אחרי אוסטרליה: אלפבית משיקה משלוחי רחפנים גם באירופה
חברת משלוחי הרחפנים של אלפבית, Wing, משיקה שירות משלוחים חדש בהלסינקי למטענים של עד 1.5 ק"ג ולמרחק של עד 10 ק"מ, בשיתוף פעולה עם רשת סופרמרקטים ורשת מסעדות
Wing, חברת משלוחי הרחפנים של אלפבית, חברת האחזקות של מייסדי גוגל, השיקה שירות משלוחים חדש בהלסינקי בירת פינלנד. בפוסט שפורסם אתמול (ו') תיארה החברה את מפת הדרכים העתידית במסגרתה היא תפעיל צי של רחפנים אוטונומיים שיספקו משלוחי מזון מחנויות לבתי התושבים ברובע Vuosaari.
- הרחפנים באים: Wing של אלפבית קיבלה אישור לפעול כחברת תעופה
- אלפבית משיקה שירות משלוחים מעופפים, אמזון מאזינה למשתמשים
- גוגל מכה את אמזון: השיקה באוסטרליה את שירות משלוחי הרחפנים הראשון בעולם
שתי רשתות הסכימו להצטרף לפיילוט, רשת סופרמרקטי הפרימיום Herkku Food Market ורשת המסעדות Monami. הרחפנים יוכלו להעביר מטענים במשקל של עד קילו וחצי למרחק שאינו עולה על 10 ק''מ.
כדי להכין את התושבים לכניסה של רחפנים לאיזור המגורים שלהם ערכה Wing סדרה של מפגשים עם האוכלוסייה המקומית שנועדה לספק להם מענה על כל סוגייה שקשורה בהפעלת השירות. בחברה הסבירו שהמבנה האורבני הייחודי של רובע Vuosaari הפך אותו למתאים מאוד כדי לההפעיל את הניסוי.
"Vuosaari מהווה השראה עבורנו. היא מאוכלסת בצפיפות יחסית, גובלת מצד אחד בים ומצד שני ביערות. בנוסף יש בה נמל סחורות גדול", ציינו ב-Wing.
הכניסה לאירופה מהווה סנונית ראשונה להרחבת שירות המשלוחים שלה לאחר השקת בכורה עולמית באוסטרליה. ככל שהמשלוחים יופעלו ללא בעיות - כך תוכל Wing להרחיב את השירות למיקומים נוספים בעולם. באוסטרליה השירות משמש כ-100 בתי אב והרחפנים ביצעו עד כה כ-70 אלף טיסות וכ-3,000 משלוחים שם.
בארה"ב זכתה לאחרונה החברה למעמד של חברת תעופה רשמית על ידי רשות התעופה הפדרלית. מעמד זה יאפשר לה לבקש רשמית רישיונות שימוש להפעלה של שירותי הטסת מטענים. אלה ישמשו לניסוי הפעלה שיוקם בשתי עיירות בווירג'יניה בתקופה הקרובה.
רחפנים עצמאיים
הרחפנים הנוכחיים של Wing מסוגלים לטוס במהירות של כ-125 קמ''ש ולהמריא ולנחות אנכית. הם פועלים באופן עצמאי לחלוטין מהרגע שהיעדים הוזנו להם והם מצוידים בחיישנים שיודעים להתאים את אופי הטיסה לסביבה. עם זאת, השימוש ברחפנים עורר טרוניות בקרב שכנים במקומות שבהם הופעלו - מנגד הודיעה ווינג שהיא תתקן את עיצוב הרחפן כך שפעולתו תהיה שקטה ודיסקרטית יותר. בנוסף הם לא מסוגלים לפעול במזג אוויר גרוע או להתמודד עם מכשולים לא צפויים.
שוק רחפני המשלוחים הפך לסחורה חמה בשנים האחרונות. אובר, אמזון, מיקרוסופט ופלייטרקס הישראלית, כולן השיקו ניסויים במיקומים שונים ברחבי העולם. על פי מחקרים שונים, המעבר לשימוש בהם עשוי להניב לקמעונאים חיסכון של עד כ-9 מיליארד דולר ומחקר נוסף של Rand מצא שהוא יצמצם את היקף ניצול האנרגיה בכ-6% בזכות הצמצום בשימוש במשאיות.