$
הייטק והון סיכון

חברת Laminate גייסה 12 מיליון דולר לשיפור טיפולי דיאליזה

החברה הישראלית פיתחה התקן שתומך בכלי דם ומצמצם סיבוכים בקרב הסובלים מאי ספיקת כליות. בסבב הגיוס השתתפה Asahi Kasei, יצרנית ציוד הדיאליזה הגדולה ביפן, ולצידה קרן Tal Capital האמריקאית ומשקיעים פרטיים

הגר רבט 13:2431.01.19
חברת הסטארט-אפ הישראלית למינייט (Laminate Medical Technologies), הודיעה היום (ה׳) על גיוס סבב C של 12 מיליון דולר. השתתפו בו Asahi Kasei Medical - יצרנית ציוד הדיאליזה המובילה ביפן, יחד עם קרן ההשקעות האמריקאית Tal Capital וכן משקיעים פרטיים ביניהם מיקי בודאי, שי אגסי, יובל טל ומאיר בראל. הם מצטרפים למשקיעים הקיימים של החברה, בהם ענקית הפארמה הסינית Haisco, נאוה ויהודה זיסאפל, זוהר גילון, ערי סטימצקי, הנית ויטוס וארי ראב"ד. סך ההשקעה בחברה עומד כעת של כ-24 מיליון דולר.

 

 

למינייט הוקמה ב-2012 על ידי תמי גילון (מנכ"לית) וד"ר אייל אוריון. החברה מפתחת תומך לכלי דם בשם VasQ מושתל בחולים שזקוקים לדיאליזה. לפני כמה חודשים החלה בשלב הניסויים הקליניים בארה"ב, שם היא פועלת עם 16 בתי חולים מובילים כחלק מהיערכותה לקבלת אישור FDA.

 

עובדי למינייט עובדי למינייט צילום: אפרת קופר

 

 

המוצר כבר קיבל את אישור ה-CE באירופה ומיושם דרך פעילות מקומית ב-260 בתי חולים בגרמניה במסגרת ההחזרים המורשים מחברות הביטוח. כמו כן, הוא נמכר דרך מערך מפיצים במדינות נוספות כאיטליה, שוודיה ואוסטריה ובישראל נמצא בשימוש בתי החולים שיבא והדסה עין כרם.

 

ההתקן שפיתחה למינייט מיועד לחולים הסובלים מאי ספיקת כליות וזקוקים לדיאליזה. אלה נדרשים לעבור ניתוח בו מבוצע חיבור כלי דם בין הווריד לעורק הנעשה לרוב באזור שורש כף היד או המרפק ומאופיין בשיעורי כישלון גבוהים. ביותר ממחצית מהמקרים נוצרת סתימה ורידית בשל הבדלי לחץ על הדופן והגוף מבצע עיבוי של הוריד הפוגע בזרימת הדם במהלך הדיאליזה. המשמעות היא שהמטופלים נדרשים לחזור לביצוע ניתוח חוזר, מה שפוגע ביכולת הטיפול ויוצר עומס על משאבי בתי החולים. ההתקן של למינייט הוא מעין שרוול ה"מולבש" על הווריד ויוצר קונפיגורציה גיאומטרית אופטימלית עם העורק ומוריד את המתח הגבוה מהווריד. בכך, מתאפשרת זרימת דם תקינה במהלך הדיאליזה.

 

ההתקן שפיתחה למינייט ההתקן שפיתחה למינייט צילום: Laminate

 

 

"לאחר הצלחת הטיפולים באירופה, שכלל יישום ההתקן בקרב מאות מטופלים בגרמניה ובמדינות אירופה נוספות, אנו נערכים כעת לכניסה לשוק האמריקאי", מסרה גילון. "השלמנו את התשתית לכך ואנו פועלים בשיתוף פעולה עם בתי חולים מובילים ברחבי ארה"ב לביצוע הניסויים הקליניים הנדרשים לקבלת אישור ה – FDA".

 

 

 

לדבריה, "הסבב הנוכחי הוא הבעת אמון חשובה מצד המשקיעים הקיימים וכן תוספת משמעותית של משקיעים בעלי ניסיון מתחומי פעילות שונים שמבינים את הצורך בפתרון והמענה שהוא מעניק לחולי דיאליזה. מעבר לכך, הצטרפותה של Asahi Kasei Medical כמשקיעה נותנת לנו נקודת יתרון חשובה לכניסה עתידית לשוק היפני".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x