הראשונים של השנה בוצעו 157 השקעות של תאגידים כאינטל, מיקרוסופט, IBM ואחרים - מגמת צמיחה בהשוואה לשנים קודמות. המשקיעים התמקדו בהשקעות בתחומי התוכנה, המחשוב ומדעי החיים

מאיר אורבך 11:4219.11.18

מחקר של IVC מעלה שב-2018 נרשמה צמיחה בולטת בהשקעות של תאגידים דוגמת אינטל, מיקרוסופט, IBM ואחרות בהייטק הישראלי. בתשעת החודשים הראשונים של השנה היו 157 השקעות, בהיקף כולל של 807 מיליון דולר.

 

 

 

אם בעבר עיקר ההשקעות הגיעו מקרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים הרי שכיום 18% מכלל הכסף שגויס בתעשיית ההייטק הגיע מהסקטור התאגידי. מספר ההשקעות הראשוניות גדל מ-32 ב-2013 ל-77 ב-2017 ול-59 בתשעת החודשים הראשונים של 2018. למרות הגידול במספר המשקיעים התאגידים בשנים האחרונות סך המשקיעים בהייטק לא גדל כלל.

 

אינטל, שביצעה הכי הרבה השקעות בארץ מתחילת השנה אינטל, שביצעה הכי הרבה השקעות בארץ מתחילת השנה צילום: מאיר אזולאי

 

 

מרבית התאגידים שפועלים להשקעה בישראל מגיעים מארצות הברית, כשבשלוש השנים האחרונות נרשמה צמיחה במספר המשקיעים מאסיה. עיקר ההשקעות התאגידיות היו בסבבי הגיוס המוסדיים הראשונים - כלומר סבב ראשון ושני. המשקיעים התאגידים התמקדו בהשקעות בתחומי התוכנה, המחשוב ומדעי החיים.

 

עסקאות ההשקעה הבולטות של תאגידים בתשעת החודשים הראשונים של השנה כללו את ההשקעה של 300 מיליון דולר של אלטנה בלנדא לאבס, השקעה של 250 מיליון דולר של דיימלר מרצדס ואחרים ב-Via ועוד. החברה הפעילה ביותר בתשעת החודשים הראשונים היתה אינטל, שביצעה 12 השקעות באמצעות אינטל קפיטל, אחריה Dell ו-GE שביצעו 10 השקעות כל אחת; ארבעה גופים שונים ביצעו שמונה השקעות מאז תחילת השנה - ליברטי, קוואלקום, סמסונג ו-Taya.

 

 

 

ב-2013-2014 מרבית העסקאות של תאגידים וחברות עמדו על כ-5 מיליון דולר, מגמה שהשתנתה ב-2015 וכיום עומד סך השקעות ממוצע של קרן של גוף תאגידי על כ-20 מיליון דולר. בחודשים האחרונים נחשפו עוד תאגידים שהצטרפו להתעניינות בישראל כגון יונדאי שהקימה כאן מרכז שביצע מספר השקעות, תאגיד הביטוח היפני סומפו שגם משקיע בחברות וגם משתף איתן פעולה ועוד.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x