$
חדשות טכנולוגיה

"טראמפ ביקש", ופוקסקון תשוב לתוכניתה לייצר מסכים שטוחים בוויסקונסין

מוקדם יותר השבוע הודיעה החברה הטאייוואנית שהיא שוקלת לבטל את התוכנית על אף תמריצים שקיבלה מארה"ב. שיחה בין הנשיא ליו"ר שלה שינתה את ההחלטה, אם כי יש המפקפקים בכך שאכן תבצע זאת

שירות כלכליסט 10:3702.02.19
חברת פוקסקון הטאייוואנית הודיעה אתמול (ו') שהיא שבה לתוכניתה המקורית לייצר מסכים שטוחים במפעל חדש בוויסקונסין, זאת בעקבות בקשה של הנשיא דונלד טראמפ. אתר CNN מדווח כי יצרנית האלקטרוניקה גרמה לסערה השבוע כשהודיעה שהיא שוקלת לבטל את תוכניותיה לייצר את המסכים במתקן, למרות שמסרה שהיא עדיין מתכננת לשכור לעבודה 13 אלף עובדים חדשים בארה"ב. לחברה הובטחו תמריצים בסך של 4 מיליארד דולר מצד רשויות מקומיות ומצד המדינה, זאת על מנת שתבנה את המתקן שלה בוויסקונסין.

 

 

 

בהודעה שפורסמה אתמול מסרה פוקסקון שבעקבות שיחה בין טראמפ והיו"ר שלה, טרי גו, החליטה החברה להיצמד לתכניות הייצור שלה. "החלטתנו מבוססת גם על הערכות השוואתיות ומערכתיות מהזמן האחרון שעזרו לנו לקבוע שהמפעל בוויסקונסין הוא הכי מתאים לצרכינו", כך מסרה החברה. בעקבות כך פרסם הנשיא טראמפ ציוץ בטוויטר בו כתב: "חדשות מצוינות בנוגע ל(מפעל) פוקסקון בוויסקונסין לאחר השיחה שלי עם טרי גו!". 

 

 

 

מוקדם יותר השבוע אמר לואיס וו, שמשמש עוזר מיוחד למנכ"ל, שהחברה מתכננת ליצור "מרכז טכנולוגי" בוויסקונסין, ולאו דווקא את המפעל שהבטיחו טראמפ ומושל וויסקונסין לשעבר סקוט ווקר. המתקן אמור להכיל בעיקר יחידות מחקר לצד כמה מתקני אריזה והרכבה. וו אמר שכ-75% מהמשרות שתציע פוקסקון יהיו בתחומי המו"פ והעיצוב, ולא עבודות ייצור בהן יועסקו עובדי צווארון כחול, ושלא מדובר בהקמה של מפעל.

 

  צילום: בלומברג

 

פוקסקון מסרה בהמשך לכך שתנאי השוק המשתנים בעולם גרמו לה לשקול מחדש את תוכניותיה לייצר מסכים שטוחים בוויסקונסין. עוד נמסר שבכוונתה לבצע פעילות ייצור באתר ברמה מסוימת, אך רק פעולות פשוטות יחסית, כמו יציקת חלקי פלסטיק והרכבת מערכות. היא לא הכחישה את הדברים שנאמרו ע"י וו, כולל דבריו בנוגע לכך שבמתקן בוויסקונסין לא ייוצרו מסכים שטוחים.

 

הדברים הללו גרמו למהומה כיוון שכאשר פוקסקון הודיעה לפני כשנתיים על תוכניותיה לייצר מסכים שטוחים בוויסקונסין, היא נישאה על נס ע"י טראמפ ותומכיו כהוכחה לכך שעבודות היצור חוזרות לארה"ב. מבקרי טראמפ אמרו אז שחבילת התמריצים שקיבלה פוקסקון, שהייתה הגדולה ביותר שקיבלה אי פעם חברה זרה בארה"ב, היא דוגמה ליחס מועדף ולא ראוי.

 

כמה מומחים הביעו ספק באשר לאפשרות שפוקסקון תשלים את הקמת המפעל. אחד מהם, סטיבן דלר, פרופסור לכלכלה באוניברסיטת ויסקונסין, צחק כששמע את הודעת החברה וציין שהבטחות קודמות של פוקסקון להקמת מפעלים לא התממשו. לדבריו, "אני חושב שהם משחקים. הם עשו אותו דבר בהודו, בברזיל ובפנסילבניה. יש להם רקורד של השמעת הבטחות מבלי לקיימן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x