$
הייטק והון סיכון

הכישלון האזרחי של בני גנץ: חברת הממד החמישי נסגרת

סוף עצוב לסטארט-אפ הביטחוני שגייס עשרות מיליוני דולרים ממשקיעים. נשיא החברה רם בן ברק: "מכרנו את המוצרים ופיטרנו את העובדים, הכל נעשה בצורה מסודרת ובלי דרמה"

הגר רבט 19:3115.12.18

חודש לאחר שניהלה מגעים למכירתה ל-NSO, חברת הסייבר המימד החמישי שבראשה עומד בני גנץ נסגרה. החברה פיטרה את כל עובדיה ומכרה את הפעילות שלה.

 

 

 

נשיא המימד החמישי רם בן-ברק אמר ל"כלכליסט" כי "החברה משנה פעילות. מכרנו את המוצרים שלנו ואכן פיטרנו את העובדים, אבל הכל נעשה בצורה מסודרת ובלי דרמה. היו לנו בעיות עם משקיעים והחלטנו לשנות כיוון. העובדים והספקים קיבלו את מה שמגיע להם".

 

יו"ר המימד החמישי בני גנץ יו"ר המימד החמישי בני גנץ צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

המימד החמישי,שהוקמה ב-2014 על ידי גיא כספי ודורון כהן, מפתחת מערכות בינה מלאכותית לעיבוד נתונים בתחום המודיעין הצבא-ממשלתי-אזרחי. היא מוכרת את המערכות לגורמים מדיניים וממשלות. הרוגלה של המימד החמישי מרכזת את כל המידע שנאסף על אדם מסוים ואז עושה שימוש בכלים של בינה מלאכותית על מנת לזקק ממנו תובנות מודיעיניות.

 

בנובמבר האחרון ניהלה החברה מגעים ראשוניים למכירתה לחברת הסייבר הישראלית NSO, שמעסיקה יותר מ-600 עובדים ושנמכרה ב-2014 לקרן פרנסיסקו פרטנרס. ביולי האחרון פיטרה המימד החמישי עשרות עובדים. בשיאה העסיקה החברה יותר מ-100 עובדים בתל אביב.

 

מאז הקמתה גייסה החברה עשרות מיליוני דולרים, בין היתר מחברת UST גלובל וממשקיעים פרטיים.

 

גנץ מונה ליו"ר החברה בספטמבר 2015. כשמונה לתפקיד אמר גנץ כי "מדובר בתחום מרתק ועל כן בחרתי להצטרף למימד החמישי ולהוביל את הדירקטוריון שלה". בפברואר 2016 הצטרף לחברה בן-ברק, המשנה לשעבר לראש המוסד שהיה גם מועמד לתפקיד ראש המוסד, כנשיא.

 

פניות חוזרות ונישנות לגנץ לתגובה, לא נענו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x