האקרים גנבו ב-2018 כמיליארד דולר מבורסות קריפטו
השנה האחרונה היתה קשה מאוד עבור סוחרי המטבעות הווירטואליים: פושעי סייבר והאקרים ממקור מדינתי פרצו לבורסות וארנקי קריפטו וגנבו הון עתק. הפריצות נעשו דרך פרקטיקות הונאה פשוטות או בעזרת כלים מתקדמים, ולתעשיית הבלוקצ'יין אין פיתרון לבעיה
2018 היתה שנה רעה מאוד עבור המשקיעים במטבעות הווירטואליים - לצד הירידות המתמשכות בערך המטבעות, עברו בורסות הקריפטו פריצות האקרים חוזרות ונשנות. לפי הערכת חברת האבטחה Ciphertrace, בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה עמד היקף הגניבות על כ-927 מיליון דולר, והסכום עשוי להסתכם במיליארד דולר ויותר.
- האקרים פגעו בכלי תקשורת גדולים בארה"ב, שיבשו הפצת עיתונים
- מומחי אבטחה: נוזקת Mirai מנסה לפרוץ למכשירים כל חמש דקות
- בכיר ב-NSA: סין מבשלת מתקפת סייבר גדולה על ארה"ב
החוליה החלשה בתחום המטבעות הווירטואליים היא האבטחה, בעיקר אבטחת פלטפורמות המסחר וארנקי הקריפטו - היישומים שמשמשים לשמירת המטבעות שנרכשו או נכרו. האקרים מצליחים למצוא עוד ועוד פרצות וחולשות בבורסות וביישומים שלהן, לפעמים בשיטות פשוטות מאוד. למשל, פורבס דיווח על האקר בן 21 שגנב יותר ממיליון דולר בביטקוין משני חשבונות פרטיים בבורסות Coinbase ו-Gemini. הוא הצליח לשכנע את ספקית הסלולר של הקורבן להעניק לו את מספר המובייל שלו, ביצע אימות דו שלבי וגנב את תוכן ארנק הקריפטו שלו.
לצד הפושעים הבודדים, ישנה פעילות גדלה של האקרים ממקור ממשלתי שגונבים מטבעות קריפטו, בראשם צפון קוריאה שנעזרת במתקפות שכאלה כדי להגדיל את רזרבות המט"ח שלה. ההאקרים הללו, שפועלים תחת חוליה שמכונה קבוצת לזרוס, הצליחו לגנוב כ-600 מיליון דולר עד כה.
קשה להעריך כיצד תעשיית הקריפטו תצליח לשכנע את המשתמשים שהיא מספיק אמינה כדי למנוע גניבות. מאז עליית הביטקוין מזה מספר שנים, בורסות הקריפטו עלו לכותרות מדי כמה חודשים במסגרת שערוריה כזו או אחרת, כשהלקוחות איבדו את כספם בשל פריצות או מעשי נוכלות ולרוב לא זכו בפיצוי. כנראה שעולם הקריפטו ייאלץ למצוא דרך למשטר את עצמו, למרות הסלידה המובנית של המשתמשים מרגולציה או חוקים. אחרת, כנראה שמטבעות הקריפטו יישארו נישה לחובבים שלהם, שימשיכו ליפול קורבן להאקרים.